GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


24ωρα... λουκέτα για να περάσει η μείωση ΦΠΑ στις τιμές των επιχειρήσεων

Γαλλικό μοντέλο για να περάσει η μείωση του ΦΠΑ στις τελικές τιμές των γευμάτων, του καφέ και των ποτών, θα επιδιώξει η ίδια η αγορά να ...

Γαλλικό μοντέλο για να περάσει η μείωση του ΦΠΑ στις τελικές τιμές των γευμάτων, του καφέ και των ποτών, θα επιδιώξει η ίδια η αγορά να εφαρμόσει, ενώ το υπουργείο Οικονομικών μελετά το ενδεχόμενο της επιβολής «λουκέτου» για ένα 24ωρο σε όσες επιχειρήσεις δεν κόβουν αποδείξεις.

Τα παραπάνω προέκυψαν από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης υπό τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη και τη συμμετοχή των εκπροσώπων των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων, των τουριστικών επιχειρήσεων και των οργανωμένων αλυσίδων εστίασης.

Πιο συγκεκριμένα, οι οργανώσεις που εκπροσωπούν τους κλάδους της εστίασης θα απονέμουν στις επιχειρήσεις-μέλη τους ειδικό σήμα, το οποίο θα πιστοποιεί ότι πέρασαν τη μείωση του περίπου 8% στις τελικές τιμές των προϊόντων τους.

Συμμετοχή
Οι επιχειρήσεις μπορούν προαιρετικά να συμμετάσχουν και θα πρέπει επίσης να αποδεικνύουν τη μείωση του ΦΠΑ με στοιχεία από την ταμειακή τους μηχανή, ενώ θα πρέπει να διαθέτουν και τιμοκαταλόγους με τον παλιό και τον νέο ΦΠΑ.

Το ειδικό σήμα θα έχει διαφορετικά χρώματα και θα δείχνει αν οι επιχειρήσεις έκαναν πλήρως ή μερικώς τις μειώσεις των τιμών.

Το μοντέλο αυτό εφάρμοσε και η Γαλλία το 2009 όταν αποφασίστηκε τότε η μείωση του φόρου στην εστίαση. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να θεσπίσει την ποινή του 24ωρου λουκέτου για τις επιχειρήσεις που δεν εκδίδουν απόδειξη.

Ο κ. Χατζηδάκης σε δηλώσεις τόνισε ακόμη ότι θα γίνει και διαφημιστική εκστρατεία για την έκδοση αποδείξεων, μέσα από την οποία θα προτρέπονται οι καταναλωτές για καταγγελίες των παραβατών. Την ανάγκη το μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ να ισχύσει και το 2014 τόνισαν οι εκπρόσωποι των τουριστικών επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων εστίασης.
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια