GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


“Σιγή ασυρμάτου” σε δύο παράνομους ραδιοσταθμούς της Ξάνθης!

-….την πλήρωσαν οι αδύναμοι, τη γλίτωσαν και πάλι οι ισχυροί!  -Υπόπτως εξαφανίστηκαν ραδιοσταθμοί την ημέρα των ελέγχων Στην κατάσχ...

-….την πλήρωσαν οι αδύναμοι, τη γλίτωσαν και πάλι οι ισχυροί! 
-Υπόπτως εξαφανίστηκαν ραδιοσταθμοί την ημέρα των ελέγχων

Στην κατάσχεση του ηλεκτρομηχανικού εξοπλισμού δύο ραδιοφωνικών σταθμών της Ξάνθης που εξέπεμπαν χωρίς άδεια λειτουργίας προχώρησε την Πέμπτη η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και άνδρες του τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης. 

Μετά από καταγγελίες για τη λειτουργία παράνομων ραδιοφωνικών σταθμών στην πόλη της Ξάνθης η ΕΕΤΤ πραγματοποίησε έλεγχο από τον οποίο ωστόσο προέκυψε η παράνομη λειτουργία δύο ραδιοφωνικών σταθμών, με τους υπευθύνους λειτουργίας τους να συλλαμβάνονται με τη διαδικασία του αυτοφώρου.  

Πρόκειται για τον φοιτητικό ραδιοσταθμό Underground FM, ο οποίος λειτουργούσε στη συχνότητα των 100,3 FM καθώς και του Ραδιοσταθμού της Αποστολικής Εκκλησίας της Πεντηκοστής, που εξέπεμπε στους 89,3 FM. Και οι δύο ραδιοφωνικοί σταθμοί έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας μετά και τον έλεγχο της ΕΕΤΤ. 

Άξιο μνείας το γεγονός πως “υπόπτως” ραδιοσταθμοί της Ξάνθης σίγησαν την ημέρα των ελέγχων. Πρόκειται για (εμπορικούς) ραδιοφωνικούς σταθμούς που μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν εκπέμπουν, ενώ παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το εάν θα λειτουργήσουν ξανά τις αμέσως επόμενες ώρες. Ενδεχομένως ανάλογοι έλεγχοι θα μπορούσαν να αποφέρουν καλύτερα αποτελέσματα εάν αυτοί πραγματοποιούνται με τη συνδρομή διωκτικών αρχών από τους γύρω νομούς.

Στο πρόσφατο παρελθόν ραδιοφωνικοί σταθμοί της Ξάνθης, η άδεια των οποίων έχει ανακληθεί, συνέχισαν να εκπέμπουν σιγώντας κατά τη διάρκεια ελέγχων, ενώ λίγες ημέρες μετά επανήλθαν γλιτώνοντας το “βάναυσο” της αυτόφωρης διαδικασίας αλλά και της κατάσχεσης του μηχανισμού εκπομπής τους.

Τι αναφέρει η Αστυνομία:
Συνελήφθησαν την Πέμπτη (8-8-2013) το απόγευμα, σε διαφορετικές περιπτώσεις στην Ξάνθη και σε χωριό της Ξάνθης, από αστυνομικούς της Ομάδας Κρατικής Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, δύο ημεδαποί, ηλικίας 32 και 23 ετών, για παράβαση της νομοθεσίας περί ραδιοσταθμών.          
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί με τη συνεργασία ειδικού κλιμακίου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.), πραγματοποίησαν έρευνα σε οίκημα (ευκτήριο οίκο) της Ξάνθης, στο οποίο βρισκόταν ο 32χρονος και σε φοιτητικές εστίες, σε χωριό της Ξάνθης, όπου διαμένει ο 23χρονος και διαπίστωσαν ότι οι δράστες είχαν εγκαταστήσει και λειτουργούσαν παράνομα ραδιοφωνικούς σταθμούς. 

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν : 
Δύο (2) ηλεκτρονικοί υπολογιστές 
Δύο (2) επεξεργαστές ήχου
Δύο (2) κεραίες
Δύο (2) πομποί
Ένας (1) μείκτης ήχου 
Ένας (1) σταθεροποιητής τάσης  

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης. 

1 σχόλιο

  1. Αν και κυρίως δικτυακός σταθμός με μικρή εμβέλεια (στα FM)- χωρίς έμφαση σε εκπομπές λόγου αλλά σίγουρα πολύ διαφορετικός από τα κλωνοποιημένα ραδιόφωνα-κομπιούτερ της πόλης. Ο σταθμός αυτός ήταν η έκφραση των φοιτητών μέσα από την μουσική και τον λόγο τους, ήταν ένα ζωντανό κομμάτι της πόλης, μια κατάσταση που μου θύμιζε πολύ τα προ 25ετίας αυτοδιαχειριζόμενα εναλλακτικά ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης .
    Η πόλη χάνει ένα μέρος από τα χρώματα της , ένα μέρος από την ζωντάνια των εκπομπών του 100,3 , εκείνη που χάριζε η ραδιοφωνική παρέα των φοιτητών, με την διαφορετική μουσική και την ελευθερίας τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή