GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αντιδράσεις στην Ξάνθη για την επιστράτευση των εκπαιδευτικών!

Σωρεία αντιδράσεων προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών στο άκουσμα και μόνο τ...


Σωρεία αντιδράσεων προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών στο άκουσμα και μόνο του ενδεχομένου αυτοί να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις μέσα στην περίοδο των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και στην Ξάνθη, με τις ανακοινώσεις συμπαράστασης στους καθηγητές να δίνουν και να παίρνουν. 

Ανακοίνωση ενάντια στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών
Η κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ. – συνεχίζοντας το έργο των προκατόχων της και της ΕΕ- βάζει στο εκτελεστικό απόσπασμα το μορφωτικό δικαίωμα των παιδιών μας, καιρό τώρα. Σχολεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Παιδιά υποσιτισμένα στοιβάζονται σαν σκουπίδια σε ακατάλληλες αίθουσες ή ταξιδεύουν χιλιόμετρα για να πάνε στο κοντινότερο σχολείο. Η σχολική διαρροή και η παιδική εργασία σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Αυξάνουν οι ελαστικά εργαζόμενοι που με 600€ περιδιαβαίνουν την Ελλάδα και δεν θα προλαβαίνουν να μάθουν ούτε το όνομα των μαθητών τους. Βιβλία αναλώσιμα και θέρμανση δίνονται με το σταγονόμετρο, εταιρείες και Μ.Κ.Ο. παρελαύνουν στα σχολεία ψάχνοντας πελάτες. Εν τέλει η δημόσια - δωρεάν παιδεία ποτέ δεν ήταν τόσο υποβαθμισμένη και ακριβή για τη λαϊκή οικογένεια!

Είναι πρόκληση αυτή η κυβέρνηση, να καμώνεται ότι νοιάζεται για το «πρώτα ο μαθητής» που πρέπει να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις! Η επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επιστράτευση των εκπαιδευτικών δείχνει την ουσία της πρόθεσης που είχε από την αρχή. Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών και να πάρει ΤΩΡΑ πίσω τα χαρτιά της επιστράτευσης και το προεδρικό διάταγμα. Θα βρει απέναντί της όλο το οργανωμένο κίνημα, μαζί και τις λαϊκές οικογένειες. Χθες ήταν οι Ναυτεργάτες και οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ, σήμερα οι εκπαιδευτικοί, αύριο κάποιος άλλος από εμάς.

Όλοι εμείς που πασχίζουμε για το μεροκάματο της οικογένειάς μας, δεν βλέπουμε στην κυβέρνηση παρά τον δήμιό μας. Αυτοί που μας κλέβουν τη ζωή δεν γίνεται να νοιάζονται για τα παιδιά μας. 
Δεν επιτρέπουμε να γίνουν τα παιδιά μας δούλοι του 21ου αιώνα.

Κάνουμε υπόθεση δικιά μας το μέλλον και τη μόρφωση που θα χουν τα παιδιά μας.
ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ
Δ.Σ. Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης
Δ.Σ. Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ξάνθης
Δ.Σ. Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Επεξεργασίας Γάλακτος Ξάνθης

Μαζική λαϊκή απάντηση ενάντια στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών
Η Τ.Ε. Ξάνθης του ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των απεργών εκπαιδευτικών, εφαρμόζοντας για μια ακόμη φορά το δόγμα "νόμος και τάξη", που στρέφεται εναντίον των αγώνων του εργαζόμενου λαού. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλλει με τις απειλές και τους εκβιασμούς την πολιτική, που υποβαθμίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των νέων και τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, πρέπει να βρει αντιμέτωπους όλους τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες. 

Αποτελεί πρόκληση ο ισχυρισμός ότι η κυβέρνηση νοιάζεται δήθεν για το "καλό" των μαθητών, τη στιγμή που η δική της πολιτική οδηγεί σε κλείσιμο και συγχωνεύσεις σχολείων, σε τεράστιες ελλείψεις, ενώ το κόστος για τη μόρφωση των παιδιών της λαϊκής οικογένειας έχει γίνει δυσβάσταχτο. Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική στην εκπαίδευση και στο σύνολο της ζωής του λαού πάει χέρι-χέρι με την κρατική καταστολή και τον αυταρχισμό.

Το συνδικαλιστικό κίνημα χρειάζεται να οργανώσει την πάλη του, σε κοινή δράση με όλους τους εργαζόμενους, τους γονείς, τη νεολαία, προκειμένου να δοθεί απάντηση στα κυβερνητικά σχέδια επιστράτευσης των εκπαιδευτικών. 
Τ.Ε Ξάνθης του ΚΚΕ Ξάνθης 

Αυτόνομη παρέμβαση Ξάνθης
Η τρικομματική κυβέρνηση της ανεργίας, της οικονομικής εξαθλίωσης των εργαζόμενων και της εκποίησης του δημόσιου πλούτου της χώρας μας, αξιοποιεί το μόνο όπλο που της έχει απομείνει για να επιβάλει την πολιτική της.

