GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΞΑΝΘΗ: Αναμονή μέχρι και έναν χρόνο για μια μαστογραφία!

-Συρρικνώνεται το προσωπικό του Ακτινολογικού Τμήματος του Γ.Ν. Ξάνθης -Εμπλουτίζεται με σύγχρονο εξοπλισμό το Τμήμα, αλλά αποδυναμώνετα...

-Συρρικνώνεται το προσωπικό του Ακτινολογικού Τμήματος του Γ.Ν. Ξάνθης
-Εμπλουτίζεται με σύγχρονο εξοπλισμό το Τμήμα, αλλά αποδυναμώνεται από έμψυχο δυναμικό 
-Υπερβάλουν εαυτό γιατροί και προσωπικό... αλλά τα ραντεβού χτυπάνε πίσω! 

Μέχρι το 2014 είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν οι ασθενείς του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης για μια εξέταση μαστογραφίας, καθώς το προσωπικό του Ακτινολογικού Τμήματος συρρικνώνεται και λειτουργεί σήμερα με μόλις τέσσερεις γιατρούς.  Μάλιστα πριν από μερικούς μόλις μήνες το Νοσοκομείο εγκαινίασε την αγορά και λειτουργία ενός υπερσύγχρονου αξονικού τομογράφου, η οποία ωστόσο συνοδεύθηκε από τη μετάταξη ενός εκ των ιατρών του Ακτινολογικού Τμήματος σε άλλο Νοσοκομείο. 

«Πριν μερικούς μήνες βάλαμε τον καινούργιο μας αξονικό τομογράφο και το μόνο πράμα που ζήτησα ήταν να αυξηθούν οι γιατροί ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε αυτό το εργαλείο που μας δόθηκε. Τον τελευταίο καιρό όμως το τμήμα μας συρρικνώνεται» αναφέρει ο διευθυντής του Ακτινολογικού Τμήματος του Γ.Ν. Ξάνθης κ. Σίμος Δημητριάδης, εξηγώντας πως «εάν υπήρχε περισσότερο προσωπικό και ο κόσμος θα εξυπηρετούταν αλλά και το Νοσοκομείο θα είχε περισσότερα έσοδα. Αν το Ακτινολογικό ήταν δικό μου θα έπαιρνα 3-4 επικουρικούς γιατρούς. Σαφέστατα και έχω ζητήσει από τη διοίκηση επικουρικούς και απ’ ότι ξέρω ο Διοικητής μας ήταν σύμφωνος με αυτό, αλλά για κάποιον  λόγο όχι μόνο δεν μας έχουν δώσει επικουρικούς αλλά σήμερα λειτουργώ ένα τμήμα με τέσσερα τμήματα και θεωρητικά σε καθημερινή βάση πρέπει να βρίσκονται εκεί τέσσερεις γιατροί αλλά αυτό στην παρούσα φάση δεν γίνεται γιατί από πέντε που ήμασταν γίνανε τέσσερεις».

Αποτέλεσμα αυτής της συρρίκνωσης του προσωπικού του Τμήματος το να χτυπούν πίσω τα ραντεβού, με τους ασφαλισμένους και τους ασθενείς να αναγκάζονται είτε να περιμένουν μήνες για μια εξέταση είτε φυσικά, εφόσον έχουν την οικονομική ευχέρεια, να απευθύνονται σε κάποιο ιδιωτικό εργαστήριο. Χαρακτηριστικότερο όλων το παράδειγμα των μαστογραφιών, με τον χρόνο αναμονής να αγγίζει τον ένα χρόνο. «Είναι τέλος Μαΐου και δεν έχω δώσει ακόμη ούτε μια μέρα άδεια σε κανέναν γιατρό του τμήματος. Αλλά είμαι υποχρεωμένος να εφαρμόσω τον νόμο, να δώσω και ρεπό και άδειες μέσα στο καλοκαίρι και στην ουσία το τμήμα θα υπολειτουργεί, θα ελαττωθούν οι εξετάσεις και το Τμήμα θα λειτουργεί με δύο μόλις γιατρούς ώστε να πάρουν οι υπόλοιπο άδεια» τονίζει ο κος Δημητριάδης εξηγώντας πως ακόμη και ο ένας μήνας αναμονής είναι πολύ σημαντικός και ωθεί πολλούς ασθενείς στο να απευθυνθούν σε κάποια ιδιωτική κλινική για μια εξέταση. 

«Μέσα στο 2013 θα ανανεωθεί πλήρως ο εξοπλισμός μας. Αλλά τι να το κάνουμε, αν είναι να δίνουμε ραντεβού σε έναν χρόνο ας μείνουμε και με τον παλιό εξοπλισμό.  Στον χώρο της υγείας πάντα υπάρχουν προβλήματα, είναι λίγο απίθανο να μην έχουμε προβλήματα αλλά το θέμα είναι να δίνουμε λύσεις και να προχωράμε» σημειώνει ο ίδιος, εξηγώντας πως ο αριθμός των ασθενών έχει αυξηθεί ραγδαία το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο και με το προσωπικό.  

Δεν υπάρχουν σχόλια