GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


"Ξέφραγο αμπέλι" το παλιό νοσοκομείο της Καβάλας!

Ανησυχία επικρατεί στους περιοίκους του παλιού νοσκομείου Καβάλας, απένατι από το παραδοσιακό ναυπηγείο της πόλης, καθώς βλέπουν το εγκατ...


Ανησυχία επικρατεί στους περιοίκους του παλιού νοσκομείου Καβάλας, απένατι από το παραδοσιακό ναυπηγείο της πόλης, καθώς βλέπουν το εγκαταλελειμμένο κτίριο να μαραζώνει και να γίνεται εστία περιθωριακών ατόμων.

Όπως αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η τοπική εφημερίδα «Καθημερνός Τύπος», κατά την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καβάλας, τόσο ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης,  Άρης Βέρρος όσο και ο δήμαρχος, Κωστής Σιμιτσής τόνισαν ότι το κτίριο είναι «ξέφραγο αμπέλι». Ο δήμαρχος Καβάλας πρόσθεσε ότι εισέρχονται σ’ αυτό αντικοινωνικά στοιχεία και οι περίοικοι δικαιολογημένα ανησυχούν για την ασφάλεια τους, την ασφάλεια της περιουσίας τους και κυρίως,για  την ασφάλεια των παιδιών τους, τα οποία παίζουν στη γειτονιά. Μία εκ των προσεχών ημερών, πρόσθεσε ο κ. Σιμιτσής , οι πολίτες θα του επιδώσουν μια λίστα με περίπου τριακόσιες υπογραφές διαμαρτυρίας. «Αυτές οι υπογραφές θα αποτελέσουν ισχυρό μέσο πίεσης προς τους βουλευτές μας και την κεντρική διοίκηση, ώστε να δοθεί επιτέλους μία λύση», κατέληξε.

Πάντως, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο δήμαρχος Καβάλας προσπάθησε να αποποιηθεί της ευθύνης αξιοποίησης του ακινήτου από το Δήμο επιρρίπτοντας την ευθύνη της κωλυσιεργίας στο Κράτος. «Έστειλα επανειλημμένα επιστολές προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο για το θέμα, στις οποίες εξέφραζα τη μεγάλη ανησυχία των πολιτών, αλλά δεν απάντησε σε καμία κι αυτό είναι τουλάχιστον γαϊδουριά. Εάν το δημόσιο θωρεί ότι το ακίνητο είναι περιουσία του, ας το αξιοποιήσει. Εμείς περιμένουμε την υπογραφή του υπουργού για να προχωρήσουμε», είπε.

Ο «Καθημερινός Τύπος» υπογραμμίζει ότι δημιουργούν μεγάλο προβληματισμό η αδυναμία της διοίκησης του Δήμου Καβάλας να τελειώσει με ένα τόσο σοβαρό θέμα, το οποίο «σέρνεται» επί αρκετά χρόνια, καθώς και η προσπάθειά της να δικαιολογηθεί χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα τη διαφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς με το Ελληνικό Δημόσιο.

Αυτήν τη στιγμή ο Δήμος Καβάλας κατέχει το ογδόντα τοις εκατό του ακινήτου, ενώ το υπόλοιπο είκοσι τοις εκατό ανήκει στο κράτος. «Αν η διοίκηση του Δήμου Καβάλας», καταλήγει ο συντάκτης της τοπικής εφημερίδας, «ενδιαφερόταν πραγματικά να κλείσει το θέμα, θα έβρισκε έναν τρόπο να έρθει σε συμφωνία με το Δημόσιο. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να ανταλλάξει το ποσοστό του Δημοσίου με ένα άλλο δημοτικό ακίνητο και να αποκτήσει την πλήρη ιδιοκτησία του παλιού νοσοκομείου».

Δεν υπάρχουν σχόλια