GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ο πρόεδρος της Ο.Κ.Ε. στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100

Συνέντευξη, εφ’ όλης της ύλης, παραχώρησε στον Ραδιοσταθμό της Θράκης, «Ξάνθη FM 100», την Τρίτη, 17/12/13, ο Πρόεδρος της Ομάδας Κοιν...

Συνέντευξη, εφ’ όλης της ύλης, παραχώρησε στον Ραδιοσταθμό της Θράκης, «Ξάνθη FM 100», την
Τρίτη, 17/12/13, ο Πρόεδρος της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης, Βασίλης Αναστασόπουλος.
      
Ο Πρόεδρος της ΟΚΕ καταρχήν ερωτήθηκε για την υφή της Κίνησης, για το πως μετεξελίχθηκε σε Πολιτικό φορέα, για την ευαισθησία της για το περιβάλλον και για την διαφάνεια στο Δημόσιο και για την πρόσφατη, «αναγκαστική», εκ των πραγμάτων, ενασχόλησή της, με ζητήματα, που άπτονται της τραγικής οικονομικής κατάστασης, την οποία βιώνουμε.
      
Ερωτήθηκε, επίσης, από τον ιδιοκτήτη του «Ξάνθη FM100» και της Ιστοσελίδας «Thraki Today» και εκδότη της Εφημερίδας «Ακρίτας», Βαγγέλη Βασιλειάδη για το πώς βλέπει την πολυδιαφημιζόμενη «πορεία εξόδου από την κρίση» και ανέλυσε ότι κατά την γνώμη του δεν υπάρχει κανένα σχέδιο εξόδου από αυτήν.
      
Η Κυβέρνηση απλά προσαρμόζεται σε έξωθεν οικονομικές εντολές, που δεν περιέχουν την ποθούμενη «συνταγή» της ανάπτυξης αλλά που στοχεύουν στα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, που εκποιούνται στο ένα εικοστό, περίπου, της αξίας τους και αυτό αφορά βέβαια και τον ιδιωτικό τομέα.
      
Στη συνέχεια ερωτήθηκε, για το πως βλέπει την δράση του ΤΑΙΠΕΔ, όπου αναφέρθηκε στις αντισυνταγματικές και κατάφορα ζημιογόνες για το Δημόσιο, πρωτοβουλίες αυτού του φορέα και το πως έχει ανοίξει την «βεντάλια» της παραχώρησης Δημόσιας περιουσίας, σε τέτοια έκταση, που να είναι αδύνατο να πληροφορηθεί κανείς, επακριβώς, τις ενέργειές του και πως να τις αντιμετωπίσει.
      
Η ζημιά που έχει γίνει στο Ελληνικό κράτος, τα τελευταία χρόνια της κρίσης είναι τεράστια και απροσδιόριστη, γιατί με αυτή την φάμπρικα των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και των κατεπειγόντων Νομοσχεδίων, έχει θεσπιστεί άγνωστος αριθμός διατάξεων, τις οποίες, λόγω του όγκου τους (περιέχουν δεκάδες χιλιάδες σελίδες, που ψηφίστηκαν εν μια νυκτί)  αλλά και της δαιδαλώδους νομοθετικής τους πολυπλοκότητας, τις αγνοούν ακόμη και οι πιο έγκριτοι Νομικοί και τις οποίες θα μάθουμε, με έκπληξη, μέσα στην επόμενη δεκαετία.
      
Στη συνέχεια, αναφερθήκαμε στις καταβολές μας, όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και στις επίμονες καταγγελίες μας και τις προσπάθειές μας, διάρκειας έξι περίπου ετών, που έφεραν στο φως της δημοσιότητας, το τεράστιο οικονομικό και περιβαλλοντικό σκάνδαλο του Ειδικού Φορέα Δασών, ύψους εκατόν δύο εκατομμυρίων ευρώ, περίπου.
      
Αυτή η Δικογραφία βρίσκεται στα «αζήτητα» της Βουλής, εδώ και τρία περίπου χρόνια και η ΟΚΕ έχει στείλει έγγραφο, προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελο Μεϊμαράκη και προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Αναστάσιο Νεράτζη, από τον Σεπτέμβριο του 2013, ζητώντας κατ’ ουσίαν ο πρώην Υπουργός  και νυν Βουλευτής Ξάνθης, Αλέξανδρος Κοντός, να διευκολύνει την διαδικασία, αιτούμενος την ενεργοποίηση της Ειδικής Επιτροπής, του άρθρου 86, παρ. 5, του Συντάγματος, όπως έκανε και για την υπόθεση της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου.
      
Σε ερώτηση για το ζήτημα των διάσπαρτων σκουπιδότοπων, σε όλη την Ελλάδα επεξηγήθηκε η διαχρονική ανευθυνότητα που επιδεικνύεται γι’ αυτό το μείζον περιβαλλοντικό πρόβλημα και που έχει προκαλέσει την επιβολή πολλαπλών προστίμων, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία υποχρεώνεται να καταβάλει, εν μέσω της πρωτοφανούς κρίσης, το Ελληνικό Δημόσιο.

Ο λανθασμένος σχεδιασμός έγινε επί Κυβερνήσεων Σημίτη και επί Υπουργίας ΠΕΧΩΔΕ Βάσως Παπανδρέου και ακολουθείται πιστά, μέχρι σήμερα, περιλαμβάνοντας, αφ’ ενός λανθασμένη επιλογή θέσεων, σε όλη την επικράτεια, αφ’ εταίρου μια πολιτική κουτοπονηριά, την μεταβίβαση, δηλαδή, του προβλήματος και της ευθύνης της επιλογής των κατάλληλων χώρων, στους Δήμους.

Έτσι η Κεντρική Διοίκηση ξεφορτώθηκε το πρόβλημα, χωρίς να έχει κάνει κεντρικό σχεδιασμό και οι επιλογές των χώρων έχουν γίνει κυρίως με μικροκομματικά κριτήρια, για τα οποία, βέβαια, ουδεμία ευθύνη φέρει η Κυβέρνηση αλλά έχει πετάξει το μπαλάκι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η συνέντευξη ολοκληρώθηκε με την έκκληση του Προέδρου της ΟΚΕ, για σχηματισμό πυρήνων αντιπαράθεσης, σε όλες τις τοπικές κοινωνίες, ενάντια στα σκοτεινά σχέδια, που εξυφαίνονται, για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Ελλάδας και για τον παράνομο πλουτισμό σημαντικής μερίδας προσώπων, που έχουν ασχοληθεί με τον Δημόσιο βίο της Χώρας.
Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης 

Δεν υπάρχουν σχόλια