GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κάθε τρεις και λίγο και ένας εγκλωβισμός σε ασανσέρ στην Ξάνθη – Καταστράφηκαν περιουσίες 123.00 ευρώ!

-Πρωταθλήτρια στις φάρσες και στους εγκλωβισμούς σε ανελκυστήρες η Αλεξανδρούπολη  -“Ήσυχα” τα πράγματα το 2013 στη Σταυρούπολη Ξάνθης, ...

-Πρωταθλήτρια στις φάρσες και στους εγκλωβισμούς σε ανελκυστήρες η Αλεξανδρούπολη 
-“Ήσυχα” τα πράγματα το 2013 στη Σταυρούπολη Ξάνθης, μόλις 26 συμβάντα όλη τη χρονιά 

Έφεση στο να εγκλωβίζονται μέσα σε ανελκυστήρες φαίνεται πως έχουν οι κάτοικοι της Ξάνθης, μιας και σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του 2013 που έχει στη διάθεσή του το ThrakiToday.com, κάθε τρεις και λίγο καλείται η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να παρέμβει, βγάζοντας από τη δεινή θέση τους πολίτες που ξαφνικά μένουν στην κυριολεξία στον “αέρα”. 

Πιο συγκεκριμένα μέσα στο 2013 η Π.Υ. Ξάνθης εκλήθη 146 φορές σε απεγκλωβισμούς από ασανσέρ μέσα στην πόλη, οι οποίοι οφείλονται είτε σε βλάβες στους ανελκυστήρες – καθώς σε αρκετές οικοδομές παραμένουν απαρχαιωμένοι οι μηχανισμοί τους – είτε σε διακοπές ρεύματος που έχουν ως συνέπεια τον εγκλωβισμό των πολιτών. 

Την ίδια χρονιά σημειώθηκαν 193 αστικές πυρκαγιές, 81 δασικές ενώ 131 φορές ζητήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης να παράσχει βοήθεια σε διάφορα άλλα συμβάντα, όπως τροχαία ατυχήματα. Δραματική πτώση κατέγραψαν οι... φάρσες προς το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής, συγκριτικά πάντα με το 2012 όπου είχαν σημειωθεί αρκετές δεκάδες περιστατικά ψευδούς αναγγελίας, καθώς το 2013 σημειώθηκαν μόλις 15. 

Πιο ήσυχα ήταν τα πράγματα στην Σταυρούπολη όπου συνολικά κατεγράφησαν 26 συμβάντα μέσα στο 2013, εκ των οποίων 7 αφορούσαν αστικές πυρκαγιές, 6 δασικές ενώ 13 φορές το Π.Κ. Σταυρούπολης παρείχε βοήθεια σε πλήθος άλλων περιστατικών. 

Στην περίπτωση της Π.Υ. στη Βιομηχανική Περιοχή Ξάνθης κατεγράφη μια φάρσα, 14 αστικές πυρκαγιές στην περιοχή ευθύνης της υπηρεσίας, 21 δασικές και 10 παροχές βοήθειας σε άλλα συμβάντα. 

Στην υπόλοιπη Περιφέρεια ΑΜΘ παρατηρείται μια ασυνήθιστα υψηλή τάση των κατοίκων της Αλεξανδρούπολης να προβαίνουν σε φάρσες προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία, μιας και καταγράφονται συνολικά 148 ψευδείς αναγγελίες συμβάντων, ενώ ακολουθούν η Π.Υ. Κομοτηνής με 52 και η Π.Υ. Δράμας με 42. Ούτε μια φάρσα δεν κατεγράφη στην Π.Υ. Καβάλας ενώ στην Π.Υ. Ορεστιάδας σημειώθηκαν συνολικά 12 ψευδείς αναγγελίες. Όσον αναφορά τους απεγκλωβισμούς την πρωτιά διατηρεί και εδώ η Π.Υ. Αλεξανδρούπολη, όπου σημειώθηκαν 200 μέσα στο 2013 και ακολουθεί η Π.Υ. Κομοτηνή με 194. Στο πεδίο ευθύνης του Π.Κ. Σαππών σημειώθηκαν 95 εγκλωβισμοί σε ασανσέρ ενώ στην Π.Υ. Δράμας 134. 

Στάχτη και θρύψαλα περιουσίες! 
Η μάχη με τις φλόγες εκτός από τους κινδύνους που κρύβει τόσο για τους πολίτες όσο φυσικά και για τους ίδιους τους Πυροσβέστες συνήθως αφήνει πίσω της υλικές ζημιές πολλές χιλιάδων ευρώ, με τους πληγέντες να βλέπουν τους κόπους και τον μόχθο μιας ζωής να γίνονται στάχτη μέσα σε μερικά μόλις λεπτά. 

Στην περίπτωση της Ξάνθης μέσα στο 2013 τέθηκε σε κίνδυνο από πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια του έτους περιουσία 180.984.285 ευρώ με την έγκαιρη επέμβαση των Πυροσβεστών να αποδεικνύεται σωτήρια. Συνολικά οι ζημιές που αποδίδονται στις πυρκαγιές του 2013 εκτιμώνται στις 123.130 ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι η Πυροσβεστική κατάφερε να περιορίσει γρήγορα την εξάπλωση των φλογών σώζοντας περιουσίες 180.861.155 ευρώ στην Ξάνθη. Στην περιοχή της Σταυρούπολης η ολική αξία των περιουσιών που τέθηκαν σε κίνδυνο από πυρκαγιές ανέρχεται στις 903.000 ευρώ, με τις ζημιές να κοστολογούνται στις 41.000 ευρώ και τους Πυροσβέστες του Π.Κ. Σταυρούπολης να διασώζουν περιουσίες 862.000 ευρώ. Κάτι αντίστοιχο καταγράφεται και στη Π.Υ. της ΒΙΠΕ Ξάνθης όπου εκεί τέθηκε σε κίνδυνο περιουσία 6.164.100 ευρώ, οι ζημιές κοστολογούνται σε 44.100 ευρώ ενώ η διασωθείσα περιουσία σε 6.120.000 ευρώ. 
Γιώργος Μαυρίδης 
giorgosmavridis@yahoo.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια