Προσπάθειες να αποφύγουν τη νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, όπως και στο σύνολο των Νοσοκομείο της χώρας, καταβάλλουν ανασφάλιστοι ...
Προσπάθειες να αποφύγουν τη νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, όπως και στο σύνολο των Νοσοκομείο της χώρας, καταβάλλουν ανασφάλιστοι ασθενείς που σε περίπτωση εισαγωγής τους θα κληθούν να πληρώσουν το κόστος νοσηλείας τους.
Πρόσφατα ένα νεαρό κοριτσάκι που βρέθηκε στο Γ.Ν. Ξάνθης έχριζε νοσηλείας, κάτι ωστόσο που προσπάθησε να αποφύγει ο πατέρας του καθώς ήταν ανασφάλιστος (κατά συνέπεια και το παιδί του) και ως εκ τούτου θα έπρεπε να καταβάλει χρήματα για την εισαγωγή της κόρης του στο Νοσοκομείο. Το ιατρικό προσωπικό αντελήφθη αμέσως το πρόβλημα και σε συνεργασία με τη διοίκηση του Νοσοκομείου εκταμιεύτηκε ένα ποσό από τον ειδικό λογαριασμό που διατηρείται για αντίστοιχες περιπτώσεις ανασφάλιστων και το κοριτσάκι εισήλθε στο Νοσοκομείο.
Μάλιστα όπως επισημαίνεται από πλευράς του ιατρικού προσωπικού χρειάστηκαν αρκετές προσπάθειες ώστε να πειστεί ο γονιός πως δεν χρειαζόταν να καταβάλει χρήματα για τη νοσηλεία του μικρού κοριτσιού. Δύο μέρες μετά το κοριτσάκι εξήχθη του Νοσοκομείου και επέστρεψε σπίτι του. Όπως είναι γνωστός αν κάποιος ανασφάλιστος νοσηλευτεί σε δημόσιο Νοσοκομείο, κατά την εξαγωγή του θα κληθεί να πληρώσει το κόστος ή να συνυπογράψει μια βεβαίωση οφειλής και να λάβει εξιτήριο.
Σχεδόν 3.000 βιβλιάρια πρόνοιας!
Η ραγδαία εκτίναξη της ανεργίας στον Νομό Ξάνθης την τελευταία τριετία είχε ως φυσικό επακόλουθο την αύξηση του αριθμού των ανασφάλιστων πολιτών. Την ίδια στιγμή η αδυναμία ενός μεγάλου μέρους των τοπικών ελευθέρων επαγγελματιών να φανούν συνεπείς στην αποπληρωμή των ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων προκάλεσε τη δημιουργία ενός συνεχώς αυξανόμενου κύματος ανασφάλιστων πολιτών.
Στην περίπτωση των ανέργων αναζητείται η λύση της προσωρινής απασχόλησης ώστε να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ενσήμων για να μπορούν να προχωρήσουν στη θεώρηση των προσωπικών τους βιβλιαρίων ασθένειες. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν καρποφορήσει ορισμένοι προσεγγίζουν επιχειρηματίες προτείνοντάς τους να πληρώσουν οι ίδιοι το κόστος των ενσήμων για να θεωρήσουν τα βιβλιάρια τους.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που καταφεύγουν στις Διευθύνσεις Πρόνοιας των δήμων στους οποίους υπάγονται ώστε να προχωρήσουν στην έκδοση βιβλιαρίων απορροίας, τα οποία συνολικά στον Νομό αγγίζουν τις 3.000. Στην περίπτωση των ελευθέρων επαγγελματιών τα πράγματα φαντάζουν ακόμη πιο δύσκολα, με τα χρέη προς τους ασφαλιστικούς φορείς να συσσωρεύονται και τους ίδιους είτε να καταφεύγουν στη λύση του διακανονισμού είτε να κινδυνεύουν ακόμη και με συλλήψεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια