Από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας ξεκίνησε η πιλοτική λειτουργία του πρώτου Κέντρου Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) της Περιφέρε...
Από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας ξεκίνησε η πιλοτική λειτουργία του πρώτου Κέντρου Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου, αλλά και της ανακύκλωσης στη Δράμα, ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης και ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Ξανθόπουλος, ξεναγήθηκαν από τον δήμαρχο Κυριάκο Χαρακίδη στις σύγχρονες εγκαταστάσεις, στην περιοχή των Ταξιαρχών. Στον χώρο αυτό ήδη δραστηριοποιείται ιδιωτική εταιρεία, που έχει συνάψει συμφωνία με τη ΔΙΑΜΑΘ (Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης) για τη λειτουργία του ΚΔΑΥ.
Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωσης, σε πρώτη φάση θα αναπτυχθούν μπλε κάδοι στο μεγαλύτερο τμήμα των πέντε δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, ενώ σε δεύτερη φάση θα ενισχυθεί ο αριθμός των μπλε κάδων προκειμένου να διευκολυνθεί η προσβασιμότητα των πολιτών σε ακόμα πιο κοντινές αποστάσεις.
"Προηγήθηκε πολύ μεγάλη προσπάθεια και πολλές απογοητεύσεις από την τεράστια γραφειοκρατία για τη λειτουργία του ΚΔΑΥ. Μπορέσαμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα, διεκδικώντας την υλοποίηση του σχεδιασμού σε συνεχή συνεργασία με τον περιφερειάρχη. Η επόμενη μάχη που δίνουμε είναι η έγκριση της σύμπραξης για την κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στην Αλεξανδρούπολη που καταθέσαμε στις 18 Ιανουαρίου 2013" δήλωσε ο δήμαρχος Δράμας και πρόεδρος της ΔΙΑΑΜΑΘ Κυριάκος Χαρακίδης.
"Μέχρι σήμερα, παρά τα εμπόδια, και σ' ένα διάστημα δύο ετών, έχουμε πάρει τις εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων για τις μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων Χρυσούπολης Καβάλας και Αλεξανδρούπολης, κάτι που πριν από δύο χρόνια έμοιαζε ακατόρθωτο. Επίσης, έχουμε επιτύχει τις εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων για τους Χώρους Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) Αλεξανδρούπολης και Χρυσούπολης" πρόσθεσε.
Ανέφερε ακόμη ότι η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας θα διαθέτει πλέον ένα ολοκληρωμένο σύστημα ανακύκλωσης, το οποίο θα επεκτείνεται κλιμακωτά και σε άλλες περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. "Εντός του 2014 θα είμαστε η μόνη Περιφέρεια στην Ελλάδα που θα έχει, από την Ορεστιάδα μέχρι το Νευροκόπι, το σύστημα ανακύκλωσης σε πλήρη εφαρμογή" σημείωσε, επισημαίνοντας ότι τα οφέλη θα είναι πολλά: περιορισμός της ρύπανσης του περιβάλλοντος, εξοικονόμηση πρώτων υλών και ενέργειας, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μείωση των δαπανών του Δήμου.
Δεν υπάρχουν σχόλια