GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αναβλήθηκε η δίκη για τις “παράνομες” προαγωγές στη ΣΕΚΑΠ το 2009 – Δικάζεται στο Εφετείο Θράκης

-Στο σκαμνί των κατηγορουμένων τα μέλη του Δ.Σ. της εταιρίας την περίοδο 2008-2009 Σε αναβολή, μετά από αίτημα των κατηγορουμένων, οδη...

-Στο σκαμνί των κατηγορουμένων τα μέλη του Δ.Σ. της εταιρίας την περίοδο 2008-2009

Σε αναβολή, μετά από αίτημα των κατηγορουμένων, οδηγήθηκε η δίκη για τις “παράνομες” προαγωγές που έγιναν την περίοδο 2008-2009 στη ΣΕΚΑΠ και οι οποίες καταγγέλθηκαν ως τέτοιες από την τότε Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. 

Πρόκειται για μια σειρά από προαγωγές στελεχών στις οποίες προχώρησε η εταιρία προεκλογικά το 2009, κάτι που καταγγέλθηκε από την τότε Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ και αυτεπάγγελτα ασκήθηκε διώξη από την Εισαγγελία. Ενώπιον της δικαιοσύνης κατηγορούμενοι βρίσκονται τα μέλη του Δ.Σ. της εταιρίας καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι προαγωγές που ενέκριναν ζημίωσαν την εταιρία και φυσικά το Ελληνικό Δημόσιο μιας και τότε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της άνηκε στην Αγροτική Τράπεζα.   

“Την καταγγελία την κάναμε σαν Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ για τις εσωτερικές προαγωγές οι οποίες κατά τη γνώμη μας ήταν παράνομες, καθώς πέραν του ότι γίνονταν προεκλογικά, υπήρχε και εντολή της ΑΤΕ να μην γίνονται τέτοιου είδους ενέργειες προεκλογικά σε οποίες εταιρίες μετέχει η ΑΤΕ” αναφέρει ο τότε γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ κ. Αχιλλέας Τσαρτσάρας μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα. 

Η υπόθεση θα βρεθεί εκ νέου στις αίθουσες των δικαστηρίων σε περίπου τρεις μήνες, ήτοι στις 16 Ιουνίου του 2014, ενώ δικάζεται σε πρώτο βαθμό.  

“Αυτεπάγγελτα ο Εισαγγελέας ξεκίνησε τη διώξη μετά τη δική μας καταγγελία. Εγώ εμμένω στη δήλωση που είχα κάνει τότε. Δεν πρόκειται από την πλευρά μας να κουκουλωθεί τίποτα. Ήταν κάτι που το αντιλήφθηκε και το κατήγγειλε αμέσως η Ν.Ε.” προσθέτει ο ίδιος. Ανάμεσα στα μέλη της διοίκησης που κατηγορούνται και ο κ. Νίκος Παπάς (τότε πρόεδρος) αλλά και ο κ. Γιάννης Ράπτης (τότε αντιπρόεδρος). 

Δεν υπάρχουν σχόλια