GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σκύλοι μυρίζουν... καρκίνο ωοθηκών!

Ερευνητές που προσπαθούν να αναπτύξουν διαγνωστικό όπλο για τον καρκίνο των ωοθηκών ελπίζουν ότι η καλή όσφρηση των σκύλων θα τους οδηγήσε...

Ερευνητές που προσπαθούν να αναπτύξουν διαγνωστικό όπλο για τον καρκίνο των ωοθηκών ελπίζουν ότι η καλή όσφρηση των σκύλων θα τους οδηγήσει στο σωστό δρόμο.

Συσκευή έγκαιρης ανίχνευσης που συνδυάζει παλαιομοδίτικες οσφρητικές ικανότητες, χημική ανάλυση και μοντέρνα τεχνολογία θα μπορούσε να οδηγήσει σε καλύτερα ποσοστά επιβίωσης για τη νόσο, που είναι ιδιαίτερα θανατηφόρος επειδή συχνά δεν διαγιγνώσκεται έγκαιρα.

Χρησιμοποιώντας δείγματα αίματος και ιστών από ασθενείς, το Working Dog Center, του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, άρχισε να εκπαιδεύει 3 σκύλους ώστε να μυρίζουν την ουσία-υπογραφή που υποδεικνύει την ύπαρξη καρκίνου των ωοθηκών.
Αν τα ζώα μπορούν να απομονώσουν το χημικό δείκτη οι επιστήμονες που εργάζονται στο Monell Chemical Senses Center θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν ηλεκτρονικό αισθητήρα για τον εντοπισμό της ίδιας μυρωδιάς.

Περίπου το 70% των περιστατικών εντοπίζονται όταν ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί, δήλωσε ο Dr. JanosTanyi, του οποίου ασθενείς συμμετέχουν στην έρευνα. Για τις συγκεκριμένες γυναίκες το ποσοστό επιβίωσης στην πενταετία είναι μικρότερο από 40%.

Οι ερευνητές θα αξιοποιήσουν τις προηγούμενες έρευνες που έδειξαν ότι ο καρκίνος των ωοθηκών αρχικού σταδίου αλλάζει τις οσμές χημικών ουσιών. Άλλη έρευνα του 2004 έδειξε ότι σκύλοι μπορούσαν να εντοπίσουν τον καρκίνο στην ουροδόχο κύστη ανθρώπων μυρίζοντας τα ούρα τους.

Ο Dr. Leonard Lichtenfeld, του American Cancer Society, δήλωσε ότι ενώ η έννοια με τους σκύλους έχει φανεί υποσχόμενη για αρκετά χρόνια, δεν υπάρχουν ακόμα σημαντικές καινοτομίες. Η Cindy Otto, του Working Dog Center, ελπίζει να το αλλάξει με τη βοήθεια 3 σκύλων που ανήκουν σε διαφορετικές ράτσες.

Αν διαπιστώσουμε ποιες είναι οι χημικές ουσίες, ποιο είναι το αποτύπωμα στο αίμα, ή ίσως τελικά και στα ούρα, τότε θα έχουμε το αυτοματοποιημένο τεστ που θα είναι λιγότερο ακριβό και πολύ αποτελεσματικό στην αξιολόγηση των δειγμάτων, δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια