GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Γλύτωσε την οριστική ανάκληση άδειας λειτουργίας το Prestige Ξάνθης!

-Το σκέφτηκαν καλά πριν αποφασίσουν στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής -Η πρώτη συνεδρίαση στο νέο Δημαρχείο της πόλης Η οριστική ανάκληση...

-Το σκέφτηκαν καλά πριν αποφασίσουν στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
-Η πρώτη συνεδρίαση στο νέο Δημαρχείο της πόλης

Η οριστική ανάκληση ή μη της άδειας λειτουργίας του καφέ μπαρ Prestige στην «παραλία» της Ξάνθης μονοπώλησε το ενδιαφέρον της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου, που συνεδρίασε για πρώτη φορά στο νέα Δημαρχείο της πόλης. 

Τα μέλη του οργάνου φάνηκε να προβληματίζονται ιδιαιτέρως, αναφορικά με την τελική τους απόφαση, υπό τον φόβο φυσικά να βρεθούν κατηγορούμενοι στις αίθουσες των δικαστηρίων, όπως έχει συμβεί ουκ ολίγες φορές για αντίστοιχες περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν. 

Τρεις προσωρινές ανακλήσεις μέσα σε έναν χρόνο! 
Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στην επιχείρηση, ιδιοκτησίας της εταιρείας ΦΥΝΤΑΝΗΣ Μ.-ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ Η. Ο.Ε. που βρίσκεται στην οδό ΒΑΣ.ΣΟΦΙΑΣ 9, έχουν επιβληθεί τρεις προσωρινές ανακλήσεις της άδειας λειτουργίας (σφραγίστηκε τρεις φορές για δέκα ημέρες) της μέσα σε έναν χρόνο, ενώ το πρωί της Δευτέρας σφραγίστηκε ξανά, για παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος. 

Παίρνοντας τον λόγο ο δήμαρχος κ. Μιχάλης Στυλιανίδης, ανέφερε στις 13 Σεπτεμβρίου του 2012 το κατάστημα σφραγίστηκε για δέκα μέρες, καθώς μετά από έλεγχο της Αστυνομίας διαπιστώθηκε πως λειτουργούσε χωρίς άδεια μουσικής, ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη και στις 24 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους. Στις 6 Φεβρουαρίου του 2013, επεβλήθη και πάλι προσωρινή ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος, λόγω παραβίασης του ωραρίου της μουσικής (μετά τις 03.00 τα ξημερώματα). «Συνολικά έχουν επιβεβαιωθεί εννιά παραβάσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης, ενώ όπως αναφέρθηκε στη σχετική εισήγηση του θέματος, ο νόμος παραχωρεί τη διακριτική ευχέρεια σε μέλη της Επιτροπής να αξιολογήσουν τα πραγματικά δεδομένα και να προχωρήσουν ή όχι στην αφαίρεση της άδειας λειτουργίας για τρία χρόνια. 

Από τη μεριά του ο νομικός εκπρόσωπος του Δήμου, επισήμανε πως «είναι δυνητική η οριστική ανάκληση της άδειας και υποχρεωτική είναι μόνο σε σοβαρά αδικήματα. Τα αδικήματα απ’ ότι άκουσα δεν ήταν τόσο σοβαρά. Είναι προφανώς δυσανάλογα για την ανάκληση της αδείας για τρία χρόνια». 

Για αρκετή ώρα επικράτησε έντονος προβληματισμός με τα μέλη της Επιτροπής να ζητούν περισσότερες διευκρινήσεις τόσο γύρω από τις παραβάσεις όσο και τις πιθανές δικαστικές επιπτώσεις της όποιας απόφασής τους. «Ο ένας καρφώνει τον άλλο ή οι περίοικοι που είναι εκεί αυτοί κάνουν τις μηνύσεις και τρέχουν μετά. Το να πει ότι δεν θα το ξανακάνω και μετά από λίγο πάλι τα ίδια, δεν λέει τίποτα» τόνισε ο κ. Νίκος Φωτιάδης. 

Το παρών στη συνεδρίαση έδωσε και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως οι παραβάσεις βεβαιώθηκαν όλες είτε σε αργίες είτε Παρασκευές και Σάββατα, που όπως σημείωσε «είναι οι μοναδικές ημέρες που δουλεύουμε πλέον». Ο ίδιος γνωστοποίησε πως οι επιχειρηματίες της συγκεκριμένες περιοχής αποφάσισαν να προσφύγουν και στη δικαιοσύνη αναζητώντας λύση, τονίζοντας ο ίδιος πως έχουν πάρει απόφαση να «κλείνει η μουσική μετά τις 03.00. Για εμάς δύο μέρες έχουν μείνει όλες και όλες για δουλεία. Τις καθημερινές κλείνουμε νωρίς. Έχω 20 χρόνια μαγαζί τώρα τελευταία συμβαίνουν αυτά».

Από τη μεριά του ο επικεφαλής της παράταξης Πολίτες για την Ξάνθη κ. Νίκος Ανταμπούφης σημείωσε πως «δεν υπάρχει μια συνέχεια στους ελέγχους και αυτό πρέπει να το λάβουμε υπόψη μας. Η γνώμη μου είναι ότι πως για τα συγκεκριμένα θέματα ούτε οι υπόλοιποι είναι εντάξει και πολύ πιθανόν τις ίδιες ημέρες να υπήρχαν και άλλες τέτοιες παραβάσεις και να μην καταγράφηκαν, δεν ξέρω ποιες είναι οι δυνατότητες αυτών που ελέγχουν. Είναι πρόβλημα τεράστιο από την πρόταση για οριστική αφαίρεση η εναλλακτική επιλογή να είναι το τίποτα και ουσιαστικά η διαγραφή». Ο ίδιος ψήφισε υπέρ της ανάκλησης της άδειας, ενώ ζήτησε και από τα υπόλοιπα μέλη να «πάρουν καθαρή στάση».

Ο Δήμαρχος Ξάνθης, αφού επισήμανε πως το είδος των παραβάσεων δεν είναι τέτοιο ώστε να επιβληθεί η οριστική ανάκληση της άδειας, πρότεινε να μην αφαιρεθεί η άδεια.

«Βλέποντας ότι οι δύο πρώτες αποφάσεις για την προσωρινή αφαίρεση της άδειας στηρίχτηκαν στην έλλειψη άδειας μουσικής η οποία έχει τακτοποιηθεί και το ότι η μια έγινε για παραβίαση ωραρίου και όχι για υπέρβαση της επιτρεπόμενης έντασης, δεν θεωρώ ότι οι παραβάσεις είναι τόσο σοβαρές ώστε να επισύρουν την ποινή της οριστικής αφαίρεσης» ανέφερε ο ίδιος, εξηγώντας πως «εάν στο μέλλον έρθει οποιαδήποτε άλλη περίπτωση παράβασης για το συγκεκριμένο κατάστημα εκ νέου, από τώρα δεσμεύομαι ότι θα ψηφίσω υπέρ της οριστικής αφαίρεσης».  

Η απόφαση περί μη ανάκλησης πάρθηκε κατά πλειοψηφία, με τον κ. Ηλία Βασιλούδη και Νίκο Ανταμπούφη να ψηφίζουν υπέρ και τους υπόλοιπους κατά. Παράλληλα όπως έγινε γνωστό προσωρινή ανάκληση άδειας λειτουργίας έχει επιβληθεί και σε άλλα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Ξάνθης, χωρίς η συγκεκριμένη περίπτωση να είναι η μοναδική. 

Δεν υπάρχουν σχόλια