GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Νέο σαφάρι του ΣΔΟΕ στο κυνήγι των αποδείξεων

Νέο σαφάρι για εντοπισμό καταστηματαρχών που δεν κόβουν αποδείξεις ξεκινά το ΣΔΟΕ καθώς έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα όπου επιχειρήσεις κυρί...

Νέο σαφάρι για εντοπισμό καταστηματαρχών που δεν κόβουν αποδείξεις ξεκινά το ΣΔΟΕ καθώς έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα όπου επιχειρήσεις κυρίως σε τουριστικές περιοχές να μην κόβουν αποδείξεις.

Στη «μάχη» ρίχνεται το μεγαλύτερο μέρος των 700 ελεγκτών του ΣΔΟΕ, όπως αποκάλυψε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ο γενικός γραμματέας Εσόδων, Γ. Θεοχάρης, ενώ τους ελέγχους θα συνδράμουν και υπάλληλοι των εφοριών.

Ο ίδιος είπε πως η εφορία θα προχωρήσει στην εφαρμογή του νέου ποινολογίου, το οποίο προβλέπει ακόμη και κατασχέσεις εξπρές σε διάστημα 30 ημερών στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ο φορολογούμενος μεταβιβάζει περιουσιακά του στοιχεία ή ετοιμάζεται να διαφύγει στο εξωτερικό.
Τα πρόστιμα για ανακριβή ή μη υποβολή δήλωσης φτάνουν τα 100 ευρώ, ενώ οι παραβάσεις του φορολογικού κώδικα θα τιμωρούνται με πρόστιμα από 1.000 έως 2.500 ευρώ.

Ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε πως στόχος της γενικής γραμματείας είναι το Δεκέμβριο να ανακοινωθούν οι ημερομηνίες στις οποίες θα ανοίξουν οι ηλεκτρονικές πύλες υποβολής φορολογικών δηλώσεων ώστε να μην παρατηρούνται καθυστερήσεις και προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια