GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα των τριών απολυμένων της BIO

Τα ασφαλιστικά μέτρα τα οποία είχαν καταθέσει τρεις απολυμένοι εργαζόμενοι της BIO, θυγατρική της ΣΕΚΑΠ, κατά της απόφασης της διοίκησης ν...

Τα ασφαλιστικά μέτρα τα οποία είχαν καταθέσει τρεις απολυμένοι εργαζόμενοι της BIO, θυγατρική της ΣΕΚΑΠ, κατά της απόφασης της διοίκησης να τους οδηγήσει στην ανεργία, συζητήθηκαν το πρωί της Πέμπτης στο Πρωτοδικείο Ξάνθης. 

Η συζήτηση των ασφαλιστικών ξεκίνησε λίγο μετά τις 11.00 το πρωί, ενώ ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν τρεις ώρες μετά και την εξέταση των μαρτύρων. Υπενθυμίζεται πως τα ασφαλιστικά των απολυμένων εργαζομένων είχαν απορριφθεί για τυπικούς λόγους κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν από κοινού 11 συνάδελφοί τους πριν από μερικές εβδομάδες, και είχε προσδιοριστεί δικάσιμος για τις 19 Δεκεμβρίου. 

Την υπεράσπιση των εργαζομένων ανέλαβαν για ακόμη μια φορά οι δικηγόροι κ. Κώστας Κουρτίδης και κ. Βασίλης Καλταρτζής. Από τη μεριά των εργαζομένων επισημάνθηκε για πολλοστή φορά πως τόσο οι απολύσεις όσο και το μέτρο της διαθεσιμότητας – το οποίο τελικώς δεν καρποφόρησε μιας και με δικαστική απόφαση οι υπό διαθεσιμότητα εργαζόμενοι επέστρεψαν στις θέσεις εργασίας τους – εντάσσονται στις ασφυχτικές πιέσεις που ασκεί η Διοίκηση στους εργαζομένους για την υπογραφή ατομικής σύμβασης. 

Μάλιστα τονίστηκε πως οι απολυμένοι, δυο εκ των οποίων τρίτεκνοι, εργάζονταν στη ΣΕΚΑΠ και όχι στη BIO, στην οποία βρέθηκαν πριν από μερικούς μήνες χωρίς ωστόσο αντικείμενο εργασίας. Από την πλευρά της διοίκησης της εταιρίας, κατέθεσαν ως μάρτυρες ένα μέλος του Δ.Σ. της BIO και ο Διευθυντής Οικονομικών, οι οποίοι ανέφεραν πως η εταιρία δεν είναι σε θέση να καλύψει τις μισθολογικές δαπάνες των εργαζομένων και πως δεν μπορεί να τους απασχολήσει η ίδια. 

Η απόφαση του Πρωτοδικείου Ξάνθης αναμένεται, εκτός απροόπτου, να εκδοθεί εντός δέκα ημερών. Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης των ασφαλιστικών οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ προχώρησαν σε στάση εργασίας και έδωσαν το παρών στο Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια