GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ευνοϊκό καθεστώς για την τακτοποίηση της αυθαίρετης δόμησης στη Θράκη!

-Ψηφίστηκε από το θερινό τμήμα της Βουλής ο νόμος για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης -Ευνοϊκές ρυθμίσεις για το ύψος του προστί...

-Ψηφίστηκε από το θερινό τμήμα της Βουλής ο νόμος για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης
-Ευνοϊκές ρυθμίσεις για το ύψος του προστίμου και το είδος των δικαιολογητικών στη Θράκη

Το νομοσχέδιο που θέτει νέους κανόνες για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης ψηφίστηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής από το Α’ Θερινό Τμήμα της Βουλής. 

Στο σχέδιο νόμου προτάθηκαν και έγιναν δεκτές δύο νομοτεχνικές βελτιώσεις από τον βουλευτή του Έβρου κ. Γιώργο Ντόλιο. Η μια αφορά την ένταξη σε ειδικό ευνοϊκό καθεστώς σε σχέση με τα αυθαίρετα όλων των κατοικιών της Θράκης. Η προηγούμενη ρύθμιση αφορούσε μόνο τους μουσουλμάνους της περιοχής. Οι ευνοϊκές ρυθμίσεις σχετίζονται με το ύψος του προστίμου και το είδος των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Πιο συγκεκριμένα οι μόνιμοι κάτοικοι της Θράκης θα καταβάλουν ποσοστό 20% του προστίμου για νομιμοποίηση της κύριας κατοικίας τους (για τα ακίνητά τους στη Θράκη). Η υπαγωγή στο νέο νόμο μπορεί να γίνει ακόμη και σε περίπτωση ελλείψεως τίτλων ιδιοκτησίας _τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα καθοριστούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος, Εσωτερικών και Οικονομικών.Στην αρχική μορφή του νόμου η συγκεκριμένη διάταση αφορούσε τους Έλληνες πολίτες μουσουλμάνους που έχουν εγκατασταθεί στη Θράκη.

Η δεύτερη αφορά τις καλύβες του Δέλτα του Έβρου και παγώνει για δύο χρόνια την κατεδάφισή τους. 
(φωτό: αρχείο)

Δεν υπάρχουν σχόλια