Καταφεύγει στην πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών, και το κάνει για τέταρτη φορά φέτος μετά τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους των ΟΤΑ και τους εργαζόμενους των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι οι μνημονιακές πολιτικές των απολύσεων και της δραματικής διόγκωσης της ανεργίας, της περαιτέρω μείωσης μισθών και συντάξεων, της συρρίκνωσης των κοινωνικών αγαθών, συνοδεύονται από την ένταση του κυβερνητικού αυταρχισμού, όπως αποδεικνύει το γεγονός ότι ετοιμάζουν την επιστράτευση 86.000 καθηγητών πριν καν την κήρυξη της απεργίας, δηλαδή στο πρωτοφανές μέτρο της προληπτικής επιστράτευσης.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα εκτιμά ότι η κυβέρνηση υποκριτικά επικαλείται την αγωνία των μαθητών και των οικογενειών τους, εν όψει των εξετάσεων, ενώ έχει η ίδια την ευθύνη για την τραγική υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και τον περιορισμό του δικαιώματος στη μόρφωση για δεκάδες χιλιάδες παιδιά εργαζόμενων ενώ το μέλλον που τους ετοιμάζουν είναι η ανεργία.

Εκτιμούμε ότι, σ’ αυτή την κρίσιμη για ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα στιγμή, οφείλουν όλοι οι εργαζόμενοι, τα σωματεία, οι ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και οι τριτοβάθμιες οργανώσεις να πάρουν συντονισμένες πρωτοβουλίες για να υπερασπίσουν τη Δημοκρατία στον τόπο μας, το δικαίωμα στην απεργία, τον δημόσιο, δωρεάν και καθολικό χαρακτήρα της Εκπαίδευσης, της Υγείας και Ασφάλισης, και το δικαίωμα στην εργασία για τους εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους, απολυμένους ή υπό απόλυση εργαζόμενους.

Απαιτείται γενικός πανεργατικό παλλαϊκός ξεσηκωμός και άμεση διοργάνωση συλλαλητηρίων σ’ όλες τις πόλεις της χώρας.

Να βγούμε στους δρόμους όλοι μαζί: Εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, εργαζόμενοι και άνεργοι, γονείς, φοιτητές και μαθητές, επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, για να καταγγείλουμε την πολιτική επιστράτευση των καθηγητών, να υπερασπίσουμε τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές και την κυβέρνηση που τις εφαρμόζει.


Ανακοίνωση για τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών.

Η Δημοκρατική Αριστερά έχει ταχθεί με σαφήνεια κατά της απεργίας των εκπαιδευτικών την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων. Ταυτόχρονα κατέθεσε εναλλακτικές προτάσεις έναντι των θέσεων του Υπουργείου και των θέσεων της ΟΛΜΕ. 


Το Υπουργείο οφείλει να εξαντλήσει το περιθώριο που έχει για την κάλυψη των κενών των σχολείων χωρίς περαιτέρω επιδείνωση των συνθηκών εργασίας των εκπαιδευτικών. Η Δημοκρατική Αριστερά έκανε εναλλακτικές προτάσεις στην κατεύθυνση αυτή αντιπροτείνοντας την άρση των αποσπάσεων, την εξάντληση του υπάρχοντος ωραρίου, την αξιοποίηση των δεύτερων πτυχίων που έχουν οι εκπαιδευτικοί σε ειδικότητες που υπάρχουν κενά, την επέκταση της δεύτερης και της τρίτης ανάθεσης διδασκαλίας  και την επιμήκυνση του χρόνου παραμονής στην κλίμακα του ωραρίου.

Το σύνολο των μέτρων αυτών μπορεί να αποτρέψει το οριζόντιο μέτρο της αύξησης του ωραρίου που είναι προβληματικό, καθώς θα δημιουργήσει πλεονάζον προσωπικό που θα χρειαστεί να μετακινείται από σχολείο σε σχολείο της ίδιας ή και διαφορετικής περιφέρειας

Η Δημοκρατική Αριστερά πιστεύει ότι υπάρχει δυνατότητα και πρέπει να βρεθεί κοινός τόπος προκειμένου να λυθούν οι διαφορές με συναίνεση. Η ΟΛΜΕ με την ακραία συνδικαλιστική επιλογή της για απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις και στη συνέχεια η κυβερνητική απόφαση «προληπτικής» επιστράτευσης, διαμορφώνουν συνθήκες επιζήμιας έντασης για τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Για τη Δημοκρατική Αριστερά η λύση είναι η κανονική διεξαγωγή των εξετάσεων χωρίς επιστράτευση και στη συνέχεια ο ουσιαστικός διάλογος ώστε οι τελικές ρυθμίσεις να λάβουν υπόψη όσες ενστάσεις είναι δικαιολογημένες και μπορούν να αντιμετωπιστούν.
Ν.Ε. Ξάνθης της Δημοκρατικής Αριστεράς

Δεν υπάρχουν σχόλια