GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στην Ξάνθη ο Γ.Γ. της ΑΔΕΔΥ Ερμής Κασσές– «Οι επίορκοι υπάλληλοι δεν έχουν θέση στο Δημόσιο»

-Ενημέρωση… στο πόδι! Δεν παραχωρήθηκε η αίθουσα για την ενημέρωση των υπαλλήλων της Π.Ε. Ξάνθης  Στην πόλη της Ξάνθης βρέθηκε το από...

-Ενημέρωση… στο πόδι! Δεν παραχωρήθηκε η αίθουσα για την ενημέρωση των υπαλλήλων της Π.Ε. Ξάνθης 

Στην πόλη της Ξάνθης βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο Γενικός Γραμματέας της ΑΔΕΔΥ κ. Ερμής Κασσές, πραγματοποιώντας το πρωί της Τετάρτης μετ’ εμποδίων επαφές με τους Δημοσίους Υπαλλήλους της περιοχής. 

Ο κ. Κασσές το πρωί της Τετάρτης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κ. Χαράλαμπο Ευστρατίου επιχείρησε να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου, κάτι ωστόσο που τελικώς δεν κατέστη εφικτό καθώς όπως σημείωσε ο ίδιος η αίθουσα δεν παραχωρήθηκε. 

Η ενημέρωση ωστόσο των δημοσίων υπαλλήλων από το Γενικό Γραμματέα πραγματοποιήθηκε κανονικά, παρά τα αγκάθια που βρέθηκαν στον δρόμο, ωστόσο στο… όρθιο, και πιο συγκεκριμένα στους διαδρόμους του κτηρίου της Π.Ε. Ξάνθης. Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή ο κ. Κασσές αρκέστηκε στο να δηλώσει στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα πως «οι χώροι του δημοσίου δεν ανήκουν σε κανέναν Υπουργό, διοικητική, Περιφερειάρχη ή Αντιπεριφερειάρχη, αλλά είναι στη διάθεση των ανθρώπων που εργάζονται εκεί.  Έβλεπαν οι πολίτες όρθιους τους συναδέλφους να τους ενημερώνει ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ και αυτό είναι απαράδεκτο». 

Οι επίορκοι δεν έχουν θέση στο Δημόσιο! 
Την πόρτα της εξόδου από το δημόσιο πρέπει να δουν άμεσα όσοι υπάλληλοι αποδεδειγμένα έχουν «πατήσει τον όρκο» τους σύμφωνα με τον κ. Κασσέ, ο οποίος ωστόσο διακρίνει ευθύνες τις πολιτείας στην καθυστέρηση απόδοσης ευθυνών.

«Έχω θέσει κατ’ επανάληψη το θέμα της διαφθοράς και σε αυτά τα θέματα είμαι ξεκάθαρος. Η επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης είχε να κάνει με το ότι είμαστε τεμπέληδες, αντιπαραγωγικοί και διεφθαρμένοι. Ο κ. Ρακιτζής στις εκθέσεις του έχει καταγράψει από 1.500 έως 2.000 περιπτώσεις επιόρκων υπαλλήλων. Εμείς λοιπόν λέμε ότι όποιος αποδεδειγμένα είναι επίορκος άμεσα να αποχωρήσει από το δημόσιο» σημείωσε μιλώντας στην ίδια εκπομπή, για να προσθέσει πως «η πολιτεία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της για τις υποθέσεις που χρονίζουν γιατί δεν είχαν συγκροτηθεί στα πειθαρχικά συμβούλια. Πολλοί παραπέμπονται στη δικαιοσύνη και εκεί βλέπουμε ότι υπάρχει κωλυσιεργία». 

Υπέρ της αξιολόγησης, αλλά και των δομών 
Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων αλλά αυτή να συνοδεύεται και από την αξιολόγηση των δομών. 

«Ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων στη χώρα μας είναι κάτω από το μέσο όρων των 17 χορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι ένα κομμάτι της επικοινωνιακής πολιτικής της Τρόικα αλλά και της Κυβέρνησης το ότι είμαστε πολλοί» επισήμανε ο κ. Κασσές, τονίζοντας πως «θα πρέπει να υπάρξει και αναδιάταξη και ορθολογική κατανομή του προσωπικού στις Δημόσιες Υπηρεσίες που δεν υπάρχει. Υπάρχουν Υπηρεσίες που οι υπάλληλοι δεν προσφέρουν, ενώ σε άλλες υπηρεσίες λείπουν άτομα που θα μπορούσαν να προσφέρουν και σε αυτό δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς. Η Τρόικα είναι μεθοδική, μια χτυπά στο καρφί και μια στο πέταλο. Καλλιεργεί και τη μισαλλοδοξία και τον κοινωνικό αυτοματισμό και στρέφει την μια κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη. Τασσόμαστε στο πλευρό των πολιτών και θέλουμε να ανοίξουμε έναν διάλογο μαζί τους, με όλους, σε ότι αφορά των επαναπροσδιορισμό εκ νέου των δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών». 

Δεν υπάρχουν σχόλια