GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Συνεχίζεται το “κούρεμα” των σχολείων! Συγχωνεύονται δύο γυμνάσια της Ξάνθης

Σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις Γυμνασίων και Λυκείων σε όλη τη χώρα προχωρά το Υπουργείο Παιδείας, μετά τις συνολικά 118 καταργήσεις δημο...

Σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις Γυμνασίων και Λυκείων σε όλη τη χώρα προχωρά το Υπουργείο Παιδείας, μετά τις συνολικά 118 καταργήσεις δημοτικών και νηπιαγωγείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. 

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1901/Β/5-8-2013) και την οποία συνυπογράφουν ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα συγχωνεύονται 15 μονάδες, εκ των οποίων δύο γυμνάσια της Ξάνθης, ενώ καταργούνται άλλες 13. 

Πρόκειται για τον Ημερήσιο Γυμνάσιο Άνω Θερμών που συγχωνεύεται από τη νέα σχολική χρονιά με το Ημερήσιο Γυμνάσιο Εχίνου με έδρα πλέον τον Εχίνο. Αντίστοιχα δύο γυμνάσια της Καβάλας συγχωνεύονται με την ίδια απόφαση, πρόκειται για το 8ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Καβάλας και το 4ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Καβάλας. 

Υπολογίζεται ότι με τις καταργήσεις αυτές οι δαπάνες για τη μεταφορά των μαθητών αγγίζουν τις 58.200 ευρώ από την έναρξη της σχολικής χρονιάς έως και το τέλος του έτους, ενώ για κάθε οικονομικό έτος οι δαπάνες αυτές υπολογίζονται σε 146.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια