GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ο Αϊ Βασίλης πάει… πλατεία και φέτος στην Ξάνθη!

-Το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης στήνει για τρίτη συνεχή χρονιά τη Γειτονιά του Αϊ Βασίλη -Συγκεντρώνονται χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό. Πέ...

-Το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης στήνει για τρίτη συνεχή χρονιά τη Γειτονιά του Αϊ Βασίλη
-Συγκεντρώνονται χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό. Πέρσι ενισχύθηκαν 16 άπορες οικογένειες της περιοχής

Πυρετωδώς ετοιμάζεται το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης για τη διοργάνωση, για τρίτη συνεχή χρονιά, της Γειτονιάς του Αϊ Βασίλη, ενός θεσμού που δίνει ζωή, άρωμα Χριστουγέννων και αέρα αισιοδοξίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης. 

Η Γειτονιά του Αϊ Βασίλη θα ανοίξεις φέτος τις πόρτες της στις 8 Δεκεμβρίου, ενώ αναμένεται, εκτός απροόπτου, να ρίξει αυλαία στις 31 Δεκεμβρίου, ευελπιστώντας πως κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχές θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά της, συνδράμοντας στο φιλανθρωπικό έργο του Λυκείου Ελληνίδων. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στην πρωτοβουλία του Λυκείου συμμετέχει το σύνολο των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, καθώς και επιχειρήσεις που συνδράμουν για τη συγκέντρωση χρημάτων. 

Ήδη το Λύκειο έχει λάβει σχετική άδεια από τον Δήμο Ξάνθης τόσο για την τοποθέτηση πέντε οικίσκων στην Κεντρική Πλατεία, οι οποίοι θα αποτελούν τις θεματικές ενότητες της Γειτονιάς, καθώς και για την τοποθέτηση ενός καρουζέλ. 

«Οι σύλλογος φυσικά ανταποκρίθηκαν και φέτος στο κάλεσμά μας, όπως και επιχειρηματίες, και θα παρουσιάσουμε ένα πλούσιο πρόγραμμα» σημειώνει η κα Πέπη Στάντσιου, πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων, εξηγώντας πως «πέρσι η Γειτονιά κατάφερε να συγκεντρώσει κάτι παραπάνω από 7.000 ευρώ, τα οποία φυσικά δόθηκαν σε φιλανθρωπίες». Πρόκειται για χρήματα τα οποία δόθηκαν τόσο στο Γηροκομείο και το Ψυχολογικό, όσο και σε άπορες οικογένειες που είχαν ανάγκη οικονομικής στήριξης. «Στηρίξαμε 16 συνολικά οικογένειες, μετά από έλεγχο φυσικά της οικονομικής κατάστασής τους και αφού η Πρόνοια πιστοποίησε πως χρήζουν στήριξης» τονίζει η ίδια, για να προσθέσει πως «πρόκειται για μια ελάχιστη στήριξη που μπορούσαμε να προσφέρουμε. Μακάρι να είχαμε πιο πολλά έσοδα για να υποστηρίξουμε περισσότερους». 

Ανάμεσα στις φετινές εκπλήξεις που ετοιμάζει το Λύκειο Ελληνίδων και η λειτουργία ενός καρουζέλ στην Κεντρική Πλατεία, το οποίο όπως χαρακτηριστικά τονίζει η κα Στάντσιου, θα παραχωρηθεί από ιδιώτη με τη μορφή δωρεάς στη Γειτονιά, και τα έσοδα από τη λειτουργία του θα ενισχύσουν το φιλανθρωπικό έργο αυτής. «Θα έχουμε ένα συμβολικό τίμημα, που δεν θα υπερβαίνει τα 2 ευρώ, και τα έσοδα θα διατεθούν και αυτά σε φιλανθρωπικό σκοπό» εξηγεί η ίδια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια