-Συναντήθηκαν τα μέλη της παράταξης Στυλιανίδη το απόγευμα της Τετάρτης! Άκαρπη, όπως άλλωστε αναμενόταν από τους περισσότερους, απέβ...
Άκαρπη, όπως άλλωστε αναμενόταν από τους περισσότερους, απέβη η συνάντηση των μελών της παράταξης του δημάρχου Ξάνθης κ. Μιχάλη Στυλιανίδη το απόγευμα της Πέμπτης με αντικείμενο συζήτησης το μέλλον του συνδυασμού στις προγραμματισμένες για την άνοιξη αυτοδιοικητικές εκλογές.
Όπως είναι γνωστό, μετά και την απόφαση του Δημάρχου Ξάνθης κ. Μιχάλη Στυλιανίδη να μην διεκδικήσει εκ νέου τον Δήμο, εμφανίστηκαν τρεις ενδιαφερόμενοι από την παράταξη της συμπολίτευσης για τον δημαρχιακοί θώκο, ήτοι οι Δημήτρης Μπένης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος και Μανώλης Τσέπελης, οι οποίοι μάλιστα το τελευταίο διάστημα βολιδοσκοπούν τις δυνάμεις τους, αναζητώντας συμμάχους.
Ωστόσο το απόγευμα της Πέμπτης και μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου τα μέλη της παράταξης συναντήθηκαν με σκοπό να συζητήσουν, με το ενδεχόμενο η παράταξη να μείνει συμπαγής να απομακρύνεται ακόμη περισσότερο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις υποψήφιοι διεκδικητικές για τον Δήμο παρουσιάστηκαν ανυποχώρητοι στην πρόθεσή τους, ξεκαθαρίζοντας στους συναδέλφους τους πως θέλουν να αναλάβουν ηγετικό πρωταγωνιστικό ρόλο.
Η συνάντηση απέβη άκαρπη, χωρίς να βγαίνει εν τέλει λευκός καπνός, και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 8.00 ενώ αποφασίστηκε να υπάρξει μια ακόμη συνάντηση αυτή τη φορά ανάμεσα στον Δήμαρχο και τους τρεις υποψηφίους την ερχόμενη εβδομάδα με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.
Το γεγονός πως υπάρχουν τρεις διαφορετικές τάσεις (προτάσεις συνδυασμών) μέσα στην υπάρχουσα παράταξη της συμπολίτευσης καταδεικνύει και το κλίμα που επικρατεί εντός αυτής με τις εντάσεις και τις συγκρούσεις ανάμεσα στα μέλη τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο να είναι σίγουρα αναπόφευκτες, κάτι άλλωστε που φάνηκε και στην τελευταία συνάντηση.
Ποιος θα κάνει πίσω;
Εάν ο κ. Δημήτρης Μπένης συμφωνήσει να ενταχθεί σε έναν συνδυασμό υπό άλλον επικεφαλής ουσιαστικά ακυρώνει τις μέχρι τώρα προσπάθειες του να διατηρηθεί η οικογενειακή πολιτική του κληρονομία στην πρώτη γραμμή του Δήμου Ξάνθης. Απόφαση που ενδεχομένως να είναι επονείδιστη σηματοδοτώντας πολύ πιο δύσκολες αποφάσεις όπως η οριστική απομάκρυνσή του από τα δημαρχιακά της Ξάνθης.
Η πιο αδύνατη περίπτωση για να ηγηθεί ενός συνασπισμένου συνδυασμού όλων των φυγόκεντρων τάσεων που έχουν δημιουργηθεί στην παράταξη Στυλιανίδη είναι αυτή της υποψηφιότητας του κ. Μανώλη Τσέπελη, του οποίου η έξωθεν μαρτυρία δεν είναι και η καλύτερη δυνατή (sic). Για τον λόγο αυτό αντιμετωπίζει εξ’ όσων τουλάχιστον διαγράφονται έως τώρα τα περισσότερα προβλήματα διείσδυσης στους πολιτικά ενδιαφερόμενους να δραστηριοποιηθούν συμπολίτες μας για τη συμμετοχή τους σε πιθανό συνδυασμό που θα μπορούσε να καταρτίσει.
Πιθανόν η πρόταση Τσέπελη να έχει διαφορετική αφετηρία και τερματισμό με τα όσα έως τώρα διαφαίνονται δια γυμνού οφθαλμού, καθώς μέχρι και την τελευταία ημέρα υποβολής των υποψηφιοτήτων πολλά μπορούν να συμβούν εκπορευόμενα από την έκβαση διαφόρων δικών που εκκρεμούν στο πρόσωπό το αλά και ενδεχόμενα από το τι πολιτικές συναλλαγές μπορούν να πραγματοποιηθούν έως εκείνη τη στιγμή.
Ιδιαίτερη περίπτωση είναι αυτή του κ. Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου ο οποίος έχαιρε της πλήρους εμπιστοσύνης του στενού πυρήνα πολιτικής διακυβέρνησης της Ξάνθης προσωπικά από τον κ. Στυλιανίδη και με την αμέριστη βοήθεια του βουλευτή Ξάνθης κ. Αλέξανδρου Κοντού. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη δηλώσαντες συμμετοχή να τεθούν υπό τον κ. Δημαρχόπουλο στον υπό κατάρτιση συνδυασμό του είναι και από τα στενότερα στελέχη επί σειρά ετών του κ. Κοντού ανήκοντες πολιτικά ή επαγγελματικά στο συνεταιριστικό κίνημα.
Το ότι υπήρξε δημόσια δήλωση του βουλευτή Ξάνθης της ΝΔ κ. Κοντού πως δεν τον ενδιαφέρει προσωπικά ο Δήμος Ξάνθης δεν σημαίνει ότι δεν θα εμπλακεί και με αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Το εάν θα επιβραβευτεί ή όχι όλη αυτή η πολιτική μεθόδευση θα φανεί από τη συλλογή των ψήφων την επομένη της εκλογικής αναμέτρησης. Το μότο που ήδη άρχισε να κυκλοφορεί είναι ότι εάν δεν συσπειρωθούν οι τρεις αυτές τάσεις ορατός ο κίνδυνος να χαθεί ο Δήμος από τα συγκεκριμένα πρόσωπα, με ότι αυτό και εάν αυτό συνεπάγεται για την έως τώρα πολιτική τους διαδρομή και καταγωγή.
Δεν υπάρχουν σχόλια