GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Οι αγώνες και οι διεκδικήσεις… κοστίζουν στο Επιμελητήριο Ξάνθης!

-Σχεδόν 1.000 ευρώ για βίντεο, φωτογραφίες και πανό για το κλείσιμο του Μεθοριακού Σταθμού -Κάτι ανάλογο και για τη… μετακίνηση του Προ...


-Σχεδόν 1.000 ευρώ για βίντεο, φωτογραφίες και πανό για το κλείσιμο του Μεθοριακού Σταθμού
-Κάτι ανάλογο και για τη… μετακίνηση του Προέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης στο ΣτΕ για Δέρας και Αρδευτικό! 

Το χέρι βαθιά στην τσέπη έχει βάλει το τελευταίο χρονικό διάστημα το Επιμελητήριο Ξάνθης πληρώνοντας δαπάνες και έξοδα για “αγώνες” και “διεκδικήσεις”. 

Πριν από μόλις μερικές εβδομάδες το Επιμελητήριο Ξάνθης προχώρησε σε συνεργασία με άλλους επιχειρηματικούς και εμπορικούς φορείς της Περιφέρειας ΑΜΘ στο συμβολικό αποκλεισμό των συνόρων στο ύψος του μεθοριακού σταθμού του Αγίου Κωνσταντίνου, στο πλαίσιο κινητοποιήσεων για την πάταξη του παρεμπορίου. 

Κινητοποίηση ωστόσο η οποία βιντεοσκοπήθηκε και φωτογραφήθηκε με έξοδα του Επιμελητηρίου, με κάποιες εκ των φωτογραφιών να αποστέλλονται στα ΜΜΕ ως συνημμένα δελτίου τύπου για την όλη κινητοποίηση, ενώ το βίντεο παραμένει άγνωστο το που και πότε χρησιμοποιήθηκε. Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση του Επιμελητηρίου, εγκρίνεται δαπάνη 430 ευρώ με την αιτιολογία της «λήψης βίντεο και φωτογραφιών της κινητοποίησης στις 7/4/2013 στη δίοδο του Αγίου Κωνσταντίνου για το θέμα του παρεμπορίου» στον κ. Ουγιούρ Ταζνού. Παράλληλα, στην ίδια κινητοποίηση το Επιμελητήριου ξόδεψε το ποσό των 393 ευρώ για τα πανό που χρησιμοποιηθήκαν, πανό τα οποία μετά το περάς της όλης δράσης αναρτήθηκαν έξω από το Επιμελητήριο Ξάνθης. 

Απορίας άξιο βέβαια το γεγονός ότι το Επιμελητήριο προχώρησε στην οπτική κάλυψη της όλης εκδήλωσης αναθέτοντας την σε επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον αντίστοιχο κλάδο, τη στιγμή που ένα μεγάλο μέρος της κινητοποίησης καλύφτηκε από τον τοπικό Τύπο, ενώ η παράσταση διαμαρτυρίας στο ύψος του Μεθοριακού Σταθμού θα μπορούσε να καλυφθεί από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Επιμελητήριου, που άλλωστε έχει συσταθεί για αυτό τον σκοπό, χωρίς να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός του ΕΒΕΞ. 

Σχεδόν 1.000 μάλιστα δαπανήθηκαν από το Επιμελητήριο Ξάνθης ως έξοδα παράστασης του προέδρου κ. Στέλιου Μωραΐτη, στην Αθήνα στις 24 και 25 Απριλίου, σε συναντήσεις φορέων της περιοχής σε κέντρα λήψης αποφάσεων για το Αρδευτικό και το Δέρας.  Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Επιμελητηρίου εγκρίνεται συνολικά το ποσό των 998 ευρώ με την αιτιολογία της συμμετοχής του προέδρου του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Στέλιου Μωραΐτη στη συνάντηση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα του Αρδευτικού και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για το βιοτεχνικό πάρκο στην περιοχή Δέρας της Ξάνθης. 

Το ερώτημα φυσικά που αναφύεται δικαιολογημένα από την ανάγνωση και μόνο των συγκεκριμένων δαπανών από πλευράς του Επιμελητηρίου είναι ένα και πολύ συγκεκριμένο. Ποιο είναι το ανταποδοτικό όφελος όλων αυτών των χρημάτων που δαπανήθηκαν! Χρήματα που συλλέγονται βέβαια από τα μέλη του Επιμελητηρίου, τα οποία με κόπο και πόνο καθημερινά προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα στις δύσκολες οικονομικά στιγμές που διανύει ο εμπορικός κόσμος, και χρήματα τα οποία θα έπρεπε να μην σπαταλούνται με τόση μεγάλη ευκολία και αμφίβολο όφελος για τα ίδια.  

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως τόσο η κινητοποίηση του Επιμελητηρίου στον Μεθοριακό Σταθμό όσο και οι παραστάσεις του προέδρου του στην Αθήνα χαρακτηρίστηκαν από αρκετούς ως κινήσεις πολιτικού εντυπωσιασμού, με στόχο την πολιτική προβολή του ίδιου, ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα φαίνεται πως έχει ανοίξει τα πολιτικά του πανιά και σαλπάρει για μεγαλύτερες εκλογικές διεκδικήσεις.