GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ξύλο και παρατράγουδα στη Γενική Συνέλευση των Φοιτητών της Νομικής

-Ένας φοιτητής μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΑΠ -Ευθύνες στην παράταξη της ΔΑΠ επιρρίπτουν οι αριστερές παρατάξ...

-Ένας φοιτητής μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΑΠ
-Ευθύνες στην παράταξη της ΔΑΠ επιρρίπτουν οι αριστερές παρατάξεις για τα επεισόδια

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η Γενική Συνέλευση των Φοιτητών της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ την περασμένη Παρασκευή, με τον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων να παραχωρούν τη θέση τους στο ξύλο και τους προπηλακισμούς. 

Τα αίματα άναψαν, με τις απόψεις να διίστανται αναφορικά με τα αίτια που πυροδότησαν την ένταση, με τη Γενική Συνέλευση να στιγματίζεται από τα θλιβερά επεισόδια, ενώ σε ανακοίνωσή της η παράταξη της ΔΑΠ αναφέρει πως ένα μέλος της μεταφέρθηκε ακόμη και στο Νοσοκομείο μετά τη συμπλοκή. 

Δείχνουν τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ως υπεύθυνη!
Σε ανακοίνωσή της η παράταξη ΑΡΕΝ Θράκης αναφέρει μεταξύ άλλων για τα όσα τραγικά εκτυλίχθησαν στη Γ.Σ. πως «τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια όλης της χώρας έχουν επιλέξει την αναστολή της λειτουργίας τους ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των διοικητικών, στο πλευρό των οποίων στέκονται εργαζόμενοι και φοιτητές με τις αγωνιστικές αποφάσεις των Συλλόγων τους.   Με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους ερχόμαστε αντιμέτωποι με την προσπάθεια κατάργησης του δημόσιου χαρακτήρα του πανεπιστημίου, πετώντας φοιτητές έξω από τις εστίες, υποχρεώνοντας μας να πληρώνουμε τη σίτιση στον ιδιώτη ΧΟΥΤΟ, τα συγγράμματά μας ακόμη και τη μεταφορά. 

Σ’ αυτή λοιπόν τη συμπυκνωμένη συγκυρία και ενώ όλες οι αριστερές δυνάμεις καλούσαμε σε Γενική Συνέλευση, ΔΑΠίτες και ΠΑΣΠίτες πεισματικά κρατούσαν ανενεργό το Σύλλογο από το να συγκληθεί και να πάρει αποφάσεις. Την Παρασκευή 18/10 όμως καταφέραμε μετά από πίεση του Συλλόγου και τη συγκέντρωση υπογραφών να προχωρήσουμε σε Συνέλευση.    Τον τελευταίο καιρό στους κόλπους του συλλόγου επικρατούσαν συζητήσεις που αφορούσαν τον εκδημοκρατισμό της γενικής συνέλευσης. Την στιγμή λοιπόν που ο σύλλογος καλέστηκε να το κάνει πράξη οι ‘’δημοκρατικοί’’ συνάδελφοι της ΔΑΠ πολέμησαν και εκφύλλισαν την διαδικασία. 

Αποφάσισαν λοιπόν ότι η δύναμη ενός ολόκληρου συλλόγου δεν είναι αρκετή ώστε να αποφασίσει ο ίδιος για τον τρόπο διεξαγωγής της συνέλευσης, απαίτησαν διεξαγωγή ΔΣ και επικαλέστηκαν το καταστατικό. Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών υπερψήφισε την πρόταση των αριστερών δυνάμεων για βελτίωση της διαδικασίας.   Η χυδαιότητα όμως της ΔΑΠ συνεχίστηκε με τον αρχιδαπίτη να αναλύει για ακόμη μια φορά στην ομιλία του την περίφημη θεωρία των δύο άκρων τολμώντας να εξισώσει τους αγωνιστές των Σκουριών της Χαλκιδικής με τους φασίστες που δολοφόνησαν μόλις ένα μήνα νωρίτερα τον αντιφασίστα Παύλο Φυσσα. Από πότε ο αγώνας για αξιοπρέπεια βρίσκεται στο άλλο άκρο του φασισμού; Ενώ δεν δίστασαν να κατηγορήσουν την Αριστερά για τον δολοφονικό εμπρησμό στην Marfin. 

 Έφτασαν όμως στο αποκορύφωμα της χυδαιότητας τους όταν κάλεσαν τους μπράβους τους με σκοπό να διαλύσουν την διαδικασία εφόσον διαπίστωσαν ότι οι συσχετισμοί δεν τους ευνοούν, τα τρενάκια τους μάλλον δεν ήταν αρκετά! Η τακτική τους όμως αυτή δεν μας εκπλήσσει. Αφού «καταδίκασαν την βία απ’ όπου κι αν προέρχεται» διακηρύσσοντας την αστική τους δημοκρατία, πλήρωσαν μπράβους να ξυλοκοπήσουν φοιτητές και κυριολεκτικά να εδραιώσουν την δική τους «δημοκρατία», τον φασισμό τους! Και ποιο τελικά το αποτέλεσμα όλων αυτών; Ξυλοκοπήθηκαν τρεις συμφοιτητές μας, πολλοί άλλοι τραμπουκίστηκαν και εν τέλει η ΔΑΠ πέτυχε τον αρχικό της σκοπό, να διαλύσει τη συνέλευση. 

Καταγγέλλουμε την ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, τους τραμπούκους της και τις συμμορίτικες πρακτικές της που ως στόχο έχουνε τον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση κάθε προσπάθειας συλλογικής διεκδίκησης των φοιτητών και τη συρρίκνωση κάθε έννοιας δημοκρατίας στο πανεπιστήμιο.   Απέναντι στη θεωρία των δύο άκρων, εμείς ως Αριστερή Ενότητα θεωρούμε πως άκρο αποτελεί μόνο η βία των μνημονίων, η φτωχοποίηση και ο εκφασισμός της κοινωνίας. Σε αυτήν την έντονα ταξική βία αντιπαρατάσσουμε την αντιβία των συλλογικών αγώνων για την αξιοπρέπεια, την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση».

Σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΠ αναφέρει για το περιστατικό πως «τις τελευταίες μέρες έχουμε δυστυχώς γίνει μάρτυρες αρκετών περιστατικών βίας μέσα στα Πανεπιστήμια με πρωταγωνίστρια για άλλη μια φορά την παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Αποκορύφωμα του εκτροχιασμού της συντηρητικής παράταξης υπήρξαν τα φαινόμενα που έλαβαν χώρα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά εναντίον μελών της ΠΑΣΠ αλλά και τη Νομική Κομοτηνής εναντίον φοιτητών που παρακολουθούσαν τη γενική συνέλευση της σχολής.

Η απρόκλητη και απροκάλυπτη επίθεση σε φοιτητές από μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με συνοδεία εξωπανεπιστημιακών στοιχείων που θυμίζουν εποχές και πρακτικές "καρφίτσας" και "Κενταύρων" δεν μπορεί παρά να προκαλεί αποτροπιασμό και να επιβάλλει στις δημοκρατικές συνειδήσεις της σπουδάζουσας νεολαίας αλλά και στο σύνολο το Ελλήνων πολιτών την ηθική και πολιτική τους καταδίκη». 

Αρνείται την όποια εμπλοκή η ΔΑΠ
Την οποιαδήποτε σχέση με την συμπλοκή αρνείται κατηγορηματικά η ΔΑΠ η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως «για ακόμη μια φορά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής Κομοτηνής, η παράταξη που εμπιστεύονται τις τελευταίες δεκαετίες οι φοιτητές για το ήθος, την υπευθυνότητα και τα επιτεύγματά της, γίνεται στόχος όσων επιθυμούν να δώσουν τη χαριστική βολή στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Ορισμένοι προσπαθούν να αντιστρέψουν τους ρόλους θύτη και θύματος καταγγέλλοντας ψευδώς ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ήταν αυτή που κάλεσε εξωπανεπιστημιακά στοιχεία για να διαλύσουν τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών «Κώστας Βάρναλης», τη στιγμή που κάτι τέτοιο είναι δική τους πάγια τακτική. Μάλιστα, με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι τα συγκεκριμένα ψεύδη αναπαράγονται από σοβαρά Μέσα Ενημέρωσης χωρίς την παραμικρή εξακρίβωση της είδησης.

Δηλώνουμε λοιπόν ξεκάθαρα σε όσους αναζητούν τι πραγματικά συνέβη το βράδυ της Παρασκευής ότι πρώτον, ουδεμία σχέση έχουμε με όσους προκάλεσαν την διακοπή της Γενικής Συνέλευσης, και δεύτερον, καταδικάζουμε απερίφραστα όσα συνέβησαν εντός και εκτός του Αμφιθεάτρου. Επίσης, καλούμε τους νοσταλγούς των Μελιγαλάδων, αυτούς που τόσα χρόνια έχουν διδάξει τι σημαίνει βία μέσα στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, και τα φερέφωνά τους να σταματήσουν αυτό το φτηνό παιχνίδι εντυπώσεων προκειμένου να καλύψουν την ιδεολογική τους γύμνια. Αρκετά δεινά έχουν προκαλέσει στην Παιδεία μας ως τώρα.

Τέλος θεωρούμε ηθικούς αυτουργούς της κατάστασης που διαδραματίστηκε, τις «συμμορίες» ΕΑΑΚ ( ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και ΑΡΡΕΝ (ΣΥΡΙΖΑ), που κατέβηκαν στην εν λόγω γενική συνέλευση με στόχο να εκφράσουν για άλλη μια φορά τα μικροπολιτικά τους ιδεολογήματα με χυδαίο τρόπο. Μάλιστα μέλος της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος που φιλοδοξεί να αναλάβει τις τύχες της χώρας, απείλησε ότι την επόμενη φορά θα μας κλείσουν μέσα στη ΜΑΡΦΙΝ!
Τα συμπεράσματα δικά σας...»

Δεν υπάρχουν σχόλια