GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μείωση του κόστους ενέργειας ζητούν οι βιομηχανικοί καταναλωτές

«ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ» Την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για τη μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας, τη λήψ...

«ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

Την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για τη μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας, τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Βιομηχανίας (π.χ. συμβόλαια διακοψιμότητας, αντιστάθμιση CO2) και τη θέσπιση ανταγωνιστικών τιμολογίων ενέργειας, ζητεί η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ).

«Ζητάμε την εφαρμογή μία Εθνικής ενεργειακής πολιτικής που θα δίνει στην εγχώρια βιομηχανία ένα τελικό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας εφάμιλλο με εκείνο που αντιμετωπίζουν οι διεθνείς ανταγωνιστές μας» αναφέρει η ΕΒΙΚΕΝ. «Σε διαφορετική περίπτωση οι μεταποιητικές επιχειρήσεις με γνώμονα την προστασία των χιλιάδων εργαζομένων τους θα αντιδράσουν».

Η ΕΒΙΚΕΝ υποστηρίζει ακόμη ότι ενώ δεν υλοποιούνται οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης, οι βιομηχανίες απειλούνται με νέες μεγάλες αυξήσεις στις ρυθμιστικές χρεώσεις (ΕΤΜΕΑΡ,ΥΚΩ), συγχρόνως διατηρούνται οι υπερβολικά υψηλοί Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης στην ενέργεια.
Πηγή: Εφ. Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια