GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Διημερίδα για νέους αγρότες στην Ξάνθη… χωρίς αγρότες!

-Στο ίδιο έργο θεατές για ακόμη μια φορά. Εκδηλώσεις που γίνονται απλά για να γίνονται  Με καταγεγραμμένη την ηχηρή απουσία των νέων...

-Στο ίδιο έργο θεατές για ακόμη μια φορά. Εκδηλώσεις που γίνονται απλά για να γίνονται 

Με καταγεγραμμένη την ηχηρή απουσία των νέων αγροτών, ανέργων και επιστημόνων που αποτελούσαν τον θεματικό στόχο της όλης εκδήλωσης ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας η διημερίδα του Σχεδίου Δράσης «Τοπικής Σύμπραξης για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα νέων αγροτών – ανέργων και νέων επιστημόνων στον αγροπεριβαλλοντικό και αγροδιατροφικό τομέα» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Η πολυσυζητημένη διημερίδα διοργανώθηκε από τον δήμο Ξάνθης, όντας εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης ΑΝΑΣΑ με στόχο φυσικά την επιμόρφωση και ενημέρωση των ωφελούμενων του προγράμματος, που για την περιοχή εκτιμώνται στα 120 άτομα. Άδειες καρέκλες και πενιχρή συμμετοχή συνθέτουν την εικόνα της πρώτης ημέρας του συνεδρίου, με τους νέους και ανέργους που έδωσαν το παρών να μην καταφέρνουν να γεμίσουν την αίθουσα του Ιδρύματος. 

Παρά το γεγονός πως στο σύνολό τους οι εισηγήσεις παρουσίασαν ακαδημαϊκό αλλά και ερευνητικό ενδιαφέρον δεν κατάφεραν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των υποψήφιων, οι οποίοι μαζί με τους επισήμους, τους διοργανωτές αλλά και τους δημοσιογράφους δεν ξεπερνούσαν τα 40 άτομα. Ευλόγως φυσικά ανακύπτει ως ερώτημα το μέγεθος του ανταποδοτικού οφέλους της συγκεκριμένης εκδήλωσης, που χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους, καθώς και το κατά πόσο επρόκειτο για ακόμη μια διοργάνωση που έγινε για να γίνει, ως μέρος συμβατικής υποχρέωσης συμμετοχής στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. 

Στους συμμετέχοντες διανεμήθηκε έντυπο υλικό, που περιελάμβανε το πρόγραμμα της διημερίδας, τη σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του προγράμματος, ένα μπλοκ σημειώσεων και ένα στυλό. Κατά τη διάρκεια των διαλλειμάτων λειτουργούσε στον χώρο μπουφές που είχε αναλάβει την τροφοδοσία των συμμετασχόντων. 

Το παρών στην έναρξη της διημερίδας έδωσαν ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης και πρόεδρος της ΑΝΑΣΑ κ. Φώτης Καραλίδης, ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων, ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Βασίλης Τσολακίδης, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, καθώς και οι αντιδήμαρχοι κ. Δημήτρης Μπένης και κ. Κυριάκος Παπαδόπουλος.

Συντονιστής φορέας του προγράμματος η εταιρία To The Point A.E. Ερευνών και Επικοινωνίας με ετέρους την ΠΕΔ ΑΜΘ, τον Δήμο Ξάνθης, τον Δήμο Τοπείρου, τον Δήμο Αβδήρων, τον Δήμο Μύκης, το Νομαρχιακό ΚΕΚ Ξάνθης, το Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ και την Παρέμβαση Intervention AMK. 

Δεν υπάρχουν σχόλια