GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η φοροκαταιγίδα εξοντώνει και τις επιχειρήσεις στην Ξάνθη – Νέα πρόστιμα «φωτιά»

-Κάθε μέρα κλείνει σχεδόν μια επιχείρηση στην περιοχή της Ξάνθης  -Ενημερωτική εκδήλωση για τα νέα φορολογικά μέτρα και τα πρόστιμα  ...

-Κάθε μέρα κλείνει σχεδόν μια επιχείρηση στην περιοχή της Ξάνθης 
-Ενημερωτική εκδήλωση για τα νέα φορολογικά μέτρα και τα πρόστιμα 

Ενημερωτική εκδήλωση για τα νέα φορολογικά μέτρα και τα πρόστιμα που επιβάλλονται στους επιχειρηματίες πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας η Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ξάνθης σε συνεργασία με το Επιμελητήριο. 

Οι διοργανωτές αρχικά εξέθεσαν το πλήρες νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την βεβαίωση φορολογικών παραβάσεων και την επιβολή των σχετικών προστίμων, τα οποία χαρακτηρίζονται εξοντωτικά μιας και στους παραβάτες επιβάλλονται ιδιαίτερα τσουχτερά πρόστιμα. 

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης οι νομοθετικές αλλαγές στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση μείωσαν την εμπιστοσύνη των φορολογούμενων απέναντι στους εισπρακτικούς μηχανισμούς ενώ δεν ταυτόχρονα δεν φαίνεται να προσφέρουν λύσεις, αλλά αντίθετα αποτελούν ακόμη ένα μέσο εξαφάνισης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας. Τα σκληρά δε πρόστιμα που προβλέπονται από τη νομοθεσία είναι δυσβάσταχτα για τους επιχειρηματίες, ενώ σε πολλές των περιπτώσεων χαρακτηρίζονται ως και ακραία. 

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό εκτιμάται πως μέσα στο 2014 και εφόσον δεν υπάρξει ανατροπή του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου για τα πρόστιμα, θα οδηγούν στο κλείσιμο χιλιάδες επιχειρήσεις ανά τη χώρα. Στην πόλη της Ξάνθης σύμφωνα με στοιχεία που διατηρεί το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο τους τελευταίους δύο μήνες, ήτοι Δεκέμβριο και Ιανουάριο κατέβασαν ρολά 33 και 36 επιχειρήσεις αντίστοιχα. 

Στατιστικά κάθε μέρα προχωρά σε διακοπή εργασιών τουλάχιστον μια επιχείρηση στην Ξάνθη, ενώ όπως ανέφερε ο Οικονομικός Επόπτης του ΕΒΕΞ κ. Σπύρος Κάλφας σε περίπτωση που αρχίζουν να επιβάλλονται τα τσουχτερά φορολογικά πρόστιμα ο αριθμός αυτός των επιχειρήσεων αναμένεται να πολλαπλασιαστεί. 

Στην εκδήλωση κλήθηκαν και παρέστησαν επιχειρηματίες και εκπρόσωποι φορέων της Ξάνθης, ώστε μετά την ενημέρωση να σχηματοποιηθεί ένα κοινό πλαίσιο δράσεων από φορείς και επιχειρήσεις για την ανατροπή του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου. Παίρνοντας τον λόγο ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Ταξί Ξάνθης κ. Γιώργος Σαμπανίδης ζήτησε να γίνει μια κινητοποίηση με τη συμμετοχή όλων, ενώ η πρόεδρος των Φαρμακοποιών ζήτησε να υπάρξει αντίστοιχη ενημέρωση από την  Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ξάνθης για τους φαρμακοποιούς, ενώ κάτι αντίστοιχο ζητήθηκε και από άλλους φορείς. 

Από τη μεριά τους οι διοργανωτές δεν έμειναν πλήρως ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή τόσο φορέων όσο και επιχειρήσεων της περιοχής, ενώ όπως σημείωσε η εφαρμογή των άρθρων 53 έως 59 του Ν. 4174/2013 θα καταστρέψει και την τελευταία υγιή επιχείρηση και ως εκ τούτου πρέπει να υπάρξει αντίδραση. 

Οι παριστάμενοι ζήτησαν πληροφορίες σχετικά με την έκδοση παραστατικών, δελτίων αποστολής, δελτίων παροχής υπηρεσιών αλλά και τις παρακρατήσεις φόρων και το τι ακριβώς προβλέπεται και ισχύει με τη νέα νομοθεσία. 

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, την ενημέρωση και τη συζήτηση που ακολούθησε αποφασίστηκε σε πρώτο στάδιο να κατατεθούν εγγράφως όλα όσα τέθηκαν στο τραπέζι του διαλόγου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης και ακολούθως αυτά να προωθηθούν τόσο στους Βουλευτές και τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης όσο και στο αρμόδιο Υπουργείο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια