GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Προχωρά η αισθητική αναμόρφωση του Παζαριού της Ξάνθης

-Εγκρίθηκε το πρώτο στάδιο της μελέτης από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου  -Περιλαμβάνεται ο χωροταξικός σχεδιασμός. Σκέψεις για ...

-Εγκρίθηκε το πρώτο στάδιο της μελέτης από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου 
-Περιλαμβάνεται ο χωροταξικός σχεδιασμός. Σκέψεις για δημιουργία χώρου πρώτων βοηθειών 

Το πρώτο στάδιο της μελέτης για την αισθητική αναμόρφωση του χώρου του Παζαριού της Ξάνθης εγκρίθηκε το πρωί της Παρασκευής από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου. 

Την τελική πρόταση του της πρώτης φάσης του σχεδιασμού παρουσίασε ο μελετητής κ. Γιώργος Πασχάλης, δίνοντας τους βασικούς άξονες του χωροταξικού σχεδιασμού. 

«Αναφορικά με την κυκλοφορία των οχημάτων, καταλήγουμε στον σχεδιασμό που υπάρχει αυτή τη στιγμή» σημείωσε ο δήμαρχος Ξάνθης και πρόεδρος της Επιτροπής κ. Μιχάλης Στυλιανίδης, ενώ ο κ. Πασχάλης εξήγησε πως θα υπάρξει μια μόνο μικρή αλλαγή στην ανατολική πλευρά του παζαριού, όπου θα δημιουργηθεί ένα κυκλικός κόμβος. 

Όπως μάλιστα σημείωσε ο ίδιος «δεν χάνεται ούτε μια θέση στάθμευσης. Σε αυτή τη φάση επικεντρωνόμαστε στη χωροταξική ρύθμιση του χώρου ώστε να είσαι όσο το δυνατόν βολικότερο για όλους», εξηγώντας πως η δυσκολία του όλου εγχειρήματος έγκειται στο γεγονός πως «δεν έχουμε ένα λευκό χαρτί να κάνουμε κάτι καινούργιο αλλά το δύσκολο είναι ότι έχουμε μια υφιστάμενη κατάσταση η οποία πρέπει να ληφθεί υπόψη». 

Στον σχεδιασμό περιλαμβάνεται η απομάκρυνση των πάγκων των μικροπωλητών από την περιοχή της Ύδρας, ενώ προβλέπεται οι κατασκευές των μικροπωλητών να είναι ομοιόμορφες ακολουθώντας συγκεκριμένες προδιαγραφές (3,75 επί 3,75 μέτρα). Από την εξέλιξη αυτή θα αυξηθεί ο αριθμός των θέσεων στον αμιγώς χώρο του παζαριού, ενώ στον κοινόχρηστο χώρο υπάρχουν σκέψεις να τοποθετηθούν παγκάκια, καθώς και ένα περίπτερο πρώτων βοηθειών.  Από τον χωροταξικό σχεδιασμό δεν αναμένεται να δημιουργούν προβλήματα στα καταστήματα που βρίσκονται περιμετρικά του παζαριού, ενώ στόχος αποτελεί η ορθολογικότερη αξιοποίηση του χώρου. 

Σε τουριστικό λήθαργο η Ξάνθη… 
Αρνητικά σχολιάστηκε από πλευράς των μελών της αντιπολίτευσης η έλλειψη τουριστικών υποδομών στην πόλη της Ξάνθης καθώς και των δράσεων τόνωσης του ενδιαφέροντος προς αυτή την κατεύθυνση. 

Όπως παραδέχθηκε και ο δήμαρχος Ξάνθης οι μόνες δράσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό είναι αποτέλεσμα ιδιωτικών πρωτοβουλιών.  «Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πόλη παρουσιάζουν οι Ρώσοι πλέον επισκέπτες που έρχονται στην Αλεξανδρούπολη και πάνε στη Θάσο. Ιδιώτες στον χώρο του τουρισμού έχουν καταφέρει και τους φέρνουν εδώ με τη μορφή ημερήσιας εκδρομής» τόνισε ο κ. Στυλιανίδης, εξηγώντας πως «οι υπηρεσίες του δήμου είναι στη διάθεσή τους και βλέπουμε σιγά, σιγά αυτό να παίρνει σάρκα και οστά».  

Ωστόσο ο ίδιος παραδέχθηκε πως «οι ιδιώτες είναι αυτοί που έχουν καταφέρει αυτό το πράγμα δεν θέλω να πω ότι ο δήμος έκανε κάτι. Υπάρχει στα χαρτιά το αρμόδιο γραφείο τουρισμού αλλά δεν είναι στελεχωμένο. Ήρθε σαν αρμοδιότητα σε εμάς αλλά δεν μεταφέρθηκε προσωπικό. Αυτά τα τμήματα θα αρχίσουν να λειτουργούν όταν θα μεταφερθεί το αρμόδιο προσωπικό, κάτι που όμως δεν προβλέπεται». 

Ο Δήμος το αμέσως προσεχές διάστημα, αν και αρκετά αργοπορημένα, θα προκηρύξει διαγωνισμό για την προμήθεια και τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων στην πόλη της Ξάνθης, που θα βοηθούν την κίνηση των οχημάτων αλλά θα προσφέρουν και πολύτιμες πληροφορίες για την πόλη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια