GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Καταργούν και συγχωνεύουν Νομικά Πρόσωπα των δήμων της Ξάνθης!

-Νέα λίστα με 225 ΝΠΙΔΔ και ΝΠΔΔ στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας  -Στη λίστα το Κέντρο Πολιτισμού, η ΔΕΥ...

-Νέα λίστα με 225 ΝΠΙΔΔ και ΝΠΔΔ στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας 
-Στη λίστα το Κέντρο Πολιτισμού, η ΔΕΥΑΞ και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ξάνθης

Στη λίστα με τα 69 Νομικά Πρόσωπα, είτε Ιδιωτικού είτε Δημοσίου Δικαίου, της Περιφέρειας ΑΜΘ που προορίζονται για κατάργηση ή συγχώνευση περιλαμβάνονται και μια σειρά από φορείς των δήμων της Π.Ε. Ξάνθης.

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, το Κέντρο Πολιτισμού του δήμου Ξάνθης, το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, η Εταιρία Αναβάθμισης της Παλιάς Ξάνθης, η Δημ. και Κοιν. Επιχείρηση Δρυμός Α.Ε., η Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης, η Δημοτική Επιχείρηση Πληροφόρησης και Θεάματος, η Ενέργεια Περιβάλλον Ανάπτυξη, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ξάνθης, η Φύσις ΑΕ,  η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Νέστος-Ροδόπης, το Δασικό Χωρίο καθώς και η Εταιρία Εκμετάλλευσης Νέου Ξενία είναι τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού και Δημοσίου Δικαίου του δήμου Ξάνθης που πρόκειται είτε να καταργηθούν είτε να συγχωνευτούν με άλλους φορείς. 

Στην ίδια μακροσκελή λίστα μάλιστα συμπεριλαμβάνονται από την πλευρά του δήμου Αβδήρων η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Προστασίας, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης, η Δημοτική Επιχείρηση Ακίνητης Περιουσίας, καθώς και το Κέντρο Υποστήριξης και Κοινωνικής Φροντίδας Βρεφικής – Παιδικής και Τρίτης Ηλικίας. Η Δημοτική Επιχείρηση Τοπικής Ανάπτυξης του δήμου Τοπείρου φιγουράρει επίσης στην ίδια λίστα, την οποία συμπληρώνουν το ΝΠΔΔ «Πολιτισμός, Αθλητισμός, Παιδεία και Περιβάλλον», το ΝΠΔΔ «Κοινωνική Προστασία, Φροντίδα και Αλληλεγγύη». Από τη λίστα δεν ξέφυγε ούτε ο δήμος Μύκης, η Κοινωφελής Δημοτικής Επιχείρηση του οποίου βρίσκεται επίσης στο στόχαστρο. 

Η εξέλιξη αυτή βρίσκει αντίθετους τους δήμους, που θεωρούν ότι τα συγκεκριμένα Νομικά Πρόσωπα πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν χωρίς να καταργηθούν η να συγχωνευτούν, εκτιμώντας πως ο σχετικός προγραμματισμός αποσκοπεί απλώς και μόνο στην απόλυση εργαζομένων και δεν γίνεται με βάση το έργο και την προσφορά των φορέων.  

«Κάθε βδομάδα βλέπουμε ότι κάποιες επιχειρήσεις είναι στο στόχαστρο της Κυβέρνησης και το θεωρώ λάθος. Εμείς μόνοι μας εάν μια επιχείρηση δεν πρέπει να υπάρχει αναλαμβάνουμε τις πρωτοβουλίες και τη σταματάμε» σχολιάσει ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Βασίλης Τσολακίδης, προσθέτοντας πως «οι επιχειρήσεις αυτές νομίζω ότι δεν πρέπει να κλείσουν θα είναι μεγάλο λάθος. Ψάχνουν κόσμο για να απολύσουν δεν έχουν πολύ προσωπικό αλλά ακριβώς το απαραίτητο και το ελάχιστο που μπορεί να εργαστεί σε αυτές τις επιχειρήσεις ας αναζητήσουν αλλού προσωπικό για να απολύσουν». 

Άγνοια για τη λίστα και το σχέδιο δήλωσε με τη σειρά του ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης, εξηγώντας πως ο δήμος έχει μόνο δύο δημοτικές επιχειρήσεις και άλλα δύο Νομικά Πρόσωπα. «Ο δήμος δεν έχει δώδεκα επιχειρήσεις, έχει δύο το δημοτικό ραδιόφωνο και τη ΔΕΥΑΞ. Ενώ αντιστοίχως έχει δύο Νομικά Πρόσωπα τη Στέγη Πολιτισμού και το Ν.Π. του Κοινωνικού Τομέα. Δεν το γνωρίζω αυτό που λέτε και κάτι δεν πάει καλά, διότι δεν είναι δυνατόν να καταργηθεί η ΔΕΥΑΞ» τόνισε ο ίδιος, εκτιμώντας πως «προφανώς εάν ισχύσει κάτι τέτοιο θα ισχύσει για όλη την Ελλάδα αλλά θα είναι λάθος. Δεν ξέρω πως θα λειτουργήσει πλέον αυτός ο τομέας. Εγώ είμαι αντίθετος για το κλείσιμο του Δημοτικού Ραδιοφώνου και όπως έχω πει και στο παρελθόν αρμόδιο για να καταργήσει το οποιοδήποτε Δημοτικό Ραδιόφωνο είναι το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι κάποιο Υπουργείο».

1 σχόλιο

  1. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ..ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ ΚΙ ΟΠΩΣ ΝΑ ΝΑΙ...ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΡΝΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή