-Εκδίδει απόφαση για τη μετεγκατάσταση, υπό προϋποθέσεις, ο Δήμος Ξάνθης -Προτάσσονται ως επιχειρήματα για τη μεταφορά των επιχειρήσεων ...
-Προτάσσονται ως επιχειρήματα για τη μεταφορά των επιχειρήσεων η μείωση της ρύπανσης και των θορύβων μέσα στην πόλη από τη δραστηριότητα τους.
Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου απασχόλησε για περίπου μια ώρα το απόγευμα της Δευτέρας η γνωστή και μέχρι στιγμής ατέρμονη υπόθεση με το «ΔΕΡΑΣ» και τις επιχειρήσεις που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον να εγκατασταθούν εκεί σε εκτάσεις που θα παραχωρηθούν από τον Δήμο.
Ως γνωστόν το όλο εγχείρημα ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια, ωστόσο συνάντησε κωλύματα, τα οποία σύμφωνα με κάποιους εκ των πρωτεργατών έχουν πλέον ξεπεραστεί και η μετεγκατάσταση επιχειρήσεων στην περιοχή μπορεί να ξεκινήσει.
Το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε να προχωρήσει στη λήψη απόφασης για την εκποίηση Δημοτικών Εκτάσεων στο πρώην ΔΕΡΑΣ, ώστε να δημιουργηθούν εκεί επαγγελματικές εγκαταστήσεις χαμηλής όχλησης, διαδικασία ωστόσο η οποία αν και βρήκε σύμφωνα όλα τα μέλη του Δ.Σ. ωστόσο διήρκησε αρκετή ώρα με τη συζήτηση να αναλώνεται στο πως θα πρέπει να συνταχθεί η απόφαση ώστε να διευκολυνθούν οι ενδιαφερόμενοι.
«Οι αποφάσεις είχαν ληφθεί όμως πλέον έχουμε μια καινούργια νομοθετική ρύθμιση» σημείωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος εξηγώντας πως ο Δήμος πρέπει πλέον να ορίσει έναν ελάχιστο και έναν μέγιστο αριθμό επιχειρήσεων που δύναται να εγκατασταθούν στο πρώην ΔΕΡΑΣ, ενώ παράλληλα πρέπει να συντάξει μια σχετική απόφαση στην οποία να αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να γίνει η μετεγκατάσταση των επιχειρήσεων.
Ως λόγοι, όπως έγινε γνωστό, προτάσσονται η μείωση των ρύπων, η μείωση του θορύβου αλλά και η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Ο ελάχιστος αριθμός των επιχειρήσεων που μπορούν να μεταφερθούν στην περιοχή ανέρχεται σε 50 ενώ ο μέγιστος σε 100. Πριν από μερικές ημέρες εστάλησαν ειδοποιητήρια στους επιχειρηματίες που είχαν στο παρελθόν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη μετεγκατάστασή τους στο πρώην ΔΕΡΑΣ, με τα οποία ο Δήμος του ζητούσε να επαναβεβαιώσουν τη θέλησή τους. Στην κίνηση αυτή προχώρησαν συνολικά 69 επιχειρήσεις.
«Για να προχωρήσει η διαδικασία η απόφαση που θα λάβουμε σήμερα θα πρέπει να εγκριθεί και από την Αποκεντρωμένη» τόνισε ο κ. Δημαρχόπουλος. Αυτό ωστόσο που απασχόλησε έντονα τα μέλη του Δ.Σ. ήταν το εάν έπρεπε οι επιχειρήσεις να έχουν μελέτες περιβαλλοντικών όρων, συλλογικά ή μεμονωμένα, για το εγχείρημα.
Τελικώς και μετά από αρκετή συζήτηση αποφασίστηκε να συσταθεί μια επιτροπή αποτελούμενη από τους κυρίους Θανάση Ξυνίδη, Δημήτρη Μπένη και Γιάννη Σιούτα ώστε να συνταχθεί η σχετική απόφαση του Δήμου, με στόχο να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στο όλο εγχείρημα, όπως πρότεινε ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης.
Άξιο αναφοράς το γεγονός πως αρκετοί από τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες βρέθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου παρακολουθώντας τη συζήτηση του θέματος.
Δεν υπάρχουν σχόλια