GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Από Σχολικοί Φύλακες βοηθητικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Ξάνθης – Ανοίγουν μόλις 6 θέσεις!

-Οι 12 από τους 15 Σχολικούς Φύλακες της Ξάνθης έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, οι μισοί θα μείνουν εκτός  -Είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και...

-Οι 12 από τους 15 Σχολικούς Φύλακες της Ξάνθης έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, οι μισοί θα μείνουν εκτός 
-Είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και τώρα εντάσσονται στην κινητικότητα 

Έξι θέσεις βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού που έχουν προκηρυχθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης καλούνται να καλύψουν οι Σχολικοί Φύλακες που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, αποδεχόμενοι μειώσεις στη μισθοδοσία τους αλλά και πλήρη αλλαγή του εργασιακού τους περιβάλλοντος. 

Όπως είναι γνωστό 15 Σχολικοί Φύλακες της Ξάνθης τέθηκαν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς σε καθεστώς διαθεσιμότητας, μη γνωρίζοντας το τι μέλλει γενέσθαι για τους ίδιους αμέσως μετά τη λήξη αυτής. Πριν από μερικές μόλις ημέρες υπεγράφη από το Υπουργείο Υγείας το σχετικό ΦΕΚ για την προκήρυξη συνολικά 200 θέσεων βοηθητικού προσωπικού σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας, οι οποίες θα καλυφθούν από τους Σχολικούς Φύλακες. 

Στην Ξάνθη οι θέσεις αυτές ανέρχονται σε έξι, ενώ μέχρι στιγμής 12 Σχολικοί Φύλακες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και έχουν υποβάλει τις σχετικές αιτήσεις με τα δικαιολογητικά τους. Ωστόσο οι μέχρι πρότινος θέσεις που κατείχαν ήταν κατηγορίας Δ.Ε. (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) ενώ οι νέες θέσεις είναι Υ.Ε. (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης), γεγονός που αυτομάτως σηματοδοτεί μείωση στις αποδοχές των πρώην σχολικών φυλάκων. 

«Έχουμε απόφοιτο ΤΕΙ η οποία μη έχοντας τι άλλο να κάνει υπέβαλε τα χαρτιά της για να πάει να γίνει βοηθός θαλάμου στο Νοσοκομείο και φυσικά να παίρνει λιγότερα χρήματα» αναφέρει η Γραμματέας του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ξάνθης κα Καλλιόπη Τζανόγλου, μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα, εξηγώντας πως «στο Νοσοκομείο υπάρχουν έξι θέσεις τις οποίες έχουν αιτηθεί 12 υπάλληλοι. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ένας στους δυο θα μπει και οι υπόλοιποι έξι που θα πάνε;». 

Μάλιστα όπως εξηγεί η κα Τζανόγλου, ο Δήμος Ξάνθης έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τον κυκεώνα της διαθεσιμότητας μιας και έχει απογυμνωθεί αισθητά από προσωπικό. «Το μεγαλύτερο κόστος το έχει υποστεί ο Δήμος Ξάνθης. Και διοικητικούς υπαλλήλους αναγκαστήκαμε να διώξουμε, συντάξαμε διαπιστωτικές πράξεις σε συναδέλφους μας και ήταν πολύ ψυχοφθόρο αυτό. Μετά κάναμε το ίδιος για τους Σχολικούς Φύλακες και για τους μόνιμους συναδέλφους της Δημοτικής Αστυνομίας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια