GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Γκρίνιες για τον προϋπολογισμό του Δήμου Ξάνθης για το 2014!

-Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με πολλές ενστάσεις από την Αντιπολίτευση -Σε ειδική συνεδρίαση το απόγευμα της Δευτέρας στο Δημαρχείο Ξάνθη...

-Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με πολλές ενστάσεις από την Αντιπολίτευση
-Σε ειδική συνεδρίαση το απόγευμα της Δευτέρας στο Δημαρχείο Ξάνθης 
-«Είμαστε πάντα με το χέρι απλωμένο» ανέφερε ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης 

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Ξάνθης για το 2014, με την Αντιπολίτευση να καταψηφίζει, κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ξάνθης. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τα μέλη της Αντιπολίτευσης στο σύνολό τους εξέφρασαν τις ενστάσεις τους επί της οικονομικής διαχείρισης που διέπει τον Δήμο, αλλά και τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2014. «Έχουμε έναν δραματικά συρρικνωμένο δήμο τα τελευταία χρόνια, οι ρυθμοί είναι πια ανησυχητικοί. Έχουμε πολλές ενστάσεις» σημείωσε ο επικεφαλής της παράταξης Πολίτες για την Αλλαγή, κ. Χρίστος Πούλιος, τονίζοντας πως «έκανα τις ερωτήσεις μου στην Οικονομική Επιτροπή. Ζήτησα από τις Υπηρεσίες να μας δώσουν της τελευταίας 3ετίας ποια είναι τα έσοδα και ποια τα έξοδα. Τα ίδια έσοδα του δήμου δεν ξεπερνάνε το 13% με 14% του προϋπολογισμού όλα αυτά τα χρόνια. Θα έπρεπε να έχουμε δημιουργήσει μια πιο υγιή και στέρεα βάση ώστε να μπορούμε να πούμε ότι αυτά τα ίδια έσοδα μπορούμε να τα αυξήσουμε».

Από τα πυρά του κ. Πούλιου δεν ξέφυγαν το κτίριο του Μουζαφέρ Μπέη, το οποίο όπως σημείωσε ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί σαν έργο, το έργο του άλσους του Ευμοίρου, για το οποίο τόνισε πως είναι πόλος για τα σχολεία αλλά σήμερα παρουσιάζει εικόνα καταστροφής, αλλά και το δημοτικό παρκινγκ του οποίου, όπως ανέφερε, η εκμίσθωση από ιδιώτη καθυστερεί δραματικά.  

Παίρνοντας τον λόγο ο επικεφαλής της παράταξης Πολίτες για την Ξάνθη, κ. Νίκος Ανταμπούφης, τόνισε μεταξύ άλλων πως «μετά από αρκετές χρονιές και παρατηρήσεις οι πίνακες και τα στοιχεία που ήρθαν στα χέρια μας ήταν περισσότερο ουσιαστικά από τους προηγούμενους. Θα πρέπει να είμαστε περισσότερο αναλυτικοί και προσεκτικοί στο πως αντιμετωπίζουμε τον Δήμο σε σχέση με τα οικονομικά». Ο ίδιος καταψήφισε τον προϋπολογισμό, εξηγώντας πως αυτός «εκφράζει στο σύνολό του μια αντίληψη για τη διαχείριση των οικονομικών πόρων με την οποία δεν συμφωνούμε», για να συμπληρώσει πως «και στο καινούργιο προϋπολογισμό προϋπολογίζεται για το 2014, η αδυναμία της ΔΕΥΑΞ» αναφερόμενος στα δάνεια της Δημοτικής Επιχείρησης, ενώ τόνισε πως «η δαπάνη των 85.000 ευρώ για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων είναι μια ομολογία ότι αυτές παραδίδονται στην τύχη τους». 

Από τη μεριά του ο επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση, κ. Γιώργος Κολλάρος, χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ως μια κορυφαία στιγμή, τονίζοντας πως «ο κοινωνικός ρόλος των δήμων, που ήδη από τον Καποδίστρια έχει πάει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, δεν μπορεί να στηρίζεται σε δράσεις που προέρχονται από τις τσέπες των δημοτών. Έχουμε ακόμη στα χέρια μας τη Βοήθεια στο Σπίτι και τους Παιδικούς Σταθμούς αλλά και πάλι και εδώ τα νούμερα είναι αμείλικτα». Ο ίδιος ζήτησε να υπάρξει ένα κονδύλι για την κάλυψη αναγκών στα σχολεία για την παροχή ενός κολατσιού. 

«Είμαστε πάντα με το χέρι απλωμένο για να πάρουμε κάτι παραπάνω ή ακόμη και αυτό που προβλέπεται από τους Νόμους που ψήφισε η ίδια η Βουλή, γιατί δυστυχώς ποτέ δεν παίρνουμε το 100% αυτών που δικαιούμαστε» επισήμανε ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης, απαντώντας στις επικρίσεις της Αντιπολίτευσης, ενώ ανέφερε πως αναμένεται η προκήρυξη του νέου ΕΣΠΑ ώστε να ενταχθούν σε αυτό οι εργασίες για τη δημιουργία μουσείου στο κτίριο του Μουζαφέρ Μπέη. «Οι δαπάνες περιορίζονται στις απολύτως αναγκαίες. Αντιμετωπίζονται τα προβλήματα της καθημερινότητας. Οι επιχορηγήσεις προς τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου είναι σε ικανοποιητικό βαθμό, αφού ο πολιτισμός και η κοινωνική μέριμνα είναι προτεραιότητα» πρόσθεσε ο ίδιος, χαρακτηρίζοντας τον προϋπολογισμό ισοσκελισμένο και ρεαλιστικό. Ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε με 15 ναι και 9 όχι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια