GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Επιστρέφει με άλλη όμως μορφή η “Δημοτική Αστυνομία” στην Ξάνθη

-Εγκρίθηκε η απασχόληση εργαζομένων στον έλεγχο της στάθμευσης  Τη λειτουργία μιας νέας Δημοτικής Αστυνομίας, αλλά με αισθητά περιορισ...

-Εγκρίθηκε η απασχόληση εργαζομένων στον έλεγχο της στάθμευσης 

Τη λειτουργία μιας νέας Δημοτικής Αστυνομίας, αλλά με αισθητά περιορισμένες αρμοδιότητες και η οποία θα λειτουργεί συμπληρωματικά της Ελληνικής Αστυνομίας ενέκρινε κατά πλειοψηφία το απόγευμα της Δευτέρας το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης. 

Μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων της στην ΕΛ.ΑΣ. δόθηκε η δυνατότητα στους δήμους να διατηρήσουν κάποιες εκ των αρμοδιοτήτων, λειτουργώντας συμπληρωματικά της Αστυνομίας. Στην περίπτωση του δήμου Ξάνθης, διατηρείται μόνο η επιτήρηση της ελεγχόμενης στάθμευσης, δηλαδή των χώρων στάθμευσης που λειτουργούν με παρκόμετρα. 

Την αρμοδιότητα αυτή αναλαμβάνει το προσωπικό Υ.Ε. το οποίο απασχολείτο συμπληρωματικά μέχρι πρότινος στη Δημοτική Αστυνομία, ο ρόλος του οποίο περιοριζόταν στην απλή επιτήρηση των χώρων στάθμευσης χωρίς να βεβαιώνουν παραβάσεις, αλλά να αρκούνται απλώς στο να ειδοποιούν τους Δημοτικούς Αστυνομικούς ώστε να επεμβαίνουν όπου διαπιστώνονταν αυτές.  

«Δεν υπάρχει δυνατότητα άσκησης περισσότερων αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας που καταργήθηκε» σημείωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, με τον επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση, κ. Γιώργο Κολλάρο ωστόσο να διαφοροποιείται καταψηφίζοντας τη σχετική εισήγηση. 

Όπως εξήγησε μάλιστα ο ίδιος «δεν είναι σωστό να αναθέσουμε σε ανθρώπους να κάνουν αυτό το άχαρο πράγμα», προσθέτοντας πως τάσσεται υπέρ της ελεύθερης στάθμευσης των οχημάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια