GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σίγησε μετά από 8 χρόνια ο σταθμός των φοιτητών στην Ξάνθη

-Κατασχέθηκε ο εξοπλισμός μετά από έλεγχο της ΕΕΤΤ την περασμένη Πέμπτη -Εξέπεμπε χωρίς άδεια λειτουργίας. Δεν ήταν εμπορικός σταθμός  ...


-Κατασχέθηκε ο εξοπλισμός μετά από έλεγχο της ΕΕΤΤ την περασμένη Πέμπτη
-Εξέπεμπε χωρίς άδεια λειτουργίας. Δεν ήταν εμπορικός σταθμός 

Μετά από σχεδόν 8 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας ο φοιτητικός ραδιοφωνικός σταθμός Underground FM που λειτουργούσε υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Φοιτητών «Γέφυρα» κατέβασε διακόπτες, καθώς μετά από καταγγελία η ΕΕΤΤ προχώρησε στην κατάσχεση του εξοπλισμού λειτουργίας του ραδιοφώνου λόγω έλλειψης σχετικής άδειας. 

Μιλώντας στην ΕΡΑ ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Γέφυρα» ανέφερε πως κατά τη διάρκεια του ελέγχου της ΕΕΤΤ κατασχέθηκε ο εξοπλισμός του ραδιοφωνικού σταθμού που βρισκόταν τοποθετημένος σε χώρο του Πανεπιστημίου και ο οποίος είχε παραχωρηθεί στο Σύλλογο. Όπως εξήγησε ο ίδιος ο σταθμός δεν ήταν εμπορικός, καθώς δεν διέθετε διαφημιστικό πρόγραμμα, ενώ δημιουργήθηκε το 2006 μετά από αίτημα των φοιτητών. «Κατασχέθηκε ο εξοπλισμός και συνελήφθη ένα μέλος του Συλλόγου ο οποίος άνοιξε τον χώρο για να γίνει ο έλεγχος» εξηγεί ο ίδιος. Αξίζει να σημειωθεί πως την ημέρα των ελέγχων της ΕΕΤΤ εντοπίστηκε ακόμη ένας ραδιοφωνικός σταθμός που λειτουργούσε χωρίς άδεια – ακολουθήθηκε και εκεί η ίδια διαδικασία – ωστόσο εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως ορισμένοι ραδιοφωνικοί σταθμοί της περιοχής σίγησαν υπόπτως. 

Σε ανακοίνωσή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φοιτητών αναφέρει: 
Εκπέμποντας για πρώτη φόρα (και σταθερά έκτοτε) στους 100.3 FM την Τρίτη 13/12/2005, o Radio Underground δημιουργήθηκε από μια ομάδα φοιτητών που είχε σαν στόχο της την ελεύθερη πνευματική και καλλιτεχνική έκφραση στα ερτζιανά της πόλης της Ξάνθης και οι οποίοι αποτέλεσαν τον πρώτο πυρήνα της Ραδιοφωνικής Ομάδας του Π.Σ.Φ.Ξ. "Η Γέφυρα".

Μετά την περιπλάνηση της σε διάφορους τοπικούς σταθμούς από τη δημιουργία της το 2002, η Ραδιοφωνικό Ομάδα βρήκε το δικό της χώρο στο Κτίριο του Συλλόγου στις Εστίες Κιμμερίων, όπου και δημιουργήθηκε το studio. 

Το πρόγραμμα του σταθμού αποτελείται από ζωντανές εκπομπές που προγραμματίζονται κάθε εβδομάδα, καθώς και από playlists που επιμελούνται τα μέλη του σταθμού. Ο σταθμός στηρίζεται για τη λειτουργία του πλήρως στους ραδιοφωνικούς του παραγωγούς και αναβαθμίζεται σταδιακά ώστε να είναι σε θέση να προσφέρει στο κοινό του περισσότερο ποιοτικές συνθήκες ακρόασης. 

Παράλληλα είναι γνωστός στο φοιτητικό κόσμο της πόλης για τις παράλληλες δραστηριότητες (parties, συναυλίες, ενημερώσεις κλπ.).

Καθιερωμένη, απαράλλακτη (και το ίδιο εκνευριστική) από την έναρξη λειτουργίας του σταθμού, η εβδομαδιαία συνάντηση των μελών του γίνεται κάθε Τετάρτη στις 3 το μεσημέρι στο studio και είναι ανοικτή σε κάθε φοιτητή που θέλει να βιώσει τη ραδιοφωνική εμπειρία και να γίνει μέλος της μεγάλης παρέας που λέγεται Underground Radio! 

Δεν υπάρχουν σχόλια