GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ξεχείλιζε… ομοφωνία το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης!

Σε ήπιους τόνους και με το σύνολο των θεμάτων να εγκρίνεται κατά πλειοψηφία  συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάν...

Σε ήπιους τόνους και με το σύνολο των θεμάτων να εγκρίνεται κατά πλειοψηφία  συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης. 

Αρχικώς, λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα, ξεκίνησε η ειδική συνεδρίαση για την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2014, ο οποίος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με την Αντιπολίτευση να καταψηφίζει, εκφράζοντας παράλληλα αντιρρήσεις και ενστάσεις επί μια σειρά θεμάτων αυτού. 

Ακολούθησε, αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, η τακτική συνεδρίαση του οργάνου με 26 θέματα εντός ημερησίας και 3, υπηρεσιακού χαρακτήρα, εκτός. Στο σύνολό τους τα θέματα εγκρίθηκαν ομόφωνα από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ από τις συζητήσεις των θεμάτων δεν έλειψαν τα πειράγματα, αλλά και τα καρφώματα, ενόψει και των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2014. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου, όπου αν και τα χωροταξικά προβλήματα παρέμειναν υπαρκτά, τα ηχητικά είχαν λυθεί με τη μικροφωνική εγκατάσταση να δουλεύει, σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά, σωστά.

80.000 ευρώ για τη… συρρίκνωση του Κολυμβητηρίου 
Ανάμεσα στα θέματα που απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο και η προμήθεια ενός μεταλλικού σκελετού ο οποίος θα τοποθετηθεί στην κολυμβητική δεξαμενή του Κολυμβητηρίου ώστε αυτή να διαχωριστεί στη μέση, μεταβάλλοντας την πισίνα από 50αρα σε 25αρα. 

Η προϋπολογισθείσα δαπάνη ανέρχεται στις 80.000 ευρώ, ενώ το διαχωριστικό είναι προδιαγραφών Ολυμπιακών Αγώνων και θα συμβάλει στη μείωση του τελικού κόστους θέρμανσης της πισίνας, καθώς θα μειωθεί ο προς χρήση όγκος αυτής. «Όταν θέλουμε βρίσκουμε χρήματα για το κολυμβητήριο και είμαστε λίγο πριν τις εκλογές» σημείωσε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Βορίδης, χαρακτηρίζοντας προεκλογική την προμήθεια, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Μανόλη Φανουράκη να επισημαίνει πως υπάρχει σχετική μελέτη για το διαχωριστικό και πως θα υπάρξει διαγωνιστική διαδικασία για την απόκτησή του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια