GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η Τρόικα ζητά λουκέτο για το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης!

-Εξέφρασε αμφιβολίες για την αναγκαιότητα ύπαρξης του Υπουργείου που απασχολεί 712 άτομα  Αμφιβολίες για την αναγκαιότητα ύπαρξης του ...

-Εξέφρασε αμφιβολίες για την αναγκαιότητα ύπαρξης του Υπουργείου που απασχολεί 712 άτομα 

Αμφιβολίες για την αναγκαιότητα ύπαρξης του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, το οποίο μαζί με τους εποπτευόμενους φορείς απασχολεί σήμερα 712 άτομα, φέρεται να εξέφρασε η τρόικα. 

Στην κεντρική δομή του υπουργείου απασχολούνται 392 εργαζόμενοι σε υπηρεσίες που αλληλοκαλύπτονται με τις υπηρεσίες των καλλικρατικών δήμων και των περιφερειών. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφ. Real η τρόικα σε συζήτηση που ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο έκρινε ότι «η κυβέρνηση μπορεί να ζήσει και χωρίς τις υπηρεσίες του ΥΜΑΘ» για να πάρει τότε ιδιαίτερα σκληρές απαντήσεις από την κυβέρνηση, οι περισσότερες από τις οποίες σχετίζονταν με «εθνικούς λόγους» και «πολιτικούς συμβολισμούς».  

Σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο που έχει επιφορτιστεί με την παρακολούθηση του μνημονίου, η συζήτηση επανήλθε πριν από δύο εβδομάδες στην κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και την υπαγωγή ορισμένων υπηρεσιών του στα υπουργεία Εσωτερικών και Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, όπως είχε συμβεί επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου. Η Τρόικα εκτιμά ως «υπαναχώρηση» την επανασύσταση του εν λόγω υπουργείου και θεωρεί τους συμβολικούς λόγους υπό τις παρούσες δημοσιονομικές συνθήκες πολυτέλεια. 

Δεν επέμενε ωστόσο παραπάνω ρίχνοντας το μπαλάκι στις ελληνικές Αρχές, οι οποίες λαμβάνουν και τις τελικές αποφάσεις. Κοινοτικός αξιωματούχος που ενημέρωσε σχετικά τον Τύπο στις Βρυξέλες επισήμανε ότι «το σχέδιο κινητικότητας, οι επιλογές και η εφαρμογή του είναι ιδέες και αρμοδιότητες αποκλειστικά της κυβέρνησης», συμπληρώνοντας ότι η τρόικα θα δεχθεί «όποιο πλάνο βγαίνει στα νούμερα». 

Η τρόικα, βεβαίως, έχει υπόψη πως με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας τα έσοδα των δήμων πρόκειται να συρρικνωθούν δραματικά. Συνεπώς, τα στελέχη υπονοούν πως στο τέλος η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να καταφύγει σε αυτό που ονομάζουν ρεαλιστικές επιλογές.  

Δεν υπάρχουν σχόλια