GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ξεκίνησαν οι επανασυνδέσεις ρεύματος σε άπορους και ευπαθείς της Ξάνθης!

-Συστάθηκαν ειδικές επιτροπές στους Δήμους οι οποίες προωθούν τα αιτήματα στη ΔΕΗ  Οι επανασυνδέσεις παροχών ηλεκτρικού ρεύματος οι οπ...

-Συστάθηκαν ειδικές επιτροπές στους Δήμους οι οποίες προωθούν τα αιτήματα στη ΔΕΗ 

Οι επανασυνδέσεις παροχών ηλεκτρικού ρεύματος οι οποίες είχαν διακοπεί λόγω οφειλών προς τη ΔΕΗ ξεκίνησαν ήδη από τις αρχές της εβδομάδας στον Νομό της Ξάνθης, με τις αρμόδιες επιτροπές που έχουν συσταθεί από τους Δήμους να προωθούν τα αιτήματα στην υπηρεσία. 

Σε πρώτη φάση οι Δήμοι, που έχουν συστήσει τις αρμόδιες επιτροπές ή προχωρούν στην ενημέρωση των κάτοικων, καταγράφουν τις περιπτώσεις των πολιτών που έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι λόγω αδυναμίας αποπληρωμής των οφειλών τους προς τη ΔΕΗ, και εφόσον πληρούν τα κριτήρια προωθούν τις αιτήσεις στην υπηρεσία ώστε τα συνεργεία της να προχωρήσουν με τη σειρά τους στην επανασύνδεση του ρεύματος. 

«Παίρνουμε όλες τις αιτήσεις κοιτάμε ποιοι είναι γραμμένοι μέχρι το Νοέμβριο στην Πρόνοια και από εκεί και πέρα σε ανθρώπους που δεν είναι σε αυτές τις δομές τους καθοδηγούμε να ενταχθούν στου κοινωνικό τιμολόγιο» εξηγεί ο κ. Μανόλης Φανουράκης, τονίζοντας πως «ήδη έχει φύγει η πρώτη λίστα που περιλαμβάνει 8 με 10 οικογένειες και έχουν γίνει και οι πρώτες επανασυνδέσεις». Οι Δήμοι της περιοχής απευθύνονται στο Τμήμα Πρόνοιας της Ξάνθης ώστε να ενημερωθούν σχετικά με τους αιτούντες την επανασύνδεση εάν και κατά πόσο είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα της Πρόνοιας, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό περίπου 20 επανασυνδέσεις έχουν γίνει ήδη και στον Δήμο Αβδήρων. 

Η Ειδική Επιτροπή που έχει συγκροτηθεί στον Δήμο Ξάνθης, αποτελείται από τον Προϊστάμενο της Δ/νσης  Κοινωνικής Προστασίας, Αθλητισμού, Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, τον Προϊστάμενο του γραφείου της ΔΕΗ Ξάνθης, τον Προϊστάμενο του γραφείου της ΔΕΔΔΗΕ Ξάνθης και υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, και επιλαμβάνεται την εξέταση  περιπτώσεων επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Ξάνθης «καλεί τους κατοίκους του Δήμου που τους έχει γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης ή τους έχει κοινοποιηθεί ενημέρωση για επικείμενη διακοπή από τη ΔΕΗ, να το γνωστοποιήσουν στην κοινωνική υπηρεσία του  (Διοικητήριο Ξάνθης) και να απευθυνθούν στα τηλέφωνα: 2541350120-9  για την παροχή σχετικών πληροφοριών και υποστήριξης. Οι κάτοικοι του οικισμού Δροσερού που ανήκουν στις προαναφερόμενες κατηγορίες, μπορούν να απευθύνονται στο Ιατροκοινωνικό Κέντρο του Δροσερού (τηλ 2541083361)». 

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως «από 1/1/2011 οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες  μπορούν να ενταχθούν  στο Μητρώο Ευάλωτων πελατών που τηρείται από τα κατά τόπους γραφεία του Διαχειριστή Δικτύου Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ) με τα εξής ευεργετικά αποτελέσματα :
1. έχουν μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ μέχρι και 42%,
2. προβλέπεται η απαγόρευση αποσύνδεσης ευάλωτων καταναλωτών για καθορισμένα χρονικά διαστήματα του έτους, όπως οι χειμερινοί μήνες (Νοέμβριος-Μάρτιος) και οι θερινοί (Ιούλιος και Αύγουστος), ενώ απαγορεύεται πλήρως η αποσύνδεση ευάλωτων καταναλωτών που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης ή έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας,
3. προβλέπεται ότι η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Ευάλωτων Οικιακών Καταναλωτών  μπορεί να γίνεται τμηματικά και άτοκα, σε μηνιαίες δόσεις, που προτείνει ο οικιακός καταναλωτής και υπαγορεύονται από την οικονομική του κατάσταση  

Συνεπώς, οι οικογένειες που έχουν ενταχθεί  από την ΔΕΗ ΑΕ και τον ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ στο Μητρώο των  ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με μια απλή διαδικασία που εφαρμόζεται από τους φορείς αυτούς (τηλεφ. 2109298000), είναι απόλυτα προστατευμένες αρκεί να ασκήσουν τα δικαιώματα που τους παρέχονται με τα αναφερόμενα ευεργετήματα. 

Επισημαίνεται ότι οι κατηγορίες των οικογενειών που μπορούν να ενταχθούν στο Μητρώο των  ευάλωτων κοινωνικών ομάδων είναι :
Οικογένειες με χαμηλό συνολικό εισόδημα κάτω των 12.000 Ευρώ (το όριο προσαυξάνεται κατά 6.000 Ευρώ για τα δύο πρώτα προστατευόμενα παιδιά και όριο κατανάλωσης 1500kWh το τετράμηνο)
Τρίτεκνες οικογένειες με συνολικό εισόδημα κάτω των 23.500 Ευρώ και όριο κατανάλωσης 1700kWh το τετράμηνο,
Άνεργοι με ένα συνολικό εξάμηνο στην ανεργία, εισόδημα κάτω των 12.000 Ευρώ (το όριο προσαυξάνεται κατά 6.000 Ευρώ για τα δύο πρώτα προστατευόμενα παιδιά και όριο κατανάλωσης 1500kWh το τετράμηνο
Ανάπηροι με 67% αναπηρία ή με μέλη που έχουν αναπηρία 67% και εισόδημα κάτω των 23.500 Ευρώ και όριο κατανάλωσης 1700kWh το τετράμηνο,
Άτομα με μηχανική υποστήριξη και εισόδημα χαμηλότερο των 30.000 Ευρώ,
Υπερήλικες άνω των 70 ετών που δεν συνοικούν με άλλα μέλη της οικογένειας μικρότερης ηλικίας και με εισόδημα μικρότερο των 25.000 Ευρώ και όριο κατανάλωσης 2000kWh το τετράμηνο,
Πολύτεκνοι με εισόδημα κάτω των 26.500 Ευρώ που προσαυξάνεται κατά 3.000 Ευρώ από το πέμπτο και το έκτο παιδί και 1.500 για κάθε επιπλέον παιδί και όριο κατανάλωσης 2500kWh το τετράμηνο».   

Δεν υπάρχουν σχόλια