GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Θήλασαν δημόσια τα βρέφη τους στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης

-Συμμετείχε η πόλη της Ξάνθης στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό 2013  -Περισσότερες από 20 μητέρες με τα παιδιά τους  Στον...

-Συμμετείχε η πόλη της Ξάνθης στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό 2013 
-Περισσότερες από 20 μητέρες με τα παιδιά τους 

Στον ταυτόχρονο πανελλαδικό δημόσιο θηλασμό στον οποίο μετείχαν 39 συνολικά πόλεις της χώρας συμμετείχε η Ξάνθη, με περισσότερες των 20 μητέρων να θηλάζουν δημόσια τα βρέφη τους στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, το πρωί της Κυριακής. 

Η εκδήλωση, που στόχο είχε την ευαισθητοποίηση, την αφύπνιση και την υποστήριξη νέων μητέρων για τον μητρικό θηλασμό ώστε να μην αποτελεί ταμπού πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Πλατεία από την Ομάδας Εθελοντών και Υποστηρικτών Μητρικού Θηλασμού Ξάνθης λίγο μετά τις 11.00 το πρωί, ενώ στηρίχθηκε από τοπικές επιχειρήσεις. 

Οι διοργανωτές διένειμαν έντυπο ενημερωτικό υλικό στους παρευρισκόμενους, προσέφεραν δωράκια στα μικρά παιδιά, τα οποία χόρεψαν, τραγούδησαν και έπαιξαν μέχρι το μεσημέρι.   

«Σήμερα είναι μια μεγάλη γιορτή για τον μητρικό θηλασμό, γίνεται πανελλαδικά σε 39 πόλεις της Ελλάδας, έχει καθιερωθεί από το ‘96, από την κα Ελένη Μουστάκα στη Θεσσαλονίκη που είχε τη φαεινή ιδέα να διαδώσουμε την τέχνη του μητρικού θηλασμού. 1-7 Νοεμβρίου διοργανώνεται ο Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός. Η ομάδα μας είναι εθελοντική δεν χρηματοδοτείται από πουθενά, στόχος είναι η προώθηση, η στήριξη και η ενημέρωση του μητρικού θηλασμού, να στηρίξουμε τις μαμάδες, τις θηλάζουσες για να συνεχίσουν, και τις μητέρες που δεν έχουν καταφέρει να θηλάσουν» αναφέρει η κα Μαρίνα Λαπαντώνη, διαχειρίστρια της Ομάδας Εθελοντών και Υποστηρικτών Μητρικού Θηλασμού Ξάνθης.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η ίδια, «ο θηλασμός είναι το πρώτο και κυριότερο πράμα που πρέπει να ακολουθήσει ένα παιδί μετά τη φυσιολογική εξέλιξη που είναι ο τοκετός. Είμαστε θηλαστικά μπορούμε να θηλάσουμε όλες οι μητέρες, δεν υπάρχει δεν έχω γάλα, υπάρχει σωστή ενημέρωση και καθοδήγηση. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνει δύο χρόνια μητρικού θηλασμού, έξι μήνες αποκλειστικού θηλασμού, σταδιακά μπαίνουν οι στέρεες τροφές. Είναι πολλά τα οφέλη του μακροχρόνιου θηλασμού τόσο όσο αναφορά τις ασθένειες όσο και το δέσιμο μητέρας βρέφους». 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 80 μητέρες, εκ των οποίων περισσότερες των 20 επέλεξαν να θηλάσουν δημοσίως στην πλατεία της Ξάνθης. «Το 90 με 95% των μητέρων θηλάζουν στα μαιευτήρια το θέμα είναι ότι μόλις το 1% καταφέρνει τον αποκλειστικό θηλασμό στον έκτο μήνα της ζωής του παιδιού γιατί δεν υπάρχει σωστή ενημέρωση, δεν υπάρχουν ως επί το πλείστον υποστηρικτικοί παιδίατροι  και ωθούν τις μητέρες στα υποκατάστατα μητρικού γάλακτος» εξηγεί η κα Λαπανιώτη.





Δεν υπάρχουν σχόλια