GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ελάχιστα τα καυσόξυλα του Δασαρχείου για τους κατοίκους της ορεινής Ξάνθης

-Μόλις 5 χωρικά ανά οικογένεια, φέτος, όπως και πέρσι  Περιορισμένη και φέτος, όπως και πέρσι, ήταν η ποσότητα των χωρικών καυσόξυλων ...

-Μόλις 5 χωρικά ανά οικογένεια, φέτος, όπως και πέρσι 

Περιορισμένη και φέτος, όπως και πέρσι, ήταν η ποσότητα των χωρικών καυσόξυλων που έλαβαν οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών της Ξάνθης ως ενίσχυση από το Δασαρχείο. 

Συνολικά διανεμήθηκαν γύρω στις 7.500 χωρικά, από τα οποία αναλογούν 5 χωρικά ανά οικογένεια. Ποσότητα που φυσικά δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης των ορεινών οικισμών, όπου επικρατεί τσουχτερό κρύο με τις θερμοκρασίες να παραμένουν για μήνες κάτω από το μηδέν. 

Όπως εξηγεί ο Δασάρχης Ξάνθης κ. Χρήστος Μήλιος, «με βάση τα χρήματα που μας δόθηκαν από το κράτος δώσαμε γύρω στις 7.500 με 8.000 χωρικά. Και πέρσι απ’ ότι θυμάμαι είχαν δοθεί ίδιες ποσότητες, ενώ στο παρελθόν δίνονταν 8 με 10 χωρικά ανά οικογένεια». Ο ίδιος μάλιστα σημειώνει πως με ειδική ρυθμιστική διάταξη δίνεται η δυνατότητα στους κατοίκους να συλλέγουν ξερά και πεταμένα κλαδιά, τα οποία βρίσκονται εντός των ορίων των κοινοτήτων τους από τις αρχές του Οκτώβρη μέχρι και το τέλος του Μάρτη, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν για επικουρική θέρμανση.  

Το Δασαρχείο έχει εισηγηθεί αρμοδίως τη διάθεση μεγαλύτερης ποσότητας καυσόξυλων, ωστόσο ο Δασάρχης δεν παρουσιάζεται αισιόδοξος πως ένα τέτοιο αίτημα θα μπορούσε να ικανοποιηθεί. 

Περιπολούν… για τη λαθροϋλοτομία! 
«Με τις δυνατότητες που έχουμε προχωρούμε σε περιπολίες κάθε μέρα και προσπαθούμε να κάνουμε τους απαραίτητους ελέγχους. Έχουν συλληφθεί άτομα για λαθροϋλοτομία και έχει ακολουθηθεί η διαδικασία των κατασχέσεων και ότι προβλέπεται» αναφέρει ο κ. Μήλιος, για να προσθέσει πως «το προσωπικό επαρκεί, αν και έχουμε προβλήματα με τον εξοπλισμό μας».  

Δεν υπάρχουν σχόλια