GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κρεμάει… τα πολιτικά του παπούτσια ο Δήμαρχος Ξάνθης

-«Δεν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές» ανέφερε επισήμως μιλώντας σε δημοσιογράφους της Ξάνθης -Κλήθηκε να σχολιάσει τ...

-«Δεν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές» ανέφερε επισήμως μιλώντας σε δημοσιογράφους της Ξάνθης
-Κλήθηκε να σχολιάσει το νέο σύστημα εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων


Κληθείς να σχολιάσει το νέο σύστημα εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων που η σεναριολογία των τελευταίων μηνών θέλει να τίθεται σε εφαρμογή στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, και σύμφωνα με το οποίο θα υπάρχουν δύο διαφορετικά ψηφοδέλτια ένα με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και ένα με τους υποψήφιους δημάρχους, ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης ξεκαθάρισε πως δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους της Ξάνθης ο ίδιος θεωρεί ότι το νέο σύστημα, εφόσον εφαρμοστεί, έχει και θετικές και αρνητικές πτυχές. «Κάτι ανάλογο υπήρχε στη Γερμανία δεν ξέρω εάν υπάρχει και σήμερα, έχει και θετικά και αρνητικά.  Ο κόσμος ξεχωρίζει και ψηφίζει δημοτικό ή δημοτικούς συμβούλους και χώρια δήμαρχο, δεν είναι δηλαδή δέσμιος ενός συνδυασμού. Εάν εγώ έχω κάποιο συγγενικό πρόσωπο και είναι υποψήφιος κατ’ ανάγκη ψηφίζω και τον δήμαρχο και το αντίθετο» τόνισε ο ίδιος, εξηγώντας πως στον αντίποδα «το αρνητικό είναι πως συνήθως εκλέγονται δήμαρχοι, αυτό γινόταν στη Γερμανία, που δεν έχουν την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο και βγαίνουν δημοτικοί σύμβουλοι από άλλους χώρους και παρατάξεις και η Ελλάδα δεν είναι ακόμη έτοιμη να δεχθεί τέτοιες καταστάσεις. Και στη Γερμανία στην αρχή υπήρχαν τέτοια προβλήματα». 

Ωστόσο ο ίδιος ξεκαθάρισε πως «για περισσότερα θα πρέπει να ρωτήσετε αυτούς που ενδιαφέρονται. Εγώ δεν θα είμαι υποψήφιος για τις επόμενες δημοτικές εκλογές».

1 σχόλιο

  1. ρε παιδια ολοι το ξερουν ( οσοι ασχοληθηκαν με τις τοπικες δημοτικες εκλογες ), οτι ο δημαρχος αυτος βγηκε λογω της τεραστιας αποχης των νεων της πολεως της Ξανθης και λογω των 2 τελευταιων εκλογικων διαμερισματων ενος χωριου ( 69 η 63 ψηφους διαφορα ).
    στο καλο στην ευχη της ΠΑΝΑΓΙΑΣ και να μην τον ξαναδουμε ξανα ( ασε που αν και βερος ξανθιωτης τον ειδα μονο 1 φορα στα τοσα χρονια ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή