GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Οι Αστυνομικοί της Ξάνθης για τη συνάντηση με Γεωργαντά

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του σωματείου μας με εκπροσώπους της Ν.Δ, παρόντες ήταν ο βουλευτής Κιλκίς κ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ Γεώργιος, ο περιφερε...

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του σωματείου μας με εκπροσώπους της Ν.Δ, παρόντες ήταν ο βουλευτής Κιλκίς κ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ Γεώργιος, ο περιφερειάρχης της Ν.Δ κ.ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΗΣ Τηλέμαχος, όπως και η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης κ.ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ Θεοδοσία και συζητήθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο μας σε πανελλήνιο όσο και σε τοπικό επίπεδο. 

Από το πλευράς μας τονίστηκε η ανησυχία των συναδέλφων που έχουν δει να μειώνεται ο μισθός τους κατά 40% και ενώ το καλοκαίρι έρχεται εκ νέου μείωση της τάξης των 10% περίπου. Τονίστηκε η δυσφορία μας καθώς τα λεγόμενα του Πρωθυπουργού για τον κλάδο μας προεκλογικά ήταν εντελώς διαφορετικά και ήμασταν δύσπιστοι στο ότι για ακόμα μία φορά μας υποσχέθηκαν ότι θα είμαστε οι πρώτοι που θα αποκατασταθούν. Κάναμε σαφές ότι δεν αξίζει στους αστυνομικούς τέτοια συμπεριφορά, καθώς με θύματα (ευτυχώς μόνο τραυματίες ) υπερασπιστήκαμε σαν τελευταίο οχυρό την βουλή, αποτρέποντας την κατάλυση του κράτους.

Σε τοπικό επίπεδο επισημάναμε για πολλοστή φορά, περιμένοντας τουλάχιστον αυτή να είναι η τελευταία, ότι το 80% των οχημάτων της Α.Δ είναι προβληματικά και χωρίς ελαστικά, ο μειωμένος αριθμός των αστυνομικών που δεν επαρκεί για να βγούνε περιπολικά πλήρως επανδρωμένα, την ακατανόητη απόφαση αστυνομικοί της περιοχής μας να στέλνονται στις Σκουριές τη στιγμή που υπερβάλουμε εαυτούς για να εμπεδώσουμε το αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη.

Ζητήσαμε η σχολή δοκίμων αστυφυλάκων της Ξάνθης που μετατράπηκε σε μια νύχτα σε φυλακή, να ξαναγίνει σχολή όπως μας είχαν υποσχεθεί ότι θα γίνει σύντομα.

Τονίστηκε εκ μέρους μας ότι είναι πιο πρόσφορο από ποτέ το έδαφος για «λευκή απεργία» και τονίσαμε ότι αυτή θα γίνει εφαρμόζοντας οι αστυνομικοί όσα προβλέπουν οι νόμοι και διατάξεις που διέπουν την λειτουργία της αστυνομίας. Δηλαδή όσα οχήματα δεν είναι κατάλληλα θα ακινητοποιούνται άμεσα, δεν θα γίνουν συντηρήσεις με δικά μας έξοδα, δεν θα εξυπηρετούμε τους πολίτες καθώς δεν θα αγοράζουμε πλέον γραφικές ύλες από την τσέπη μας, δεν θα εισερχόμαστε στους χώρους κρατητηρίων όταν δεν έχει γίνει απολύμανση όταν ορίζει ο νόμος και ούτω καθεξής. 

Από πλευράς τους, μας υποσχέθηκαν να προωθήσουν τα τελευταία αιτήματά μας που αφορούσαν την αξιοποίηση χώρων της σχολής αστυφυλάκων (λέσχη σίτισης και χώροι γυμναστηρίου) και άμεση λύση για τα δάνεια από το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων. Καθώς επίσης ότι θα είναι αρωγοί στις προσπάθειές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια