GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 ο πρόεδρος της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης

Νέα συνέντευξη παραχώρησε ο Πρόεδρος της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης, Βασίλης Αναστασόπουλος, στον Ρ/Σ «Ξάνθη FM100» και στον ιδιοκτήτη τ...

Νέα συνέντευξη παραχώρησε ο Πρόεδρος της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης, Βασίλης Αναστασόπουλος, στον Ρ/Σ «Ξάνθη FM100» και στον ιδιοκτήτη του, Βαγγέλη Βασιλειάδη, όπως και της Ιστοσελίδας «Thraki Today», την Παρασκευή, 7-2-2014.
      
Ο Βαγγέλης Βασιλειάδης, αφού ευχαρίστησε την Ομάδα μας για τα εξαιρετικά, όπως είπε, κείμενα που τους αποστέλλουμε, είτε σαν δελτία τύπου είτε σαν ανακοινώσεις, μας ερώτησε για τις συνθήκες διαφάνειας στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα και για το τι νομίζουμε ότι πράττουν οι Διοικούντες, σε σχέση με αυτό.
      
Αναφερθήκαμε στην έλλειψη πολιτικής βούλησης, για την πάταξη της διαφθοράς, που έχει σαν αποτέλεσμα, αυτό το φαινόμενο αντί να περιορίζεται, να διογκώνεται, σαν ιός στην Ελληνική κοινωνία, ενώ παράλληλα αναφερθήκαμε και στην κοροϊδία που υφίσταται ο απλός πολίτης, απ’ όλο αυτό τον ορυμαγδό των μέτρων, που ανακοινώνονται, που απλά προσπαθούν να περισώσουν την Κυβέρνηση, από τον συνεχή δημοσκοπικό κατήφορο.
      
Ιδιαίτερη αναφορά κάναμε στην απόπειρά μας να επισκεφθούμε το ΤΑΙΠΕΔ ή να μιλήσουμε μαζί τους τηλεφωνικά, όπου βρήκαμε πόρτες κλειστές και τηλέφωνα κατεβασμένα, παρά το γεγονός ότι τους είχαμε ενημερώσει, πώς επιθυμούμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους.
      
Το εύλογο ερώτημα που είχε προκύψει, είναι αν έχουν διασφαλιστεί οι απαραίτητες συνθήκες διαφάνειας, στις διαδικασίες της εκποίησης της Δημόσιας περιουσίας, από το εν λόγω Ταμείο.
      
Το συγκεκριμένο ερώτημα προέκυψε, κυρίως, από τις αποκαλύψεις, που είχαν δει το φως της δημοσιότητας, στα σκάνδαλα των εξοπλιστικών προγραμμάτων, όπου οι εκπρόσωποι των εταιρειών πηγαινόρχονταν με τα βαλιτσάκια και τα κουτιά παπουτσιών στα γραφεία των Κυβερνητικών αξιωματούχων.
      
Σε ένα άλλο ζήτημα που αναφέρθηκε η συνέντευξη ήταν η πώληση των πλουτοπαραγωγικών πηγών του κράτους (δες νικέλιο, αλουμίνιο, πετρέλαια κ.λπ.) σε οργανωμένες κοινοπραξίες συμφερόντων (καρτέλ).
      
Ο Πρόεδρος της ΟΚΕ αποκάλυψε το σκοτεινό σχέδιο, που χρόνια τώρα, εξυφαίνεται, σε βάρος της Ελλάδας, ώστε να πουληθούν, έναντι ευτελούς τιμήματος, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές συμπεριλαμβανομένων και των πλούσιων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.
      
Αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει, χωρίς την πρόθυμη συνδρομή των πολιτικών, οι οποίοι υπακούουν στα κελεύσματα και στις επιδιώξεις των λογής – λογής ξένων συμφερόντων, αντί να προσπαθούν να επιλύσουν τα προβλήματα του Έλληνα πολίτη, που βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση.
      
Όπως τόνισε ο Β. Αναστασόπουλος, με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι, ακόμα και σε αυτές τις ακραίες συνθήκες ανέχειας κάποιοι εξακολουθούν να κερδοσκοπούν, σε βάρος του Λαού και ονοματίζουν αυτή την άκρατη βουλιμική τους διάθεση, σαξές στόρυ ή συνταγή εξόδου από την κρίση.
      
Σε κάθε περίπτωση, η αλήθεια είναι ότι έστω και αν ένας Υπουργός ήθελε πραγματικά να εξαλείψει τα φαινόμενα διαφθοράς, θα μπορούσε να το κάνει, μέσα σε διάστημα λίγων εργάσιμων ημερών, όμως δεν έχει ληφθεί ούτε ένα μέτρο προς αυτή την κατεύθυνση, παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες.
      
Παρόλα αυτά ο Βασίλης Αναστασόπουλος εμφανίστηκε αισιόδοξος, επισημαίνοντας ότι μέσα από την σημερινή κρίση μπορεί να οδηγηθούμε στην ανάδειξη αδιάφθορων δυνάμεων, που θα σαρώσουν όλο αυτό το σάπιο μικροπολιτικό κατεστημένο και θα δώσουν στην πατρίδα μας, το μέλλον που δικαιούται.
ΟΚΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια