GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Διημερίδες και συνέδρια με άδειες καρέκλες και ανύπαρκτη συμμετοχή!

Τρομακτικά άδεια παρουσιάστηκε το πρωί της Τρίτης η αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης κατά τη δεύτερη ημέρα τ...

Τρομακτικά άδεια παρουσιάστηκε το πρωί της Τρίτης η αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης κατά τη δεύτερη ημέρα της πολυσυζητημένης εκδήλωσης του δήμου Ξάνθης για την ενημέρωση νέων αγροτών, ανέργων και επιστημόνων. 

Άδειες καρέκλες και παντελής απουσία συμμετασχόντων συνθέτουν την εικόνα της διημερίδας, η οποία ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας παρουσία αυτοδιοικητικών της περιοχής αλλά με καταγεγραμμένη την ηχηρή απουσία των νέων και πιθανών επωφελούμενων του όλου προγράμματος. Η κατάσταση επιδεινώθηκε τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, οπότε και οι συμμετοχές μειώθηκαν σε λιγότερες των δεκαπέντε ατόμων, με τους ομιλητές να συνυπολογίζονται στο ως άνω νούμερο. 

Το γεγονός αυτής της ουσιαστικής απουσίας έρχεται να επιβεβαιώσει για ακόμη μια φορά τις φωνές που κάνουν λόγο για εκδηλώσεις, συνέδρια και ημερίδες που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους και αποτελούν μέρος συμβατικής υποχρέωσης και γίνονται απλώς για να γίνονται. 

Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για μια υποδράση ενός προγράμματος που απευθύνεται σε νέους αγρότες, ανέργους ή επιστήμονες και στόχο έχει την ενημέρωση και πληροφόρηση αυτών καθώς και τη συμβουλευτική υποστήριξη στη διαδικασία της επαγγελματικής τους  αποκατάστασης. 

Η μετάβαση ωστόσο από τη θεωρία στην πράξη δεν επέφερε σίγουρα τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, καθώς οι διοργανωτές, όπως προκύπτει μετά και την ολοκλήρωση όλων των διεργασιών της διημερίδας, δεν κατάφεραν να πείσουν και να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των πιθανών επωφελούμενων του προγράμματος, με τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών να γυρνά την πλάτη απέχοντας, ενώ ακόμη και αυτοί που παρουσιάστηκαν την πρώτη ημέρα του συνεδρίου τη δεύτερη επέλεξαν να μην παρακολουθήσουν τις δράσεις που συμπεριλαμβάνονταν στο πρόγραμμα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια