GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Καταγγέλλει προπηλακισμό από αριστερές παρατάξεις η ΔΑΠ Ξάνθης

Τον προπηλακισμό μελών της παράταξής της από μέλη της παράταξης των ΕΑΑΚ στον χώρο του Πολυτεχνείο της Ξάνθης καταγγέλλει με ανακοίνωσή τη...

Τον προπηλακισμό μελών της παράταξής της από μέλη της παράταξης των ΕΑΑΚ στον χώρο του Πολυτεχνείο της Ξάνθης καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ξάνθης. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το περιστατικό έλαβε χώρα τη Δευτέρα στο χώρο της Πολυτεχνικής στα ΠΡΟΚΑΤ και παρουσιάζεται ως συνέχεια των θλιβερών επεισοδίων που έλαβαν χώρα στη συνέλευση της Νομικής στην Κομοτηνή πριν από μερικές ημέρες.  

«Τη Δευτέρα 21/10/2013 στο χώρο της Πολυτεχνικής στα ΠΡΟΚΑΤ διαδραματίστηκε ένα θλιβερό γεγονός από μέλη της παράταξης των ΕΑΑΚ. Συγκεκριμένα βασίστηκαν, σε κάποια κατακριτέα από την παράταξη μας,  περιστατικά βίας, τα οποία έλαβαν χώρα στη συνέλευση της Νομικής στην Κομοτηνή και ενεπλάκησαν εξωπανεπιστημιακοί. Έχοντας αυτό ως πρόσχημα, τα μέλη των ΕΑΑΚ, επιτέθηκαν στα μέλη της παράταξης μας, προπηλακίζοντας μας με βίαιο και αυταρχικό τρόπο και εμπόδισαν την είσοδο μας στο χώρο του Πανεπιστημίου, ενώ είχαμε κατευθυνθεί εκεί με σκοπό το διάλογο με εκπρόσωπό τους για να καταδικάσουμε τα γεγονότα της Κομοτηνής. 

Οι φράσεις που ειπώθηκαν όπως «θα φέρουμε παλούκια», «Δεν μας νοιάζει που μας αποκαλείτε φασίστες, καταγγείλτε μας» ή «Δρόμο από το Πανεπιστήμιο για 2 εβδομάδες», δεν συμβαδίζουν με το Δημοκρατικό Πανεπιστήμιο για το οποίο υποτίθεται ότι μάχονται οι εν λόγω κύριοι. Παράλληλα το σχήμα των ΕΑΑΚ, εθελοτυφλεί στη βία η οποία προκαλείται από τους ιδίους κάτι το οποίο επαληθεύει για άλλη μια φορά την «θεωρία των 2 άκρων»  την οποία απεχθάνονται» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΔΑΠ.

Όπως μάλιστα συμπληρώνει, «δεν έχει κανείς το δικαίωμα να συγκρίνει την παράταξη μας, η οποία διαχρονικά αναγνώριζε και σεβόταν τη συμβολή της προοδευτικής Αριστεράς στην εδραίωση του Δημοκρατικού πολιτεύματος, με φασιστικές οργανώσεις όπως η Χρυσή Αυγή και με μεμονωμένα περιστατικά του παρελθόντος τα οποία έχουν καταδικαστεί και απομονωθεί από την παράταξη μας. Ας αναλογιστούμε λοιπόν, όλοι τις συνέπειες των πράξεων μας και να κρίνουμε επιτέλους ποιος πραγματικά ασκεί βία στο Πανεπιστήμιο.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΞΑΝΘΗΣ, δεν δέχεται κανενός τύπου εκβιασμό και εκφοβισμό και ούτε πρόκειται να αποτελέσει το μαύρο πρόβατο για γεγονότα που δεν έχει καμία απολύτως ανάμειξη. Θα συνεχίσουμε το δημοκρατικό και μεταρρυθμιστικό μας έργο με γνώμονα πάντα το συμφέρον του φοιτητή και το Πανεπιστήμιο του αύριο». 

Δεν υπάρχουν σχόλια