GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Νέα αναβολή για τη δίκη του 20χρονου που επιτέθηκε σε μέλη της ΚΝΕ

-Δήλωσε αναρμόδιο το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης. Παραπέμφθηκε στο Μονομελές Σε νέα αναβολή οδηγήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης του...

-Δήλωσε αναρμόδιο το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης. Παραπέμφθηκε στο Μονομελές

Σε νέα αναβολή οδηγήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης του νεαρού που κατηγορείται ότι επιτέθηκε σε δύο στελέχη της ΚΝΕ την προηγούμενη Κυριακή στον χώρο του Λιμνίου και ο οποίος κατά τη σύλληψη και προσαγωγή του φέρεται να έχει αποδεχθεί πως είναι μέλος της Χρυσής Αυγής. 

Η δικάσιμος είχε αρχικά οριστεί για το μεσημέρι της Δευτέρας, μετά από μια αναβολή την περασμένη εβδομάδα, όταν και είχε ζητηθεί από τα θύματα να προσκομίσουν ιατρική γνωμάτευση από την οποία να προκύπτει η σωματική βλάβη. 

Το μεσημέρι ωστόσο της Δευτέρας η Εισαγγελέας της έδρας  και πριν την εκδίκαση της υπόθεσης ανέφερε πως μετά και την προσκόμιση της ιατρικής γνωμάτευσης το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης είναι καθ’ ύλην αναρμόδιο για την εκδίκαση των υπό εξέταση αδικημάτων (εξύβριση, οπλοκατοχή, σωματική βλάβη) και ως εκ τούτου η υπόθεση έπρεπε να παραπεμφθεί με τη διαδικασία της τακτικής δικάσιμου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης. 

Όπως αναφέρθηκε από την ιατρική γνωμάτευση την οποία προσκόμισαν τα θύματα προέκυπτε πως ο ένας εξ’ αυτών κατά την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, μετά το επεισόδιο, έφερε εκδορές στο σώμα ενώ κρίθηκε απαραίτητη η παραμονή του σε αυτό για δύο ώρες. 

Από την πλευρά της η πολιτική αγωγή υποστήριξε πως η δίκη έπρεπε να πραγματοποιηθεί καθώς ο χαρακτήρας της επικίνδυνης σωματικής βλάβης αφορά στην επικινδυνότητα ενός χτυπήματος και τη βλάβη που αυτό μπορεί να προκαλέσει και όχι στη βλάβη που τελικώς επετεύχθη. Ο συνήγορος υπεράσπισης του νεαρού συντάχθηκε με την πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας, εκτιμώντας πως η υπόθεση έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος. 

Η έδρα αποφάσισε να παραπέμψει την υπόθεση στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, ενώ η εκδίκασή της αναμένεται να οριστεί τον Δεκέμβριο. Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο πριν όσο και κατά την εξέταση της υπόθεσης μέλη της ΚΝΕ συγκεντρώθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, και στη συνέχεια μέσα στην αίθουσα του Δικαστηρίου, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής και του Ναζισμού. Από τη μεριά του ο νεαρός κατά την απολογία του φέρεται να έχει αποδεχθεί πως είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, ωστόσο δεν αποδίδει στις πράξεις του πολιτικό χαρακτήρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια