Όλοι μας έχουμε δεχτεί την «σκληρή» επίθεση των κουνουπιών, καθώς απολαμβάνουμε το ρομαντικό μας δείπνο, τη βόλτα μας, καθώς απολαμβάνου...
Όλοι μας έχουμε δεχτεί την «σκληρή» επίθεση των κουνουπιών, καθώς απολαμβάνουμε το ρομαντικό μας δείπνο, τη βόλτα μας, καθώς απολαμβάνουμε το βραδινό μας μπάνιο και το χειρότερο κατά την διάρκεια του γλυκού ύπνου όπου ο θόρυβος των κουνουπιών μας αναστατώνει και το τσίμπημα μας ξυπνά όχι και τόσο ευχάριστα.
Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι τα κουνούπια εντοπίζουν τα θηράματα τους απο την μυρωδιά και όχι εάν είμαστε γλυκοαίματοι ή όχι.
Τα απωθητικά χημικά που χρησιμοποιούμε απωθούν τα κουνούπια όχι γιατί δεν τους αρέσει η μυρωδιά αλλά επειδή οι χρησιμοποιούμενες χημικές ουσίες καμουφλάρουν τη μυρωδιά του διοξειδίου του άνθρακα και γαλακτικού οξύ που παράγει το σώμα μας. Όταν χρησιμοποιούμε τα απωθητικά τα κουνούπια μας αφήνουν ήσυχους γιατί δεν μπορούν να μας μυρίσουν.
Η ιδιαίτερη προτίμηση των κουνουπιών σε κάποιες κατηγορίες ανθρώπων δεν εξαρτάται από την ομάδα αίματος μας και ούτε στο εάν είναι «γλυκό» αλλά από την χαρακτηριστική μυρωδιά του εκάστοτε ατόμου που χαρακτηρίζεται ως αρωματικό δακτυλικό αποτύπωμα.
Το αρωματικό δακτυλικό αποτύπωμα του κάθε ανθρώπου είναι ένας συνδυασμός από περίπου 400 διαφορετικές αρωματικές ενώσεις από τις οποίες οι 30 έχουν την ιδιότητα απόκρυψης.
Εάν από αυτές τις ενώσεις παίζουν πρωταρχικό ρόλο στο αρωματικό δακτυλικό σας αποτύπωμα τείνει η μυρωδιά σας να σας κάνει λιγότερο ορατά στα κουνούπια. Άλλες ουσίες δρουν ως αρωματικές ενώσεις προσελκυτικές για τα κουνούπια όπου οδηγούν κάποιες κατηγορίες ανθρώπων όχι μόνο αόρατους ως προς τα κουνούπια αλλά ως μαγνήτες κουνουπιών.
Οπότε η σύνθεση του αρωματικού δακτυλικού μας αποτυπώματος καθορίζει στο εάν τα κουνούπια μας δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση ή όχι.
Μελέτες όμως έχουν δείξει ότι η διατροφή και το τι τρεφόμαστε μπορεί να οδηγήσει να μην μας τσιμπάνε τα κουνούπια. Το σκόρδο αποτελεί παλαιά αλλά κλασσική τροφή για να μην μας τσιμπούν τα κουνούπια για τον λόγο ότι το θείο που εκπέμπεται από το δέρμα μας μετά την κατανάλωση σκόρδου αποτρέπει το τσίμπημα του κουνουπιού. Σύμφωνα με την καθηγήτρια χημείας κα. Anne Helmenstine η κατανάλωση αλμυρών και τροφών υψηλής περιεκτικότητας σε κάλιο προσφέρουν στο οργανισμό ιδιαίτερη προστασία από τα κουνούπια, όπως:
Μπανάνα
Γλυκοπατάτα
Παντζάρια
Πατάτα
Αράπικα φιστίκια
Γιαούρτι
Σταφίδες
Μύδια
Κυδώνια
Πιτυρούχα σκευάσματα
Συκώτι
Σκόνη κακάο
Σπανάκι βραστό
Σκόρδο
Ντομάτα
φασόλια
Λάχανο ωμό
Μαρούλι ωμό.
Έχοντας κατά νου ότι η τροφή αποτελεί ασπίδα του οργανισμού του ανθρώπου έναντι πολλών παθήσεων ακολουθώντας αυτές τις ιδιαίτερες οδηγίες θα αποφύγετε το ενοχλητικό τσίμπημα των κουνουπιών και συνάμα θα προστατεύσετε και την υγεία σας από την μερική ανησυχία από τον ιό του Νείλου που μεταφέρουν τα μολυσματικά κουνούπια.
Πηγή: dietplus.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια