GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ο ΟΑΕΔ ζητά πίσω το Ταμείο Ανεργίας των οικοδόμων με πλαστά ένσημα

-Έχουν αποσταλεί συστημένες επιστολές με τις οφειλές των οικοδόμων  -Τα χρέη κυμαίνονται από 100 έως και 4.500 ευρώ κατά περίπτωση  ...

-Έχουν αποσταλεί συστημένες επιστολές με τις οφειλές των οικοδόμων 
-Τα χρέη κυμαίνονται από 100 έως και 4.500 ευρώ κατά περίπτωση 

Από το ταμείο του τοπικού παραρτήματος του ΟΑΕΔ στην Ξάνθη καλούνται να περάσουν οι οικοδόμοι της περιοχής που εμπλέκονται στο γνωστό σκάνδαλο με τα πλαστά ένσημα, για να επιστρέψουν χρήματα που έλαβαν από τον φορέα ως επιδότηση ανεργίας (ταμείο ανεργίας) ή άλλα οικονομικά βοηθήματα. 

Όπως είναι γνωστό περίπου 350 άτομα στην Ξάνθη μετά από έλεγχο που διενήργησε το ΙΚΑ διαπιστώθηκε πως είχαν αγοράσει ένσημα το 2010 τα οποία ήταν πλαστά. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για κύκλωμα διακίνησης πλαστών ενσήμων ευρύτερα στην περιοχή της Β. Ελλάδος.   

Ήδη από τις αρχές του 2013 ο ΟΑΕΔ προχώρησε στον έλεγχο των επίμαχων υποθέσεων εκδίδοντας έγγραφες γνωστοποιήσεις του χρέους των εμπλεκόμενων με την υπόθεση. Οι οικοδόμοι καλούνται να επιστρέψουν τα χρήματα που έλαβαν από τον ΟΑΕΔ ως μορφή επιδότησης ανεργίας με την προσκόμιση των ενσήμων που εκ των υστέρων αποδείχθηκε πως πρόκειται για πλαστά. 

Το χρέος που έχει βεβαιωθεί κατά περίπτωση κυμαίνεται από 100 ευρώ αγγίζοντας ακόμη και τις 4.500 ευρώ. Σε περίπτωση που κάποιος δεν προχωρήσει στην επιστροφή των χρημάτων που έλαβε από τον ΟΑΕΔ ακολουθείται η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία και η οφειλή βεβαιώνεται στο δημόσιο. 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα κάποιοι εκ των οικοδόμων έχουν επισκεφτεί τον ΟΑΕΔ της Ξάνθης είτε για να αποπληρώσουν την οφειλή τους είτε για να προχωρήσουν σε ρύθμιση αυτής. Ωστόσο η ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία καθιστά για πολλούς αδύνατη την αποπληρωμή του χρέους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια