GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στάσιμος ο δήμος Ξάνθης στην Ανακύκλωση - Κάνει βήματα... πίσω!

-Αναγκάστηκε να απομακρύνει τα κλουβιά της ανακύκλωσης που υπήρχαν στην Πλατεία Εμπορίου  -Πετούσαν μέσα εκτός από ανακυκλώσιμα και άλλ...


-Αναγκάστηκε να απομακρύνει τα κλουβιά της ανακύκλωσης που υπήρχαν στην Πλατεία Εμπορίου 
-Πετούσαν μέσα εκτός από ανακυκλώσιμα και άλλου τύπου σκουπίδια 

Βήματα πίσω φαίνεται πως κάνει ο δήμος Ξάνθης στον τομέα της ανακύκλωσης, καθώς αντί αυτή να αποκτά σάρκα και οστά και να επεκτείνεται στην πόλη της Ξάνθης ακολουθεί αντίστροφη πορεία. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα ειδικά κλουβιά ανακύκλωσης που είχε τοποθετήσει ο δήμος Ξάνθης στην πλατεία εμπορίου, για την τοποθέτηση εντός αυτών χαρτοκιβωτίων και πλαστικών. Ωστόσο, μετά από καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής πως μέσα σε αυτά τα κλουβιά κάποιοι ασυνείδητοι πετούσαν διάφορων ειδών σκουπίδια, ο δήμος αναγκάστηκε να τα απομακρύνει από την περιοχή. 

«Οι κάτοικοι εκεί της περιοχής μας κατήγγειλαν και πολύ σωστά ότι επαγγελματίες πετούσαν διάφορα αντικείμενα μέσα σε αυτά τα κλουβιά και τα είχαν κάνει ουσιαστικά σκουπιδότοπο» σημειώνει ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Ξάνθης κ. Αναστάσιος Θεοδωρίδης, εξηγώντας πως πλέον ο δήμος μετά και την απομάκρυνση των κουτιών, έχει τοποθετήσει ένα νέο κλουβί για τα χαρτοκιβώτια παραπλεύρως της πλατείας εμπορίου, για να εξυπηρετηθούν όσοι επαγγελματίες θέλουν να κάνουν χρήση της ανακύκλωσης. 

«Τα υλικά που συλλέγαμε από τα κλουβιά τα πηγαίναμε για ανακύκλωση. Έχουμε συνεργασία και με την Κομοτηνή αλλά και με έναν ιδιώτη εδώ της πόλης που κάνουν αυτή τη δουλεία» τονίζει ο κος Θεοδωρίδης, διαπιστώνοντας ωστόσο πως «στο θέμα της ανακύκλωσης έχουμε μείνει στάσιμοι. Είμαστε ακριβώς στο ίδιο σημείο που ήμασταν και πριν από πέντε χρόνια όταν ήμουν πάλι αντιδήμαρχος. Υπάρχει κόσμος που θέλει την ανακύκλωση αλλά εγώ δεν πιστεύω στην ανακύκλωση γιατί ο κόσμος είναι αυτός που είναι. Δεν αδικώ κανέναν, κάποιοι θέλουν την ανακύκλωση αλλά υπάρχουν και αυτοί που θα μας κάνουν τη ζημιά». 

Αντίστοιχα κλουβιά για την ανακύκλωση χάρτινων συσκευασιών έχει τοποθετήσει ο δήμος και στο κέντρο της πόλης, όπου και εκεί παρατηρούνται ωστόσο αντίστοιχα φαινόμενα αδιαφορίας και αμέλειας από πλευράς των πολιτών που εναποθέτουν μέσα στα κλουβιά πέραν των χαρτοκιβωτίων και άλλου τύπου σκουπίδια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια