GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τουριστικά συνέδρια… για εσωτερική κατανάλωση! “Έφριξαν” και έφυγαν

-Δεν είχαν να τους δώσουν χάρτες και ηλεκτρονικό υλικό, παρά μόνο κάποιες κάρτες αναφέρει η κα Βενέτη -Τα βρόντηξαν και έφυγαν λίγο μετ...


-Δεν είχαν να τους δώσουν χάρτες και ηλεκτρονικό υλικό, παρά μόνο κάποιες κάρτες αναφέρει η κα Βενέτη
-Τα βρόντηξαν και έφυγαν λίγο μετά την έναρξη του συνεδρίου, κάνοντας λόγο για προχειρότητα 

Τη δική της εξήγηση για το “επεισόδιο” που εκτυλίχθηκε κατά την έναρξη του Τουριστικού συνεδρίου του ΕΒΕ Ξάνθης, το πρωί της Δευτέρας, με την αποχώρηση μιας ομάδας τουριστών, έδωσε η επικεφαλής αυτών κ πρόεδρος του Επιστημονικού Ινστιτούτου Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Αθήνα Βενέτη μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα, το πρωί της Παρασκευής. 

«Εγώ είχα μαζί μου 30 άτομα, παιδία από διάφορες χώρες της Ευρώπης στο πλαίσιο ενός διαπολιτισμικού ευρωπαϊκού προγράμματος, που θέμα είχε το πώς μπορεί ο διαπολιτισμικός διάλογος να συμβάλει στην υγιή διατροφή των νέων» ανέφερε η κα Βενέτη, εξηγώντας πως «το ταξιδιωτικό γραφείο με το οποίο συνεργαζόμαστε μας είπε ότι υπάρχει αυτό το συνέδριο και κάποια κυρία Ανθή είχε την ευγενική καλοσύνη να μας πει ότι θα ήταν καλό να έρθουμε, να παρακολουθήσουμε το συνέδριο και να πάρουμε τουριστικό υλικό». 

Υπενθυμίζεται πως λίγη ώρα μετά την έναρξη του συνεδρίου, και όταν ο βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ κ. Αλέξανδρος Κοντός ετοιμαζόταν να ανέβει στο βήμα, η κα Βενέτη μαζί με τους νέους που συνόδευε αποχώρησε από την αίθουσα της εκδήλωσης, φανερά εκνευρισμένοι για την έλλειψη διάθεσης μετάφρασης. 

«Εμείς μπήκαμε μέσα στο συνέδριο, καθίσαμε στις πίσω θέσεις για να μην ενοχλούμε και κάποια στιγμή μας είπαν ότι δεν υπάρχει μετάφραση αλλά κάποιοι αντιπρόσωποι και όχι επίσημη μετάφραση. Να έχουμε μια αίθουσα κατάμεστη και να υπάρχει τοπική μετάφραση σε γκρουπάκια, και όχι επίσημη όπως θα έπρεπε. Υποτίθεται ότι θα μας έδιναν κάποιους χάρτες, μας έδωσαν με το ζόρι κάποιες κάρτες και ούτε καν κάποιο ηλεκτρονικό υλικό, ούτε τίποτα» τόνισε η ίδια, για να συμπληρώσει πως «δεν κατηγορώ κανένα, ίσως οι κυρίες που ήταν στην είσοδο και οι οποίες ήταν σούπερ μακιγιαρισμένες να μην είχαν διοργανώσει ξανά κάτι αντίστοιχο. Αλλά όταν έχεις ένα διεθνή συνέδριο ετοιμάζεις πάντα περισσότερους φακέλους και τσάντες, γιατί πάνω απ’ όλα είναι ένα συνέδριο τουρισμού. Βέβαια στην προκειμένη περίπτωση δεν είχαν πάνω από 100 άτομα, ο γνωστός του γνωστού. Δίπλα μου καθόταν ένας αντιπρόσωπος από τη Γερμανία και ένας από την Τουρκία και οι άνθρωποι γελούσαν. Μια καμπίνα με ένα άτομο για μετάφραση, γιατί όλοι ξέρουν αγγλικά, ζήτημα να κοστίζει 500 ευρώ για όλη την ημέρα».

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραΐτης, σχολιάζοντας τα όσα τραγικά διαδραματιστήκαν στην έναρξη του συνεδρίου ανέφερε πως η συγκεκριμένη ομάδα ατόμων δεν ήταν προσκεκλημένη επισήμως και ως εκ τούτου δεν υπήρξε πρόβλεψη για μετάφραση για τα μέλη αυτής της ομάδας. «Είναι ανεπίτρεπτο να επικαρπώνονται ακόμη και σήμερα χρήματα. Εμείς θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα τέτοιο συνέδριο με 10.000 ευρώ. Εγώ έφερα 30 άτομα και μείναμε στον Δημόκριτο, γυρνούσαμε από το πρωί μέχρι το βράδυ, κινηματογραφήσαμε και τρία μικρά βιντεάκια στην Κεντρική Πλατεία της πόλης και μας κόστισε πολύ λιγότερο» υπογράμμισε η ίδια. 

4 σχόλια

  1. «Εγώ είχα μαζί μου 30 άτομα, παιδία από διάφορες χώρες της Ευρώπης στο πλαίσιο ενός διαπολιτισμικού ευρωπαϊκού προγράμματος, που θέμα είχε το πώς μπορεί ο διαπολιτισμικός διάλογος να συμβάλει στην υγιή διατροφή των νέων

    "Σοβαρές" δηλώσεις από ένα άτομο που έχει μάθει να τα 'κονομαει κοροϊδευοντας τον κοσμο. ΜΚΟ κρατικοδιαιτες, μεγαλοστομιες, απιθανες εφευρέσεις θεμάτων με σκοπό την κρατικη επιχορηγηση.

    Αντε κυρά μου πάνε στο (γνωστο) Δημο Κροκεων ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. mallon t xereis... alla kai gia na ta les auta polu spekoula s proedro tou EVE... dn pisteuo na eisai tupou aulikos-auliki!!!!!

      Διαγραφή
  2. ΠΡΟΤΑΣΗ Το επόμενο συνέδριο του ΕΒΕ να γίνει με συνδιοργανωτές τον κ. Βασιλειάδη και την κ. Βενέτη και να έχει θέμα " Πως μπορεί ο διαπολιτισμικός διάλογος να συμβάλει στην υγιή διατροφή των νέων"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΟΤΑΣΗ: Το επόμενο συνέδριο να γίνει για το πως μπορούν να τρώνε καλύτερα χρήματα ευρωπαΐκων προγραμμάτων! Αντε γεια ρε τσιράκια του κάθε αποτυχημένου!

      Διαγραφή