GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πρωινό με αγνά, τοπικά προϊόντα στα Ξενοδοχεία της Θράκης!

-Αποτελεί προσπάθεια τουριστικής τόνωσης των Ξενοδοχείων -Στην Αλεξανδρούπολη η επίσημη παρουσίαση του Θρακιώτικου Πρωινού, παρουσία ξε...


-Αποτελεί προσπάθεια τουριστικής τόνωσης των Ξενοδοχείων
-Στην Αλεξανδρούπολη η επίσημη παρουσίαση του Θρακιώτικου Πρωινού, παρουσία ξενοδόχων και τοπικών παραγωγών 

Η επίσημη παρουσίαση του Θρακιώτικου-Ελληνικού πρωινού για τα Ξενοδοχεία της Θράκης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στην Αλεξανδρούπολη. 

Με πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας ξεκίνησε μια προσπάθεια  στήριξης και ανάπτυξης του Ελληνικού Πρωινού, στην οποία συμμετέχει και η Ένωση Ξενοδόχων Θράκης, συνθέτοντας μια πρόταση αποτελούμενη από 30 συνολικά τοπικά προϊόντα τα οποία θα σερβίρονται στα ξενοδοχεία της περιοχής. 

Όπως εξηγεί ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης κ. Απόστολος Αγκόρτσας «ήδη 30 δημιουργήματα συνθέτουν το Θρακιώτικο πρωινό, όπως αυτό έχει καθοριστεί, και πρόκειται για καθαρά τοπικά προϊόντα», για να συμπληρώσει πως «μερικά από αυτά τα δημιουργήματα είναι το κατσαμάκι, ο τσεβερμές, η μπουγάτσα, το τοπικό λάδι και οι ελιές, ποτά τοπικά, λουκάνικα Σουφλίου, πίτες τοπικές, μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού και η μαρμελάδα από ιπποφαές». 

Οι τοπικοί ξενοδόχοι υποβάλουν αίτηση ένταξής τους στο πρόγραμμα και αφού ακολουθηθεί μια τυπική διαδικασία μερικών ημερών, πιστοποιούνται και λαμβάνουν το σχετικό σήμα λειτουργίας. «Ένας ξενοδόχος κάνει αίτηση ένταξής του, έρχεται επιτροπή από την Αθήνα ελέγχει ότι χρησιμοποιεί τοπικά προϊόντα και ποιοτικά υλικά και εφόσον γίνονται αυτά εγκρίνεται και λαμβάνει στο σχετικό σήμα». 

Στην επίσημη παρουσίαση του Θρακιώτικου πρωινού στα ξενοδοχεία της περιοχής συμμετείχαν περίπου 120 ξενοδόχοι και τοπικοί παραγωγοί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια