GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Υποψήφια στον διαγωνισμό του Cosmopolitan η Σαμπιχά από το Δροσερό

Στη λίστα των υποψηφίων του διαγωνισμού Fun Fearless Female 2013 που υλοποιεί το περιοδικό Cosmopolitan βρίσκεται η Σαμπιχά Σουλεϊμάν, π...

Στη λίστα των υποψηφίων του διαγωνισμού Fun Fearless Female 2013 που υλοποιεί το περιοδικό Cosmopolitan βρίσκεται η Σαμπιχά Σουλεϊμάν, πρόεδρος του Συλλόγου Ελπίδα από το Δροσερό Ξάνθης. 

Ο διαγωνισμός Fun Fearless Female 2013 εξελίσσεται σε τρεις φάσεις, οι οποίες «ξεκλειδώνουν» ως εξής:
Φάση πρώτη: 19 Ιουνίου έως 21 Ιουλίου 
Οι αναγνώστριες στέλνουν τις προτάσεις τους και στο σάιτ ανεβαίνουν όλες οι συμμετοχές που πληρούν τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού Fun Fearless Female 2013. 

Φάση δεύτερη: 21 Ιουλίου έως 7 Αυγούστου 
Διεξάγεται η ψηφοφορία για τη δεκάδα του Fun Fearless Female 2013 έως τις 7 Αυγούστου. Στις 8 Αυγούστου ανακοινώνεται η τελική δεκάδα. 

Φάση τρίτη: 8 Αυγούστου έως 18 Σεπτεμβρίου 
Οι αναγνώστριες ψηφίζουν την απόλυτη Fun Fearless Female της Xρονιάς και η νικήτρια δίνει συνέντευξη και φωτογραφίζεται για το τεύχος Νοεμβρίου!

Για την επιλογή της τελικής δεκάδας υποψηφίων, η ψήφος της συντακτικής ομάδας του Cosmopolitan προσμετράται στο τελικό αποτέλεσμα κατά 50%.
Η ανάδειξη της νικήτριας και η σειρά κατάταξης των φιναλίστ εξαρτώνται αποκλειστικά από τις δικές σας ψήφους.

Γιατί είναι υποψήφια η Σαμπιχά: 
Γεννήθηκε στο χωριό Δροσερό της Ξάνθης και ανήκει στη φυλή των Ρομά. Μέχρι τα 14 της – την ηλικία όπου παντρεύτηκε – η Σαμπιχά ταξίδευε σε όλη την Ελλάδα πουλώντας λουλούδια σε εποχιακά πανηγύρια και γιορτές. Παρ’ όλα αυτά, από ιδιαίτερα μικρή ηλικία διεκδικούσε με σθένος το δικαίωμά της στη μόρφωση, ενάντια στις δυσκολίες που αντιμετώπιζε. Έτσι το 2006 αποφάσισε να ιδρύσει το «Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Ρομά η Ελπίδα» που έχει ως σκοπό το δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση αλλά και σαν γενικότερο στόχο τη βελτίωση των συνθηκών ζωής για τους κατοίκους του Δροσερού . 

Έκτοτε έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά συνέδρια και φόρουμ υπερασπιζόμενη τα δικαιώματα των γυναικών Ρομά για μια καλύτερη και πιο αξιοπρεπή ζωή, ενώ το 2009 κέρδισε το Διεθνές Βραβείο Γυναικείου Θάρρους για τη σταθερή παρουσία της στην ανάδειξη και αντιμετώπιση των θεμάτων της κοινότητας των Ρομά. Αυτή τη στιγμή και παράλληλα με τη δράση της είναι μαθήτρια της δευτέρας Γυμνασίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια