GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


“Πειρατικά” συνεργεία οχημάτων σε σπίτια και αποθήκες στην Ξάνθη!

-Συνεχίζει η αιμορραγία για τα νόμιμα συνεργεία αυτοκινήτων  -Παίζουν σε τιμές 50% οικονομικότερες οι «πειρατές» συγκριτικά με τους νόμι...

-Συνεχίζει η αιμορραγία για τα νόμιμα συνεργεία αυτοκινήτων 
-Παίζουν σε τιμές 50% οικονομικότερες οι «πειρατές» συγκριτικά με τους νόμιμους 

Ανενόχλητα το έργο τους συνεχίζουν τα «πειρατικά» συνεργεία οχημάτων που στήνουν επιτήδειοι σε σπίτια, αποθήκες και αυλές στην Ξάνθη, αποτελώντας μια ακατάσχετη αιμορραγία για τον κλάδο των ιδιοκτητών συνεργείων.  

Πριν από μερικούς μήνες αντιπροσωπεία ιδιοκτητών συνεργείων αυτοκινήτων ζήτησαν τη συνδρομή της Π.Ε. Ξάνθης και των υπηρεσιών της, κάτι που αρχικά έφερε καρπούς μιας και έγιναν κάποιοι έλεγχοι από το Τμήμα Συγκοινωνιών, έλεγχοι ωστόσο που πλέον έχουν ατονήσει με το πρόβλημα να επιστρέφει.   

«Τότε υπήρξε ένα αμέριστο ενδιαφέρον από το κ. Καραλίδη και το αρμόδιο Τμήμα του Γραφείου Συγκοινωνιών.  Το πρώτο εξάμηνο έγιναν κάποιες ενέργειες  και έγιναν κάποιοι έλεγχοι, αλλά σήμερα έχουμε και πάλι το ίδιο πρόβλημα» σημειώνει ο κ. Γιάννης Αθανασιάδης πρόεδρος των Εμπόρων Αυτοκινήτου Ξάνθης σχολιάζοντας τις ενέργειες που είχαν γίνει για την αντιμετώπιση του προβλήματος. 

Όπως εξηγεί ο ίδιος, όταν έγιναν έλεγχοι οι αρμόδιοι υπάλληλοι προχώρησαν σε κατασχέσεις, ωστόσο τονίζει πως «σήμερα υπάρχουν άλλοι που λειτουργούν. Είναι ένα πρόβλημα που θα συνεχίσει να υπάρχει γιατί υπάρχει πρόβλημα στον κόσμο με συνέπεια ο καθένας να ανοίγει μια τρύπα για να βγάζει το μεροκάματό του. Υπάρχουν ακόμη και φανοποιεία που έχουν στηθεί μέσα σε αυλές σπιτιών». 

Συνήθως τα «πειρατικά» συνεργεία λειτουργούν σε ιδιωτικούς χώρους, όπως σπίτια και αποθήκες, όπου οι επιτήδειοι προσφέρουν μια σειρά από υπηρεσίες χωρίς φυσικά να εκδίδουν παραστατικά, να καταβάλουν ΦΠΑ ή ασφαλιστικές εισφορές. «Ο καταναλωτής ρισκάρει γιατί είναι πολύ χαμηλό το κόστος. Δεν κόβουν αποδείξεις, δεν αποδίδουν ΦΠΑ και ασφαλιστικές εισφορές και ως εκ τούτου οι τιμές τους ξεκινούν ακόμη και με -50% συγκριτικά με εμάς» σημειώνει χαρακτηριστικά ο ίδιος, επισημαίνοντας πως «εάν κάποια ενέργεια δεν γίνει σωστά υπάρχει το ενδεχόμενο να προκληθεί κάποιο ατύχημα και αυτό είναι ένα θέμα. Έχουμε βαρεθεί να ενοχλούμε τους αρμόδιους».

Δεν υπάρχουν σχόλια