GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αλλάζει ο τρόπος καταχώρησης των γεννήσεων

Με αφορμή την υπόθεση της Μαρίας, που εντοπίστηκε σε καταυλισμό Ρομά, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος προανήγγειλε α...

Με αφορμή την υπόθεση της Μαρίας, που εντοπίστηκε σε καταυλισμό Ρομά, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος προανήγγειλε αυστηροποίηση του πλαισίου καταχώρησης των γεννήσεων, με εξέταση DNA εφόσον το παιδί γεννηθεί εκτός νοσοκομείου.

"Θα ζητήσουμε επιπλέον στοιχεία για τη διασφάλιση της διαδικασίας των παιδιών. Θα ζητάμε DNA μητρότητας – πατρότητας με δικαστική απόφαση για τεκνοποιήσεις εκτός νοσοκομείων" είπε στο ΣΚΑΪ ο Λεωνίδας Γρηγοράκος ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να ελεγχθεί και η πιθανότητα επίορκων υπαλλήλων στο δήμο Αθηναίων όπου έχουν εκδοθεί πολλές ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, όπως της μικρής Μαρίας και μάλιστα αρκετά χρόνια μετά τη γέννηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μικρή δηλώθηκε τον Ιούνιο του 2006 στο Δήμο Αθηναίων και το σχετικό πιστοποιητικό προσκομίστηκε τον Ιούλιο στο Δήμο Λαρισαίων καθώς οι υπηρεσίες του δήμου αυτού δεν είχαν δεχθεί αρχικά να καταχωρήσουν τη Μαρία στην οικογενειακή μερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια